• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontti valmis

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2008
20086_11468.jpg

Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontti on valmis. Asunto oli remontin alkaessa erittäin huonossa kunnossa, sillä asunnossa ei oltu tehty mitään kunnostustöitä vuosikymmeniin. Lähtökohta remontille olikin, että asunto rakennetaan sisältä kokonaan uusiksi.

20086_11469.jpg

Remontin jälkeen asunto on kuin uusi. Trendikäs ja tyylikäs lopputulos muotoutui laadukkaiden materiaalien ja kalusteiden avulla. Asunnon lattiapinnoitteeksi valittiin Upofloorin kaunis, valkotamminen laminaatti. Yhtenäinen lattiapinta tuo asuntoon yhtenäisyyden ja tilan tuntua. Asunnon eteiseen luovat avaruutta kattoon asti ulottuvat peililiukuovet. Sekä keittiö että kylpyhuone/wc ovat kalustettu kokonaan uudestaan. Keittiön upeat kalusteet ovat Puustellista ja laadukkaat kodinkoneet Whirlpoolilta. Kylpyhuone/wc on laatoitettu Pukkilan trendikkäillä laatoilla ja tyylikkäät kalusteet ovat IDO:n mallistosta. Asunnon seinäpinnoista löytyy myös näyttävyyttä; keittiön välitilat ja olohuoneen tehosteseinä on maalattu Tikkurilan Tunto-maalilla. Hauska yksityiskohta on myös keittiön seinään Tikkurilan magneetti- /liitutaulumaalilla maalattu "muistitaulu".

Arvioidut ja toteutuneet remonttikustannukset

Ennen remontin alkua remonttikustannukset arvioitiin RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. RemonttiOptmissa kustannukset saadaan arvioitua huonetiloittain ja yksiön remontointiakin seurattiin huone kerrallaan.

Keittiön kustannukset
Arvio 4013,9 € --> Toteutuneet 4687,9 €

Kylpyhuoneen kustannukset
Arvio 5105,3 € --> Toteutuneet 5074,9 €

Olohuoneen kustannukset
Arvio 2787,6 € --> Toteutuneet 2411,5 €

Eteisen kustannukset
Arvio 2077,4 € --> Toteutuneet 1952,8 €

Yhteensä
Arvio 13984,2 € --> Toteutuneet 14127,1 €

Arvioitujen ja toteutuneiden kustannusten välinen ero on koko remontin osalta 1 %.

