• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontointi - keittiö

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.06.2008
20086_11310.jpg

Vanha keittiö oli kipeästi remontin tarpeessa.

Keittiöremontti aloitettiin purkamalla kaikki vanha alta pois. Avaruuden ja toimivuuden lisäämiseksi keittiön ja olohuoneen välistä poistettiin myös väliovi. Keittiön seinät maalattiin valkoiseksi ja hauskana yksityiskohtana keittiöön maalattiin myös magneetti-/liitutaulu. Välitiloihin ei haluttu laatoitusta, vaan ne maalattiin erikoismaalilla. Keittiön lattiaan laitettiin tyylikäs, valkotamminen laminaatti. Keittiöön hankittiin myös laadukkaat kalusteet ja kodinkoneet.

Uusi keittiö on toimiva ja kaunis kokonaisuus.
Uusi keittiö on toimiva ja kaunis kokonaisuus.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty keittiön osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Keittiön kustannuksiksi on arvioitu 4013,9 €.

20086_11306.jpg

Keittiöremontin toteutuneet kustannukset ovat 4687,9 €.

20086_11308.jpg

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa keittiön remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä 4013,9 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 4687,9 €. Eroa arvion ja toteutuneiden kustannusten välille syntyi 674 €, josta materiaalikustannusten ero oli 611 € ja työkustannusten ero 63 € .

Keittiön pieneen tilaan nähden materiaalikustannusten ero on melko suuri, mutta tarkempi tutkimus osoittaa, että hintaerolle löytyi luonnollinen syy.

Materiaalikustannukset:
Arvio 3460,9 € --> Toteutuneet 4071,9 €

Kun remonttia suunniteltiin, oli ajatuksena valita keittiöön perushintaiset kaapistot. Remontin edetessä kuitenkin "nälkä kasvoi syödessä", ja keittiöön haluttiin panostaa alkuperäistä suunnitelmaa enemmän. Keittiöön valittiin laadukkaat Puustellin kaapistot. Erityisesti tästä johtuen, keittiön materiaalikustannukset eroavat toisistaan. Myös laminaatin kohdalla remontoijan silmää miellytti enemmän alkuperäissuunnitelmasta poikkeava laminaatti, mutta tämä puolestaan sattui olemaan edullisempaa kuin kustannusarvioon merkitty laminaatti. Laminaatista syntyneet materiaalisäästöt tasaantuivat, kun keittiön seinään päätettiin maalata yksityiskohta magneettimaalilla.

Työkustannukset:
Arvio 15,8 h --> Toteutuneet 17,6 h

Työtunteja keittiöremontissa kertyi hieman arvioitua enemmän. Lattian purkutyötä ei oltu otettu huomioon kustannusarviota tehdessä. Lisäksi kaapistojen välitilan maalaus sekä seinään maalattu magneettitaulu veivät normaalia maalaustyötä enemmän työaikaa.

Remontoinnissa ja uuden talon rakentamisessa käy useasti niin, että matkan varrella halutaankin panostaa johonkin asiaan alkuperäistä suunnitelmaa enemmän. Kohteen keittiön osuudella kävi juuri näin. Ilman keittiöön tehtyä panostusta RemonttiOptimilla tehdyn kustannusarvion lopputulos keittiökustannusten osalta olisi ollut lähes sama toteutuneiden kustannusten kanssa.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202212_80495.jpg
Miksi viemäriin ei saa laittaa mitä vain?
Viemäriverkoston toimivuus on tärkeää jokaisen kodin asumismukavuuden kannalta. Viemäriin ei kuitenkaan saa laittaa mitä vaan, tai ongelmia voi ilmaantua. Esimerkiksi viemäriin laskettu kinkkurasva voi jähmettyessään viemärin seinämiin muodostaa putkitukoksen, joka pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vesivahingon.Jos viemäriin laittaa mitään sinne kuulumattomia aineita tai esineitä, voi se olla haitaksi sekä viemärille ja ympäristölle. Tässä artikkelissa käydään läpi mitä viemäriin voidaan laittaa ja miksi tiettyjä asioita, kuten kinkkurasvaa, ei voi ja kannata laittaa viemäriin.
20149_40987.jpg
Oletko hankkimassa tulisijaa?
Kaipaako kotisi tunnelmantuojaa sekä lisälämmityksen antajaa? Riippumatta siitä, onko sinulla kyseessä remontti- vai uudiskohde, tulee sinun huomioida muutamat kohdat ennen kuin tulisijasi on käyttövalmiina kodissasi.Suomen rakennuskannassa 1950-80 –lukujen kiinteistöjä on paljon. Esimerkiksi 1960-luvulla eristykset ja eristeiden paksuudet eivät olleet lähelläkään samaa tasoa, kuin mitä nykypäivän rakennukselta edellytetään. 1970-luvulla tilanne korjaantui hieman öljykriisin vuoksi ja eristysvahvuuksiin kiinnitettiinkin enemmän huomiota. Monissa talouksissa saatettiin kuitenkin hävittää vanhat leivinuunit sekä puuliedet vanhanaikaisina ratkaisuina. Takka koettiin ehkä enemmän tunnelmanluojana ja sen mukaisesti olohuoneen nurkkaan saatettiinkin muurata avotakka, josta saatava lämpöhyöty hyödytti vain harakoita.
20084_10461.jpg
Askon klassikoista puutarhan Omenaan
Askossa on kodinsisustajalle laadukas, ajanhenkinen ja kilpailukykyinen mallisto. Kodin eri tiloihin löytyvät kaikki kalusteet sohva- ja ruokailuryhmistä moottorivuoteisiin ja komeroihin. Kokonaisuuksia voi lähteä rakentamaan myös tuoteperheistä. Sisustuksen loppusilauksen voi tehdä Askon valaisimilla, peitteillä, tauluilla ja muilla sisustustuotteilla.
20202_62791.jpg
Optimoitu käsiteltävyys ja asennettavuus
ISOVER lanseeraa täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Yhteistyössä asentajien kanssa laitoimme asentajien kokeman laadun keskiöön ja optimoimme käsiteltävyyden ja asennettavuuden.
20103_20610.jpg
Pellettijärjestelmä Tulikivi-uuneille
Tulikivi-tulisijan tehokkuutta on nyt mahdollisuus parantaa entisestään Tulikivi Green –tuoteperheellä, jonka ensimmäinen uutuus on pelletinpolttojärjestelmä. Se sopii Tulikiven takkaryhmän 2 tulisijoihin. Järjestelmä polttaa pelletin puhtaasti ja on kätevä käyttää. Tuoteperheeseen tulee lisää uutuuksia vielä tämän vuoden aikana.Lisätietoa Tulikivi-uuneista...
20087_11917.jpg
Messulehti tuki markkinointia
Suorakanava vastasi jo kolmannen kerran asuntomessujen virallisen messulehden tuottamisesta kokonaisvastuullisesti. Lehteä markkinoitiin näytteilleasettajille ja satakuntalaisille yrittäjille ja palveluntarjoajille kutsuvälineenä tutustumaan messujen näyttelykohteeseen tai messumatkalla erilaisten palveluiden ja tuotetarjontojen pariin. Porilaiset ja satakuntalaiset yrittäjät eivät oikein syttyneet koko messuajatukselle, niin ainutkertainen kuin se tapahtumana ja kävijämääriltään olikin. Tämä näkyi myös vähäisenä kiinnostuksena messulehteä kohtaan. Lehdestä tuli kuitenkin komea, 48-sivuinen julkaisu, jonka koko painosmäärä 150 000 kpl jaettiin Porin ympäristökuntiin reilu viikko ennen messuja – sopimuksen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton