• Etusivu
  • Rakentaminen

5 Honka Fregatti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.11.2009
20087_11931.jpg

Näytteilleasettaja: Honkarakenne Oyj
Pihasuunnittelija: Marita Wallin / PIHA.SI
Loma-asuntomessujen kohde 1

Merelliseen ympäristöön kauniisti istuva tummanharmaa Honka Fregatti on rakennettu jykevästä massiivihirrestä, johon on yhdistetty tyylikkäästi kivimateriaalia. Suuri puinen terassi on osin katettu ja se kiertää sekä huvilaa että saunarakennusta. Huvilasta päästään terasseja pitkin rantasaunalle. Viehättävän yksityiskohdan pihalle luo oma, pieni hiekkaranta, jota vehreyttävät pilaritervalepät.

Kaunis piha on huoleton hoitaa

Honka Fregatin pihan suunnittelusta on vastannut Marita Wallin, jonka tavoitteena oli luoda huolettomaan lomanviettoon sopiva, kestävä ja helppohoitoinen puutarha.

Huvilaa ympäröivä piha-alue jakautuu toiminnoiltaan kolmeen osaan. Tilavan terassin ja oman pienen hiekkarannan lisäksi kivetty etupiha ja vehreä nurmikolla varustettu oleskelupiha tarjoavat paikkoja leppoisaan ulkona oleiluun. Autotalli sijoittuu päärakennuksen viereen.

Oleskelualueelle on istutettu tuttuja varmoja kasveja, kuten juhannusruusu ja kanukoita. Muutama erimuotoinen puu ja syreeni luovat pihaan hieman näkösuojaa ja kerroksellisuutta. Kesäkukat ja yrtit viihtyvät terassin istutuslaatikoissa, ja koristeheinät keventävät etupihan tunnelmaa.

Oma hiekkaranta on ylellisyyttä. Rannan ensimmäinen asukas nauttii jo auringonpaisteesta.
Oma hiekkaranta on ylellisyyttä. Rannan ensimmäinen asukas nauttii jo auringonpaisteesta.
Saunan terassilta laskeudutaan luonnonkivien reunustamia portaita pitkin yhteislaiturille.
Saunan terassilta laskeudutaan luonnonkivien reunustamia portaita pitkin yhteislaiturille.
Muhkeat istutusaltaat reunustavat terassia. Pala vihreätä nurmikkoa sopii yhteen sinisen meren kanssa.
Muhkeat istutusaltaat reunustavat terassia. Pala vihreätä nurmikkoa sopii yhteen sinisen meren kanssa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_70985.jpg
Bitumikatto paras valinta loivalle ja monimuotoiselle katolle
Tällä hetkellä yksi rakentamisen trendeistä on loivat pulpettikatot. Loivan katon katemateriaali kannattaakin miettiä tarkkaan parhaan ratkaisun löytämiseksi. Bitumi on ylivoimaisesti paras ratkaisu loivalle ja monimuotoisille katolle. Taipuisalla bitumikatteella saadaan toimivasti tiivistettyä myös jiirit, kulmat ja muut yksityiskohdat.Nyt onkin hyvä aika harkita kattoremonttia ja tarttua BMI Icopalin kesätarjoukseen. Valitse Icopalin avaimet käteen –kattoremontti ammattilaisen asentamana. Jätä yhteystietosi niin saat ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!Pyydä tarjous
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Remontin suunnittelu 80-luvun taloon?
Kysymys:Olen ostamassa 1980 valmistunutta tiiliverhottua omakotitaloa. Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon tuon ajan taloissa? Sisäseinät ovat lastulevyä. Pitäisikö putket uusia? Lämmitys on kiertoilmalämmitys, vähän hankalan tuntuinen. Onko silloinen ikkunatekniikka vielä ok? Sokkeli on suoraan maata vasten, ei nykyisin käytössä olevaa kosteussuojia, pitäisikö laittaa? Talossa on tiilikatto. Miten aloitamme remontin suunnittelun ja kenen kanssa?
20075_5038.jpg
Kotimaista, kodikasta lämpöä
Kermansavi on ainoa kotimainen kaakeliuunivalmistaja, joka valmistaa koko uunin kaakeleita myöten itse. Koristekaakelit, hyllyt, reliefit ja syvennykset ovat ammattilaistemme käsityönä tekemiä ja jokaisen uunin kaakelit valmistetaan aina kyseistä tulisijaa varten.Kaikki Kermansaven uunimallit ovat varaavia ja sopivat niin kotiin kuin kesämökille. Niiden hyötysuhde on korkea ja lämmönluovutus tasaisen tehokasta. Silti pinnan lämpötila jää kaksirunkorakenteen ansiosta turvallisen alhaiseksi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ensi kesän asuntomessutaloista moni on jo harjakorkeudessaan
Asuntomessuja 2008 rakennetaan merenrannalle Vaasan Suvilahteen, joka on 1970-luvun kaupunginosa aivan keskustan kupeessa. Ilmeikäs asuntomessualue virkistää ikääntyvää Suvilahtea ja toimii lähiöuudistushankkeen tärkeänä työkaluna.Vaasan asuntomessualueen rakentamistyöt ovat alkaneet jo lähes kaikilla tonteilla. Yleisiä puistoja ja saaria työstetään tänä kesänä ahkerasti, jotta ne olisivat mahdollisimman valmiita jo syksyllä 2007. Katujen rakentaminen aloitetaan keväällä 2008. Vaasan asuntomessuportit avataan yleisölle perjantaina 11.7.2008.
20115_25729.jpg
Koska viimeksi kiipesit katolle?
Runsasluminen talvi ja paksut jääkerrokset asettivat katolle, sen sadevesijärjestelmälle ja turvatuotteille todellisen haasteen. Mikäli vielä syksyn lehdet jäivät vesikouruihin ja suunniteltu lumiesteiden asennus jäi tekemättä, kannattaa vesikaton kuntoa tarkastellan kriittisemmällä silmällä.Tutustu Vesivek-järjestelmään
20211_68219.jpg
Edelleen vakavia puutteita työmaiden sosiaalitilojen siisteydessä poikkeusaikana
Rakennusliiton mukaan koronatestejä vältellään rakennusalalla positiivisen tuloksen pelossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton