5 Honka Fregatti

Näytteilleasettaja: Honkarakenne Oyj
Pihasuunnittelija: Marita Wallin / PIHA.SI
Loma-asuntomessujen kohde 1


Merelliseen ympäristöön kauniisti istuva tummanharmaa Honka Fregatti on rakennettu jykevästä massiivihirrestä, johon on yhdistetty tyylikkäästi kivimateriaalia. Suuri puinen terassi on osin katettu ja se kiertää sekä huvilaa että saunarakennusta. Huvilasta päästään terasseja pitkin rantasaunalle. Viehättävän yksityiskohdan pihalle luo oma, pieni hiekkaranta, jota vehreyttävät pilaritervalepät.

Kaunis piha on huoleton hoitaa

Honka Fregatin pihan suunnittelusta on vastannut Marita Wallin, jonka tavoitteena oli luoda huolettomaan lomanviettoon sopiva, kestävä ja helppohoitoinen puutarha.

Huvilaa ympäröivä piha-alue jakautuu toiminnoiltaan kolmeen osaan. Tilavan terassin ja oman pienen hiekkarannan lisäksi kivetty etupiha ja vehreä nurmikolla varustettu oleskelupiha tarjoavat paikkoja leppoisaan ulkona oleiluun. Autotalli sijoittuu päärakennuksen viereen.

Oleskelualueelle on istutettu tuttuja varmoja kasveja, kuten juhannusruusu ja kanukoita. Muutama erimuotoinen puu ja syreeni luovat pihaan hieman näkösuojaa ja kerroksellisuutta. Kesäkukat ja yrtit viihtyvät terassin istutuslaatikoissa, ja koristeheinät keventävät etupihan tunnelmaa.


Oma hiekkaranta on ylellisyyttä. Rannan ensimmäinen asukas nauttii jo auringonpaisteesta.Oma hiekkaranta on ylellisyyttä. Rannan ensimmäinen asukas nauttii jo auringonpaisteesta.
Saunan terassilta laskeudutaan luonnonkivien reunustamia portaita pitkin yhteislaiturille.Saunan terassilta laskeudutaan luonnonkivien reunustamia portaita pitkin yhteislaiturille.


Muhkeat istutusaltaat reunustavat terassia. Pala vihreätä nurmikkoa sopii yhteen sinisen meren kanssa.Muhkeat istutusaltaat reunustavat terassia. Pala vihreätä nurmikkoa sopii yhteen sinisen meren kanssa.
 
Julkaistu
9.7.2008