Kerrostaloyksiön remontointi - olohuone

Asunnon olohuoneen pinnat olivat kauttaaltaan erittäin kuluneet ja huonokuntoiset. Olohuoneen kaksi väliovea tekivät tilasta pienemmän oloisen. Remontissa olohuoneen seinät maalattiin vaaleanharmaan sävyiseksi ja yhtenäiselle seinälle maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla. Alkovin seinä tapetoitiin. Nuhruinen mosaiikkiparketti vaihtui tyylikkääseen laminaattiin. Myös väliovet päätettiin poistaa.

Vanhan olohuoneen pintamateriaalit olivat kuluneet.Vanhan olohuoneen pintamateriaalit olivat kuluneet.
Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty olohuoneen osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Olohuoneen kustannuksiksi on arvioitu 2787,6 €.


Olohuoneremontin toteutuneet kustannukset ovat 2411,5 €.

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa olohuoneen remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä
2787,6 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 2411,5 €. Olohuone saatiin siis remontoitua yhteensä 376,1 euroa halvemmalla kuin oli arvioitu. Materiaalikustannusten välinen ero oli 313,1 € ja työkustannusten 63 € .

Materiaalikustannukset:
Arvio 1370,1 € --> Toteutuneet 1057,0 €

Kuten keittiöremontin kohdalla, myös olohuoneessa eroa kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten välille syntyi laminaatista. Remontoijan silmää miellytti enemmän alkuperäissuunnitelmasta poikkeava laminaattimalli, joka sattui olemaan edullisempaa kuin kustannusarvioon merkitty laminaatti. Lisäksi kustannusarvion materiaalikustannuksia kasvattaa lattian tasoitetyö, mitä ei kuitenkaan asunnossa tarvinnut tehdä.

Työtunnit:
Arvio 40,5 h --> Toteutuneet 38,7 h

Remonttityö sujui lähes suunnitelman mukaan eikä eteen tullut mitään yllättävää. Kustannusarvioon merkattuja lattian tasoitetöitä ei tarvinnutkaan tehdä, mikä vähensi myös toteutunutta tuntimäärää. Olohuoneen seinään puolestaan maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla, ja maalaustyöt kestivät siten hieman oletettua pidempään.

Ilman suunnitellun laminaattimallin vaihtoa toiseksi RemonttiOptimilla tehdyn kustannusarvion lopputulos olohuoneremontin kustannusten osalta olisi ollut lähes sama toteutuneiden kustannusten kanssa.

Katso Rakentaja.fi-TV-esitys olohuoneen remontoinnista...

Tutustu RemonttiOptimiin...
 
Julkaistu
18.6.2008