Tee se itse –Kutukämppä, vaihe 4
- tuulensuojalevyt ja sisääntulokuisti

Seuraava työvaihe on tuulensuojalevyn ja julkisivuverhouksen ristiinkoolaus. Myös sisääntulokuisti rakennetaan. Ennen tuulensuojalevyjen asentamista on hyvä asentaa Kutukämpän nurkkiin vinotuet sitomaan rakennetta. Vinotueksi riittää laudat, jotka lovetaan runkotolppiin. Loveus voidaan tehdä joko runkotolpan ulkolinjan tai sisälinjan mukaan.

Kohteessa vinotuet on asennettu runkotolppien ulkolinjan mukaan.Kohteessa vinotuet on asennettu runkotolppien ulkolinjan mukaan.

Tuulensuojalevyt

Kohteeseen asennettiin 12 mm:n tuulensuojalevyt. Tuulensuojalevy on hyvä levyttää vaiheen 1 esitetyn kaavion mukaan. Kaavioon on merkitty levytyssuunta nuolella (levytyssuunta pätee, jos runkotolpat on asennettu kaavion mukaisesti). Tuulensuojalevyt kiinnitetään pystysuoraan runkotolppiin kiinni. Kiinnityksessä käytetään kuumasinkittyjä lankanauloja, 50x2,1. Tämän jälkeen tuulensuojalevyn päälle asennetaan ristiinkoolaus puuverhousta varten.

Ristiinkoolaus julkisivuverhoukselle

Ensimmäiseksi asennetaan pystykoolaus k600 mm:n jaolla, runkotolppien mukaisesti. Koolauksessa voidaan käyttää halkaistua lautaa. Pystykoolaus kiinnitetään nauloilla runkotolppiin. Pystykoolauksen päälle asennetaan vaakakoolaukset. Vaakakoolaus tehdään laudasta ja se asennetaan myös jaolla k600 mm. Koolausjako aloitetaan alimmasta vaakakoolauslaudasta, jonka alareuna on n. 100 mm tuulensuojalevyn alareunasta. Kts. alla olevia kuvia.

Ristiikoolauksella varmistetaan, että julkisivuverhouksen ja tuulensuojalevyn väliin jää riittävä tuuletusväli, jossa ilma pääsee esteettömästi kiertämään.

Alimmainen vaakakoolaus aloitetaan n. 100 mm ylempää kuin tuulensuojalevyn alareuna.Alimmainen vaakakoolaus aloitetaan n. 100 mm ylempää kuin tuulensuojalevyn alareuna.
Vaakakoolaus tehdään k600 mm:n jaolla.Vaakakoolaus tehdään k600 mm:n jaolla.
Sisäpuolella on asennettu ristikoiden tuet paikoilleen.Sisäpuolella on asennettu ristikoiden tuet paikoilleen.
Sisääntulokatos
Sisääntulokatoksen tekeminen on ehkä työläin osuus Kutukämpän rakentamisesta. Katoksen rakenteet kannattaa mitoitta...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan