Kerrostaloyksiön remontti valmis

Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontti on valmis. Asunto oli remontin alkaessa erittäin huonossa kunnossa, sillä asunnossa ei oltu tehty mitään kunnostustöitä vuosikymmeniin. Lähtökohta remontille olikin, että asunto rakennetaan sisältä kokonaan uusiksi.

Remontin jälkeen asunto on kuin uusi. Trendikäs ja tyylikäs lopputulos muotoutui laadukkaiden materiaalien ja kalusteiden avulla. Asunnon lattiapinnoitteeksi valittiin Upofloorin kaunis, valkotamminen laminaatti. Yhtenäinen lattiapinta tuo asuntoon yhtenäisyyden ja tilan tuntua. Asunnon eteiseen luovat avaruutta kattoon asti ulottuvat peililiukuovet. Sekä keittiö että kylpyhuone/wc ovat kalustettu kokonaan uudestaan. Keittiön upeat kalusteet ovat Puustellista ja laadukkaat kodinkoneet Whirlpoolilta. Kylpyhuone/wc on laatoitettu Pukkilan trendikkäillä laatoilla ja tyylikkäät kalusteet ovat IDO:n mallistosta. Asunnon seinäpinnoista löytyy myös näyttävyyttä; keittiön välitilat ja olohuoneen tehosteseinä on maalattu Tikkurilan Tunto-maalilla. Hauska yksityiskohta on myös keittiön seinään Tikkurilan magneetti- /liitutaulumaalilla maalattu "muistitaulu".

Arvioidut ja toteutuneet remonttikustannukset

Ennen remontin alkua remonttikustannukset arvioitiin RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. RemonttiOptmissa kustannukset saadaan arvioitua huonetiloittain ja yksiön remontointiakin seurattiin huone kerrallaan.

Keittiön kustannukset
Arvio 4013,9 € --> Toteutuneet 4687,9 €

Kylpyhuoneen kustannukset
Arvio 5105,3 € --> Toteutuneet 5074,9 €

Olohuoneen kustannukset
Arvio 2787,6 € --> Toteutuneet 2411,5 €

Eteisen kustannukset
Arvio 2077,4 € --> Toteutuneet 1952,8 €

Yhteensä
Arvio 13984,2 € --> Toteutuneet 14127,1 €

Arvioitujen ja toteutuneiden kustannusten välinen ero on koko remontin osalta 1 %.

Huonetilat saatiin pääosin remontoitua arvioitua edullisemmin, vaikka remontin toteutuneet kokonaiskustannukset nousivatkin hivenen suuremmiksi kuin arvioidut. Suurin poikkeama arvioitujen ja toteutuneiden kustannusten välille tuli keittiön remontista. Remontin edestessä asunnon keittiöön päätettiin panostaa suunniteltua enemmän ja kalusteiksi valittiin hintaluokaltaan korkeammat kalusteet, mikä aiheutti tietysti myös kustannusten nousua. Asunnon muut huoneet saatiin puolestaan remontoitua arvioitua edullisemmin, mikä johtui pääosin laminaattimallin vaihdosta. Remontoijaa miellyttikin enemmän suunnitellusta poikkeava laminaattimalli, mikä sattui olemaan myös edullisempaa.
 
Julkaistu
2.7.2008