Kerrostaloyksiön remontointi - kylpyhuone

Yksiön kylpyhuoneremontti alkoi vanhan kylpyhuoneen raivauksella. Vanhat ja kuluneet kalusteet revittiin irti, minkä jälkeen kylpyhuoneen seinät pestiin ja hiottiin. Kylpyhuoneeseen lisättiin vedeneristys ja se myös laatoitettiin. Upea kokonaisuus viimeisteltiin tyylikkäillä kalusteilla.

Vanha kylpyhuone oli erittäin huonossa kunnossa.Vanha kylpyhuone oli erittäin huonossa kunnossa.

Uudessa kylpyhuoneessa on panostettu laadukkaisiin materiaaleihin ja kalusteisiin.Uudessa kylpyhuoneessa on panostettu laadukkaisiin materiaaleihin ja kalusteisiin.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty kylpyhuoneen osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Kylpyhuoneen kustannuksiksi on arvioitu 5 105,3 €.


Kylpyhuoneremontin toteutuneet kustannukset ovat 5 074,9 €.

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa kylpyhuoneen remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä
5 105,3 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 5 074,9 €. Kylpyhuone saatiin siis remontoitua yhteensä 30,4 euroa halvemmalla kuin oli arvioitu. Materiaalikustannusten välinen ero oli 12,9 € ja työkustannusten 17,5 € .

Materiaalikustannukset:
Arvio 3764,8 € --> Toteutuneet 3751,9 €

Materiaalien osalta pysyttiin pitkälle alkuperäisessä suunnitelmassa, mikä näkyy myös siinä, että kustannusarvio ja toteutuneet kustannukset ovat lähellä toisiaan. Muutama suunnitelmasta poikkeaminen remontin edetessä kuitenkin tehtiin. Kylpyhuoneen vesikalusteet valittiin Oraksen uudesta Cubista-mallistosta, mitä ei oltu huomioitu kustannusarviossa sekoittajan uusimisessa. Välioven kohdalla puolestaan tuli säästettyä, sillä oveksi valittiin peilioven sijasta laakaovi.

Työkustannukset:
Arvio 38,3 h --> Toteutuneet 37,8 h

Remonttityö eteni suunnitelman mukaan eikä vastaan tullut suuria yllätyksiä. Tämä näkyy myös työtuntien määrissä, jotka täsmäävät melko tarkasti.

Kylpyhuoneen osalta kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten välinen ero oli alle 1 %.

Katso Rakentaja.fi-TV-esitys kylpyhuoneen remontoinnista...

Tutustu RemonttiOptimiin...
 
Päivitetty
13.6.2008