Kerrostaloyksiön remontointi - eteinen

Kerrostaloyksiön eteinen koki yhtä näyttävän muutoksen kuin kaikki muutkin asunnon huoneet. Ennen remonttia eteinen oli ahdas ja pinttynyt. Säilytystilana toimi seinustalla olevat ikivanhat komerot. Suurin muutos eteiseen tulikin uusien huoneenkorkuisten peililiukuovien avulla. Lisäksi seinät sekä katto maalattiin ja lattiaan asennettiin laminaatti.

Vanha eteinen oli ahdas ja tunkkainen.Vanha eteinen oli ahdas ja tunkkainen.
Peililiukuovet tuovat eteiseen avaruutta ja valoa.Peililiukuovet tuovat eteiseen avaruutta ja valoa.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty eteisen osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Eteisen kustannuksiksi on arvioitu 2077,4 €.


Eteisremontin toteutuneet kustannukset ovat 1952,8 €.

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa eteisen remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä 2077,4 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 1952,8 €. Eteinen saatiin siis remontoitua yhteensä 124,6 euroa halvemmalla kuin oli arvioitu. Materiaalikustannukset tulivat 166,6 € edullisemmiksi ja työkustannuksia puolestaan syntyi 63 € enemmän kuin arviossa.

Materiaalikustannukset:
Arvio 1639,9 € --> Toteutuneet 1473,3 €

Materiaalikustannusten kohdalla säästöä syntyi sekä edullisemmasta laminaattimallista että peililiukuovikaapistosta.

Työtunnit:
Arvio 12,5 h --> Toteutuneet 13,7 h

Kustannusarviossa ei oltu huomioitu lattioiden listoittamista, joka vei remonttiaikaa yhteensä tunnin. Suurin ero työtuntien kohdalla syntyykin juuri tästä.

Ilman edullisemmin ostettua laminaattia ja peilikaapistoa kustannusarvio olisi pitänyt eteisen osalta paikkansa alle 2 % tarkkuudella.
 
Julkaistu
25.6.2008