• Etusivu
  • Talo

Toimiva katto vaatii laadukkaat kattotarvikkeet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 03.08.2009
20098_17887.jpg

Monierin täydelliseen kattoratkaisuun - kattopakettiin - kuuluu kaikki toimivaan tiilikattoon tarvittava. Kattoon tarvitaan varsinaisten kattotiilien lisäksi monia tarvikkeita. Helpoiten saat kaiken kauniiseen ja rakennusmääräykset täyttävään kattoon tarvittavan tilaamalla täydellisen kattopaketin.

Toimiva katto

Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi mm. läpivientejä, tiivisteitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut tiivisteet takaavat katon tiiviyden ja yhteensopivat läpiviennit varmistavat katon toimivuuden LVIS-asennuksissa. Erilaisilla viimeistelytuotteilla voidaan hioa loppuun tiilikaton toimivuus ja ulkonäkö.

Rakennusmääräykset

Kattoturvatuotteita tarvitaan, jotta katolla voitaisiin liikkua turvallisesti. Savupiippu on voitava nuohota, poistoputket tarkistaa tukosten varalta ja katolta on ehkä poistettava roskia tai lunta. Myös antenniasennukset edellyttävät usein katolle kiipeämistä.

Kattoturvatuotteita edellytetään jo viranomaismääräyksissä. Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2 rakennuksen käyttöturvallisuudesta määrää, että rakennuksen huoltamisen turvallisuus on varmistettava. Monierin kattoturvatuotteet on kehitetty sekä testattu katon käyttö- ja huoltoturvallisuuden varmistamiseksi. Kattoturvatuotteita ovat mm. tikasaskelmat, lumiesteet, kattosillat ja seinätikkaat.

Aluskate varmistaa katon

Aluskate on kattorakenteen suoja sadevettä, tuulta, vetoa ja pölyä vastaan. Rakennusaikana aluskatteen on toimittava myös rakennuksen työnaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista.

Aluskatteen on vastattava varsinaisen katteen käyttöikää. Parhaimmat markkinoilla olevat aluskatteet ovat myös riskialttiudeltaan vähäisimpiä. Sellaisia ovat vesihöyryä hyvin läpäisevät aluskatteet. Diffuusioavoimet aluskatteet on valmistettu erityisestä kuitukankaasta ja suunniteltu toimimaan erityisen vaativissa rakenneosissa.

Monierin kolmas aluskate on tiivis ja kondenssisuojattu Span-Flex, joka sopii myös kaikkien katemateriaalien alle.
Monierin kolmas aluskate on tiivis ja kondenssisuojattu Span-Flex, joka sopii myös kaikkien katemateriaalien alle.

Paras aluskate hengittää

Aluskatteen hengittävyys on erityisen tärkeä kondenssikosteuden poistamiseksi silloin, kun katon alla on lämmin ullakko.

Monierin hengittävät aluskatteet Divorol Universal ja Divorol Top RU sopivat kaikkien katemateriaalien aluskatteeksi. Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Siten se sallii aluskatteen alapuolistenrakenteiden hengittää, ts. poistaa esimerkiksi rakennusaikaista kosteutta ulkoilmaan. Sen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli. Se on etu erityisesti korjauskohteissa, jossa eristemäärä halutaan maksimoida.

Divoroll-aluskatteiden vesipaineen kestokyky on myös erinomainen. Siten se suojaa alapuolisia rakenteita erittäin tehokkaasti. Divorollin rakenne suojaa sen molemmin puolin kulumiselta ja vaurioilta. Molempien paloluokitus (DIN 4102) on B2.

20093_15319.jpg

Hyvä aluskate on helppo asentaa

Monierin kolmas aluskate on tiivis ja kondenssisuojattu Span-Flex, joka sopii myös kaikkien katemateriaalien alle. Span-Flex on kahdelta puolelta pinnoitettua polypropyleenikudosta, jonka alapinnassa on imukykyinen kuitukangas.

Span-Flex on kevyt ja helppo asentaa. Se on erittäin kestävä eikä repeydy asennettaessakaan, sillä sitä on helppo leikata ja kiinnittää. Span-Flex on repäisylujuudeltaan vielä Divoroll Universaliakin vahvempaa. Se on myös täysin vesitiivis myös rakennusaikana. Span-Flexin harmaa matta pinta ei heijasta valoa. Myös sen paloluokitus (DIN 4102) on B2.

Kaikki Monierin aluskatteet ovat helppoja asentaa. Työvälineiksi tarvitaan vain veitsi ja nitoja. Aluskatteet taipuvat murtumatta, joten taitteet, harja ja läpiviennit on helppoja tehdä ja vesivuodoille alttiita saumoja syntyy mahdollisimman vähän.

Täydellinen kattopaketti

Katon ostaminen on nykyisin erittäin helppoa. Täysi paketti merkitsee, että vain tiilen malli, pintavaihtoehto ja väri on pystyttävä valitsemaan itse. Monier huolehtii siitä, että oikea määrä kattotiiliä ja tarvikkeet tarvittaessa asennetaankin paikalleen.

Täydellinen kattopaketti sisältää kaiken, mitä kattoosi tarvitset. Valitsemme oikeat tarvikkeet sinun kattosi koon ja ulkomuodon mukaan ja varmistamme niiden riittävyyden määrälaskennan avulla. Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Kattopaketti sisältää: lapetiilet, erikoistiilet, aluskatteet, kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

20078_6007.jpg

Pyydä tarjous kattopaketista

Avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä tapa tehdä tiilikatto. Pyydä tarjous kattopaketista asennuksen kanssa tai ilman.
Jätä yhteydenottopyyntö tästä...

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessut Vaasassa kiinnostivat erityisesti rakentajia ja remontoijia
Viime kesän asuntomessuilla kävijöistä suurella osalla on suunnitteilla joko omakotitalon tai loma-asunnon rakentaminen tai remontointi. Eri hankkeita on suunnitteilla 85 000 ja niihin aiotaan käyttää seuraavan vuoden sisällä keskimäärin 34 000 euroa. Tämä kävi ilmi asuntomessujen kävijätutkimuksesta, joka julkaistiin tänään 29.10.2008 Vaasassa pidetyssä asuntomessujen palauteseminaarissa.
201210_32470.jpg
Säästä seinää - uusi sadevesijärjestelmä
Väärin toimiva tai toimimaton sadevesijärjestelmä käy paitsi perustusten myös julkisivun sekä tiettyjen vesikattomuotojen päälle. Katolla makaava vesi aiheuttaa pahan vahingon katon rakenteisiin päästessään eikä sadevesinoro kovin mukavalta tunnu sisälle tippuessaan.Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja on näin osa toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Esimerkiksi teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.
20139_36467.jpg
Rudus työturvallisuuden edelläkävijä
Suomessa sattuu rakennusalalla lähes 70 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden. Se on erittäin suuri luku muihin Pohjoismaihin verrattuna. Tämän vuoksi maassamme tarvitaan uutta ajattelua työturvallisuusasioissa. Maarakennusalan Neuvottelukunta MANK ry on myöntänyt alan arvostetuimman tunnustuksen - Tömpän vuonna 2013 Rudus Oy:lle ansiokkaasta toiminnasta rakennusalan työturvallisuuden edistämisessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton