Toimiva katto vaatii laadukkaat kattotarvikkeet

Monierin täydelliseen kattoratkaisuun - kattopakettiin - kuuluu kaikki toimivaan tiilikattoon tarvittava. Kattoon tarvitaan varsinaisten kattotiilien lisäksi monia tarvikkeita. Helpoiten saat kaiken kauniiseen ja rakennusmääräykset täyttävään kattoon tarvittavan tilaamalla täydellisen kattopaketin.

Toimiva katto

Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi mm. läpivientejä, tiivisteitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut tiivisteet takaavat katon tiiviyden ja yhteensopivat läpiviennit varmistavat katon toimivuuden LVIS-asennuksissa. Erilaisilla viimeistelytuotteilla voidaan hioa loppuun tiilikaton toimivuus ja ulkonäkö.

Rakennusmääräykset

Kattoturvatuotteita tarvitaan, jotta katolla voitaisiin liikkua turvallisesti. Savupiippu on voitava nuohota, poistoputket tarkistaa tukosten varalta ja katolta on ehkä poistettava roskia tai lunta. Myös antenniasennukset edellyttävät usein katolle kiipeämistä.

Kattoturvatuotteita edellytetään jo viranomaismääräyksissä. Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2 rakennuksen käyttöturvallisuudesta määrää, että rakennuksen huoltamisen turvallisuus on varmistettava. Monierin kattoturvatuotteet on kehitetty sekä testattu katon käyttö- ja huoltoturvallisuuden varmistamiseksi. Kattoturvatuotteita ovat mm. tikasaskelmat, lumiesteet, kattosillat ja seinätikkaat.

Aluskate varmistaa katon

Aluskate on kattorakenteen suoja sadevettä, tuulta, vetoa ja pölyä vastaan. Rakennusaikana aluskatteen on toimittava myös rakennuksen työnaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista.

Aluskatteen on vastattava varsinaisen katteen käyttöikää. Parhaimmat markkinoilla olevat aluskatteet ovat myös riskialttiudeltaan vähäisimpiä. Sellaisia ovat vesihöyryä hyvin läpäisevät aluskatteet. Diffuusioavoimet aluskatteet on valmistettu erityisestä kuitukankaasta ja suunniteltu toimimaan erityisen vaativissa rakenneosissa.

Monierin kolmas aluskate on tiivis ja kondenssisuojattu Span-Flex, joka sopii myös kaikkien katemateriaalien alle.Monierin kolmas aluskate on tiivis ja kondenssisuojattu Span-Flex, joka sopii myös kaikkien katemateriaalien alle.

Paras aluskate hengittää

Aluskatteen hengittävyys on erityisen tärkeä kondenssikosteuden poistamiseksi silloin, kun katon alla on lämmin ullakko.

Monierin hengittävät aluskatteet Divorol Universal ja Divorol Top RU sopivat kaikkien katemateriaalien aluskatteeksi. Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Siten se sallii aluskatteen alapuolistenrakenteiden hengittää, ts. poistaa esimerkiksi rakennusaikaista kosteutta ulkoilmaan. Sen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli. Se on etu erityisesti korjauskohteissa, jossa eristemäärä halutaan maksimoida.

Divoroll-aluskatteiden vesipaineen kestokyky on myös erinomainen. Siten se suojaa alapuolisia rakenteita erittäin tehokkaasti. Divorollin rakenne suojaa sen molemmin puolin kulumiselta ja vaurioilta. Molempien paloluokitus (DIN 4102) on B2.

Hyvä aluskate on helppo asentaa

Monierin kolmas aluskate on tiivis ja kondenssisuojattu Span-Flex, joka sopii myös kaikkien katemateriaalien alle. Span-Flex on kahdelta puolelta pinnoitettua polypropyleenikudosta, jonka alapinnassa on imukykyinen kuitukangas.

Span-Flex on kevyt ja helppo asentaa. Se on erittäin kestävä eikä repeydy asennettaessakaan, sillä sitä on helppo leikata ja kiinnittää. Span-Flex on repäisylujuudeltaan vielä Divoroll Universaliakin vahvempaa. Se on myös täysin vesitiivis myös rakennusaikana. Span-Flexin harmaa matta pinta ei heijasta valoa. Myös sen paloluokitus (DIN 4102) on B2.

Kaikki Monierin aluskatteet ovat helppoja asentaa. Työvälineiksi tarvitaan vain veitsi ja nitoja. Aluskatteet taipuvat murtumatta, joten taitteet, harja ja läpiviennit on helppoja tehdä ja vesivuodoille alttiita saumoja syntyy mahdollisimman vähän.

Täydellinen kattopaketti

Katon ostaminen on nykyisin erittäin helppoa. Täysi paketti merkitsee, että vain tiilen malli, pintavaihtoehto ja väri on pystyttävä valitsemaan itse. Monier huolehtii siitä, että oikea määrä kattotiiliä ja tarvikkeet tarvittaessa asennetaankin paikalleen.

Täydellinen kattopaketti sisältää kaiken, mitä kattoosi tarvitset. Valitsemme oikeat tarvikkeet sinun kattosi koon ja ulkomuodon mukaan ja varmistamme niiden riittävyyden määrälaskennan avulla. Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Kattopaketti sisältää: lapetiilet, erikoistiilet, aluskatteet, kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

Pyydä tarjous kattopaketista

Avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä tapa tehdä tiilikatto. Pyydä tarjous kattopaketista asennuksen kanssa tai ilman.
Jätä yhteydenottopyyntö tästä...

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
5.8.2009