Tiilikattojen suosio kasvaa myös mökkikatoissa

Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.

Tiilikatto tekee loma-asunnon katosta näyttävän

Näyttävä ja pitkäikäinen tiilikatto tekee loma-asunnon katosta näyttävän, viidennen julkisivun. Vaikka perinteisen tyyppisiä kesämökkejäkin vielä rakennetaan, yhä suurempi osa vapaa-ajan asunnoista kohoaa palveluiden lähelle, huvilataajamiin perheen kakkosasunnoksi ja myöhemmin jopa varsinaiseksi kodiksi. Tällaiset vapaa-ajan asunnot ovat varustuksiltaan ainakin normaalin omakotitalon luokkaa. Myös vesikatto kannattaa valita tämän mukaisesti.

Kattotiilissä löytyy malleja ja värejä jokaiseen kaltevaan kattoon. Täydellinen kattotoimitus on helppo ratkaisu niin uuden rakentajalle kuin katon vaihtajallekin. Monierin Ormax-betonikattotiili on Suomen suosituin kattotiili. Erilaisia betonikattotiilivaihtoehtoja tarjoavat Ormax Protector, Natur ja laattakattotiili Ormax Minster. Savikattotiilimalleista löytyy niin perinteiset kuin modernitkin vaihtoehdot. Jokaiseen tiilimalliin on saatavana kattava kattotarvikevalikoima.

Lisätietoa tiilikatteesta...

Jykevä tiilikatto sopii hyvin hirsirakennuksiin.Jykevä tiilikatto sopii hyvin hirsirakennuksiin.

Tiilikatto kestää

Betoni- ja savikattotiilet ovat erittäin kestäviä ja pitkäikäisiä: tiilikatto on tehty kestämään rakennuksen koko eliniän, oli kyseessä sitten mökki tai omakotitalo. Tiilikatto on vakaa ja se pysyy paikallaan tuulessa ja myrskyssä. Kovakaan pakkastalvi, kesäinen auringon paahde tai syksyn saaristomyrskyt eivät vaurioita tiilen rakennetta.

Erityisen hyvin jykevä tiilikatto sopii hirsirakennuksiin. Hirsiseinä elää luonnostaan ja tiilikatto varmistaa, että seinät painuvat tasaisesti. Nykyaikaisissa vapaa-ajan kodeissa halutaan usein myös ullakkotila sisustaa asuinkäyttöön. Jykevä tiilikatto eristää tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä. Se ei ropise sateessa, ei kolise tuulella eikä pauku auringon paahteessa.

Kokonaisedullinen valinta

Loma-asuntojen laatu ja varustelutaso ovat kohonneet paitsi asukkaiden kasvaneen vaatimustason vuoksi, myös siksi, että ne ovat omistajalleen arvoa kasvattava sijoitus. Näyttävä tiilikatto nostaa loma-asunnon arvoa olematta kallis sijoitus. Kun otetaan arvostuksen lisäksi huomioon tiilikaton pitkäikäisyys ja ympäristöystävällisyys, asentamiskustannukset ja talon käyttöikä, betonitiilikatto on yksi edullisimmista kateratkaisuista. Nykyaikaisessa kattotiilessä kauneus, helppo asennettavuus ja jykevyys yhdistyvätkin uusimman teknologian aikaansaamaan kestävyyteen ja edullisiin elinkaarikustannuksiin.


Pitkä elinkaari on ekologisuutta

Ormax-betonikattotiilien kokonaistaloudellisuus ja pienet ympäristörasitukset perustuvat valmistuksen pieniin ympäristökuormiin ja kattotiilien pitkään käyttöikään, joka materiaaliominaisuuksien perusteella on jopa 70 vuotta. Hyvällä suunnittelulla ja ohjeiden mukaisella asennustyöllä voidaan vaikuttaa betonitiilikaton käyttöikään ja sen elinkaarta voidaan jatkaa säännöllisellä huollolla.

Betonikattotiili sopii
suomalaiseen
luontoon uuteen näyttävään mökkiarkkitehtuuriin.
Kuva Hartolan
loma-asuntomessuilta.Betonikattotiili sopii suomalaiseen luontoon uuteen näyttävään mökkiarkkitehtuuriin. Kuva Hartolan loma-asuntomessuilta.

Toimiva katto

Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi mm. läpivientejä, tiivisteitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Tiilikattoihimme on saatavana täydellinen kattotarvikevalikoima. Täydellinen katejärjestelmä valmiina pakettina on myös edullinen. Osat ovat yhteensopivia ja niissä on hyvät asennusohjeet. Kun tilaat kaikki tarvikkeet yhtä aikaa kattotiilien kanssa, säästät myös rahtikuluja ja vältyt turhilta katetöiden viivästymisiltä. Tuotetilauksen yhteydessä voit lähes koko maassa tilata myös tiilien katollenostopalvelun.

Monierin määrälaskentapalvelusta saat tarkat tiedot kattotiilien ja kaikkien tarvittavien kattotarvikkeiden menekistä. Laskelman perusteella on helppo pyytää kattotarjous rautakaupasta. Määrälaskennan voit tilata asiakaspalvelustamme.

Laattamainen Ormax Minster sopii erinomaisesti hirsirakennuksiin.
Laattamainen Ormax Minster sopii erinomaisesti hirsirakennuksiin.

Kattopaketti – helppo valinta

Kattopaketteihimme kuuluvat kaikki tuotteet, joita tarvitaan turvallisessa ja viranomaismääräykset täyttävässä katossa. Kattopakettiin sisältyy kattotiilien lisäksi myös aluskate, erikoistiilet, kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet. Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

Tiilikatto asennettuna

Jos haluat, että asennamme katon puolestasi, valitse "Avaimet käteen" -paketti. Meillä on vuosien kokemus tiilikattojen asentamisesta ja valtuutetut asentajamme toimivat lähes koko Suomessa. Sinun tarvitsee vain valita kattotiili ja väri, me hoidamme loput!

Tiilikaton voit asentaa myös itse. Omatoimisena rakentajana valitset tuotevalikoimastamme itsellesi parhaiten sopivan kattotiilimallin kattotarvikkeineen ja teet työn itse. Suosittelemme, että ostat kattosi valmiina kattopakettina. Näin saat kaikki tarvittavat osat samalla kertaa ja vältyt ylimääräisiltä rahdeilta. Voit myös varmistua siitä, että kattosi kiinnikkeet ja kattotarvikkeet sopivat valitsemiisi tiiliisi.


Jätä yhteydenottopyyntö tästä...

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
2.2.2010