Huonetilat saatiin pääosin remontoitua arvioitua edullisemmin, vaikka remontin toteutuneet kokonaiskustannukset nousivatkin hivenen suuremmiksi kuin arvioidut. Suurin poikkeama arvioitujen ja toteutuneiden kustannusten välille tuli keittiön remontista. Remontin edestessä asunnon keittiöön päätettiin panostaa suunniteltua enemmän ja kalusteiksi valittiin hintaluokaltaan korkeammat kalusteet, mikä aiheutti tietysti myös kustannusten nousua. Asunnon muut huoneet saatiin puolestaan remontoitua arvioitua edullisemmin, mikä johtui pääosin laminaattimallin vaihdosta. Remontoijaa miellyttikin enemmän suunnitellusta poikkeava laminaattimalli, mikä sattui olemaan myös edullisempaa.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52113.jpg
Ilmavesilämpöpumppu kasvanut kodin lämmittäjäksi
Uutta omaa kotia rakentavista melkein kaikki tietävät maalämmön tehokkuuden – ja suurin osa myös valitsee sen. Myös korjausrakentajat arvostavat maalämmön energiasäästöä ja helppohoitoisuutta. Aina maalämpö ei kuitenkaan ole realistinen valinta, mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja, erinomaisiakin.Lämmittäminen ilmasta kerätyllä energialla on monelle tuttu ilmalämpöpumpuista. Samaa periaatetta käytetään ilma-vesilämmityksessä, jossa ilmasta kerätty lämpö jaetaan lattia- tai patterilämmityksellä talon tiloihin ja lisäksi saadaan kodin lämmin vesi. Parhaista laitteista on useiden vuosien positiiviset kokemukset, vaikka maalämmön tehokkuuteen ei ole päästykään.
20081_8475.jpg
Laatumaan tontit
Vapaa-ajanasuminen matkailukeskuksissa elää nou-sukautta. Hiihtokeskukset ovat panostaneet latuver-kostoihin ja rinnetoimintoihin sekä lisänneet oheis-palveluja. Parantuneet mahdollisuudet harrastaa ympäri vuoden ovat lisänneet suomalaisten kiinnos-tusta hankkia oma vapaa-ajanasunto mm. pohjoisen lumivarmoilta seuduilta. Eikä mielenkiintoa ole vähen-tänyt se, että hyvällä paikalla sijaitseva mökki on help-po laittaa vuokralle silloin, kun ei sitä itse käytä ja saada vuokratuloa. Ehkä myös suomalaisten vapaa-ajan tottumukset ovat muuttuneet. Rauhaa kaivataan toki edelleen, mutta yhä harvempi haluaa enää kauas palveluista.Esimerkki kehittyvästä, ympärivuotisesta matkailukes-kuksesta on Syöte, joka sijaitsee noin Kemin korkeu-della, 150 km Oulusta. Yhdystie Pikku-Syötteen ja Iso-Syötteen välillä on valmistunut muodostaen kahdesta matkailukeskuksesta kiinnostavan ja entistä kompak-timman alueen. Paljon toivottu kävelypolku Iso-Syöt-teen huipulta Romekievariin on avattu ja suunnitteilla on virkistysjärvi Safaritalon viereen. Syöteshop-päivit-täistavaramyymälä samoin kuin Pärjänkievarin ravin-tola ovat laajentaneet toimintaansa. Syötteen vahvuu-tena on myös kansallispuisto, jonka palvelurakentei-siin on satsattu paljon viime vuosina, kertoo Laatumaan myyntineuvottelija Tapio Ojala.
sormi osoittaa ikkunan raossa olevaa ikkunatiivistettä
Muista laittaa vuotokohdat muistiin
Varsinkin talvella on helppo laittaa ikkunoiden ja ovien vuotokohdat muistiin. Miksi muistiinko? Siksi, koska varsinainen tiivistystyö voidaan tehdä kesällä, kun lämpötila on yli + 5°C.Veto ei haittaa silloin, kun kesähelteitä vietetään. Talvella viimassa ja pakkasessa energialaskua harmitellessa varsikin ikkunoista niskaan käyvä veto on selvä merkki siitä, että "tarttis asialle tehdä jotain".Lisätietoa ikkunoiden ja ovien tiivistyksestä
20115_25991.jpg
Kuka saa tehdä piirustukset?
Olisi tarkoituksena itse rakentaa autotalli takapihalle. Onko mahdollista saada kuvalupaa itse tehdyillä cad-piirustuksilla? Taitoa kun löytyy mutta tarvittavaa koulutusta ei. Jos ei ole mahdollista niin mistä löytyisi halvin paikka saada niiden oikeanlaisten tekemät piirrustukset?Kiitos vastauksesta!
23_P_19741.jpg
Kestävä Kivitalo -palkinto 2009
Oululainen rakennusliike Rakennus-Hanka Oy antoi Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy:lle toimeksi suunnitella arkkitehtuuriltaan ja materiaaleiltaan laadukkaan asuinkerrostalon, jonka pitää olla kilpailukykyinen myös hinnaltaan. Näin tehtiin 17 huoneiston As Oy Oulun Etumasto täydentämään Oulun vuoden 2005 asuntomessualuetta.Etumasto valmistui viime keväänä Toppilansaareen. Marraskuussa sille myönnettiin Kestävä Kivitalo –palkinto.– Palkinnon tarkoituksena on edistää hyvää ja kestävää kivirakentamista, jossa on käytetty mahdollisimman pitkälle paikalla rakentamisen menetelmiä, projektipäällikkö Pentti Lumme Kestävä Kivitalo -yritysryhmästä toteaa.Rakennus-Hanka Oy on keskittynyt omaperustaiseen asuntotuotantoon Oulun seudulla.– Me rakennamme perinteisesti paikalla niin paljon kuin se on mahdollista. Meillä on sekä ammattitaitoiset työntekijät että omat muotit ja kalustot. Näin esimerkiksi paikallavalut eivät vie sen enempää aikaa kuin elementeistä rakentaminen. Paikalla rakentaminen tarkoittaa laatua, jota asukkaatkin osaavat arvostaa, toimitusjohtaja Matti Eeronheimo toteaa.– Suunnittelijankin kannalta paikalla rakentaminen on parempi vaihtoehto. Se on hyvä ja onhan sen myös perinteinen tapa rakentaa, johtaja Juha Paldanius lisää.As Oy Oulun Etumastossa jopa parvekelaatat on valettu paikalla yhtä aikaa huoneistojen laattavalujen kanssa. Näin parvekelaatta on huoneiston lattian tasolla, mikä on pieni, mutta tärkeä lisä esteettömyyteen.
20089_13353.jpg
Finlaysonin Reilun Kaupan puuvillasta valmistettu mallisto laajeni
Finlayson laajensi Reilun kaupan puuvillasta valmistettujen tuotteidensa valikoimaa tuomalla syksyllä kauppoihin Anu Saaren suunnitteleman pussilakanamalliston. Malliston kolme pussilakanasettiä kertovat pienten tekojen aikaansaavan suuria muutoksia maailmassa. Valtakunnallisia Reilun kaupan viikkoja vietetään lokakuussa viikoilla 43 ja 44, teemana "Maailma muuttuu ostos kerrallaan".Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton