• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontointi - olohuone

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.06.2008
20086_11468.jpg

Vanhan olohuoneen pintamateriaalit olivat kuluneet.

Asunnon olohuoneen pinnat olivat kauttaaltaan erittäin kuluneet ja huonokuntoiset. Olohuoneen kaksi väliovea tekivät tilasta pienemmän oloisen. Remontissa olohuoneen seinät maalattiin vaaleanharmaan sävyiseksi ja yhtenäiselle seinälle maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla. Alkovin seinä tapetoitiin. Nuhruinen mosaiikkiparketti vaihtui tyylikkääseen laminaattiin. Myös väliovet päätettiin poistaa.

Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.
Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty olohuoneen osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Olohuoneen kustannuksiksi on arvioitu 2787,6 €.

20086_11462.jpg

Olohuoneremontin toteutuneet kustannukset ovat 2411,5 €.
20086_11463.jpg

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa olohuoneen remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä
2787,6 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 2411,5 €. Olohuone saatiin siis remontoitua yhteensä 376,1 euroa halvemmalla kuin oli arvioitu. Materiaalikustannusten välinen ero oli 313,1 € ja työkustannusten 63 € .

Materiaalikustannukset:
Arvio 1370,1 € --> Toteutuneet 1057,0 €

Kuten keittiöremontin kohdalla, myös olohuoneessa eroa kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten välille syntyi laminaatista. Remontoijan silmää miellytti enemmän alkuperäissuunnitelmasta poikkeava laminaattimalli, joka sattui olemaan edullisempaa kuin kustannusarvioon merkitty laminaatti. Lisäksi kustannusarvion materiaalikustannuksia kasvattaa lattian tasoitetyö, mitä ei kuitenkaan asunnossa tarvinnut tehdä.

Työtunnit:
Arvio 40,5 h --> Toteutuneet 38,7 h

Remonttityö sujui lähes suunnitelman mukaan eikä eteen tullut mitään yllättävää. Kustannusarvioon merkattuja lattian tasoitetöitä ei tarvinnutkaan tehdä, mikä vähensi myös toteutunutta tuntimäärää. Olohuoneen seinään puolestaan maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla, ja maalaustyöt kestivät siten hieman oletettua pidempään.

Ilman suunnitellun laminaattimallin vaihtoa toiseksi RemonttiOptimilla tehdyn kustannusarvion lopputulos olohuoneremontin kustannusten osalta olisi ollut lähes sama toteutuneiden kustannusten kanssa.

Katso Rakentaja.fi-TV-esitys olohuoneen remontoinnista...

Tutustu RemonttiOptimiin...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52084.jpg
Ilmanvaihtokoneen hallintaa mistä vaan
Puhdasta ja raikasta sisäilmaa tehokkaastiIlmanvaihto on energiatehokasta, kun ilmanvaihtokone vaatii toimiakseen mahdollisimman vähän sähköä. Samalla poistoilman lämpö otetaan talteen ja sillä lämmitetään kylmempi ulkoilma ennen sen johtamista asuintiloihin.Lähes kaikissa Vallox-ilmanvaihtokoneissa on tasavirtapuhaltimet, jotka kuluttavat sähköä alle puolet vaihtovirtapuhaltimilla varustettuihin koneisiin verrattuna. Valloxin ilmanvaihtokoneissa olevien lämmöntalteenottokennojen tuloilmahyötysuhde on korkea, jopa yli 85 %. Uusimpien Vallox-ilmanvaihtokoneidenvuosihyötysuhde on markkinoiden paras ja ne ovat saaneet VTT:n A+ -sertifikaatin.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
201511_44847.jpg
Tutustu Kastellin sisustuspeleihin
Collection-sisustus avaimet käteen Kastellin muuttovalmiskoteihinMuuttovalmiissa Kastelli-kodissa keittiöt, laatoitukset ja lattiapinnat ovat sisustusammattilaisen valitsemat kokonaisuudet. Valmiista sisustuksista on helppo valita mieleinen sisustus kotiin ja muunnella sisätilojen ilmettä omaan makuun sopivaksi. Collection-sisustuksissa on laajat valikoimat laattoja, laminaatteja ja parketteja sekä vaihtoehtoja keittiöihin, takkoihin, saunoihin, kodinkoneisiin, välioviin. Ja kaikki ammattitaidolla valmiiksi asennettuina. Valitse itse tai kysy rohkeasti lisäapua Kastelli-kauppiaaltasi!Tutustu Kastellin lattiapeliinJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijoiden laatujärjestelmien toiminnan seuraaminen
Toimenpiteet:Ennen kunkin urakan käynnistymistä todetaan ao. urakoitsijan laatujärjestelmien taso ja toiminta. Aina uuden urakan alkaessa pidetään kokous, jossa todetaan, että edellytykset ovat olemassa työsuorituksen alkamiselle. Kokouksissa tarkistetaan työsuoritukseen liittyvät suunnitelmat, työmaan järjestelyt, aikataulu, yhteys- ja vastuuhenkilöt, työmenetelmät ja materiaalit sekä työn laajuus ym. urakan toteutumisen kannalta välttämättömät asiat.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakoitsijoiden laatusuunnitelmat, muistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
20141_37487.jpg
Näin asennat parketin itse
Parketti on kaunis ja aikaa kestävä lattiamateriaali. Parkettia on saatavilla eri sävyissä ja puulajeina, joista varmasti löytyy mieleinen kokonaisuus.Parketin asennustyö kuulostaa ehkä hankalalta, mutta todellisuudessa asennus on yksinkertaista. Työ ei vaadi ihmeellisiä työkaluja ja voimaa, vaan asennus onnistuu helposti jopa yksin. Parkettilautojen pakkauksessa on mukana kyseisen parketin asennusohje, johon kannattaa myös perehtyä ennen asennustyön aloittamista.Lattiamateriaalia hankittaessa kannattaa ottaa huomioon myös asennuksessa tuleva hukka. Lisää laskemaasi neliömäärään 5 %:a, jolloin parketti riittää koko suunniteltuun tilaan.
20204_63989.jpg
Unelmien koti 2020 - katso äänestyksen ja arvonnan tulokset!
Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2020 -äänestyksessä annettiin 9.−23.3. yhteensä 4209 ääntä. Seitsemän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 1052 äänellä Kontion Laaksolahti A ja kakkossijalle 941 äänellä Hongan Oula 130 1A. Voittajakaksikkoa yhdistää paitsi yksikerroksisuus myös rakennusmateriaalina käytetty hirsi. Kolmanneksi äänestettiin Jetta-Talon Skoone 135, joka sai 825 ääntä.
20202_62791.jpg
Säästä lämmityskuluissa - panosta lämmöneristykseen
Maaliskuussa 2020 ISOVER lanseerasi täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Tuotekehittelyyn otettiin mukaan asentajia sekä hyödynnettiin heidän käyttökokemustaan eristeistä ja niiden toimivuudesta.Tässä esittelyssä ISOVER PREMIUM 33:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton