• Etusivu
  • Energia

Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 30.11.2009
200611_1810.jpg

Tulikivi-uutuus Valkia.

Tulikivellä on markkinoiden näyttävin ja monipuolisin mallisto vuolukiviuuneja, jotka varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä pitkään ja tasaisesti. Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi. Uutuustuotteiden valmiiksi suunnitelluilla penkki- ja hyllyratkaisuilla saat lisää toiminnallisuutta tulisijoihin. Mallistoa täydentävät mittatilaustyönä tehtävät tulisijat.

Lisätietoa Tulikivi-uuneista...

Lämpimät uutuudet Tulikiveltä

Nammin hillitty kaakelipinta kätkee lämpimän salaisuuden. Tyylikkään uutuustakan sydämenä on aito Tulikivi-vuolukivi. Nammissa yhdistyvät vuolukivi- ja kaakelitakan parhaat puolet. Lyömättömät vuolukiven lämmönvarausominaisuudet yhdistettynä uusimpaan palamistekniikkaan takaavat puhtaan palamisen sekä pitkän ja tasaisen lämmönluovutuksen huoneistoon. Upea kaakelipinta tuo vaihtelevuutta ja valinnanvapautta takan ulkoasuun.

Nammi Grafiitti
Nammi Grafiitti

Nammin pintaa verhoaa kaihdinmainen kaakeliuutuus. Hieman viistoon suuntautuva, eleetön vaakauritus korostaa tulisijan vaakalinjoja. Uutuuskaakelin on suunnittelut Ristomatti Ratia. Nammi-mallissa on neljä upeaa värivaihtoehtoa: lämmin Terra, rohkea Denim, tyylikäs Grafiitti sekä ajaton Kitti. Mikä väri sopii parhaiten sinun tunnelmaasi?

Lisää tyylikkäitä pintavaihtoehtoja tuo toinen uutuusmallimme Parna. Hiertopintojen värimaailma on hennon pastellinsävyinen. Valikoima ulottuu viileästä siniharmaasta lämpimään terraan. Värit on esitelty Kermansavi-kuvastossa sekä Tulikivi-studioilla. Parnan sisäosa on vuolukiveä.

Luonnollinen uunikivi, vuolukivi yhdistettynä moderniin polttotekniikkaan

Vuolukivi syntyi kolme miljardia vuotta sitten ankarassa paineessa ja kuumuudessa. Vuolukivi on tiivistä, lämmönkestävää ja massiivista materiaalia. Vuolukivellä on myös muita materiaaleja parempi lämmönvaraus- ja lämmönjohtokyky.

Pyörrepesä on Tulikiven patentoima keksintö, jossa palokaasut ja palamisilma sekoittuvat tehokkaasti palotilassa. Näin palaminen tehostuu, ja se on myös erittäin puhdasta. Uunin päästöt jäävät murto-osaan maailman tiukimmista päästönormeista. Tulikivelle myönnettiin Hiukkasteko 2006 –palkinto, koska Tulikivi on aktiivisesti panostanut puhtaampaan polttotekniikkaan.

Tulikivi-uunien suuret, avarat lasiluukut luovat lämpimän tunnelman. Ilmavirtaus huuhtelee lasia sisältäpäin ja pitää sen kirkkaana. Luukku aukeaa ja sulkeutuu helposti ja äänettömästi. Syksyllä 2006 tuli markkinoille uusi design- luukkusarja, jonka lippulaivana on varaavien tulisijojen ensimmäinen suoralinjainen vaakaluukku.

Vastavirtaperiaate ja Tulikiven kehittämät tulipesäratkaisut polttavat puun sisältämän energian tehokkaasti koko lämmityksen ajan. Siksi Tulikiviuunit palavat myös puhtaasti, ja ne täyttävät maailman tiukimmat päästönormit.

20075_5051.jpg

Tulikivi sai ensimmäisenä Allergiatunnuksen

Tulikivi sai puhtaat paperit Allergia- ja Astmaliiton asiantuntijakäsittelyssä. Asiantuntijat ovat todenneet, että Tulikiven uuden malliston tulisijat ovat erittäin hyvin suunniteltuja palamisen sekä lämmönluovutuksen suhteen. Palamisilman tuonti tulipesään ja sen tehokas sekoittaminen savukaasuihin takaavat hyvän ja vähäpäästöisen palamisen. Tuotteiden testitulokset olivat erinomaiset, joten ne soveltuvat hyvin käyttöön niissäkin kodeissa, joissa podetaan allergiaa tai astmaa. Uutuusmallistomme hiukkaspäästöt alittavat reilusti tiukimmatkin eurooppalaiset normit. Panostamme ilmanlaatuun uraauurtavalla teknologialla, joka takaa mahdollisimman puhtaan palamisen, kun tulisijaa käytetään ohjeiden mukaisesti. Kuivat polttopuut ja tulisijan oikea käyttö säästävät ympäristöä. Nautitaan puhtaasta lämmöstä!

Monipuolinen tulisijavalikoima leivontaan ja ruuanlaittoon

Tulikivellä on myös laaja valikoima takkaleivinuuneja, leivinuuneja, helloja sekä liesileivinuuni erilaisiin leivonta- ja ruuanlaittotarpeisiin.

Takkaleivinuuneissa ja leivinuuneissa voit helposti paistaa makoisat herkut ja pataruuat. Se loihtii paistoksiin aidon puu-uunin aromin ja kunnioittaa siten vanhojen uunimestareiden työtä. Takkaleivinuunista on moneksi. Tulikivi- takkaleivinuuneissa voit polttaa puuta erikseen joko takan tulipesässä tai leivinuunin puolella.

Takkaleivinuuni voi toimia myös kätevänä tilanjakajana: takkauuni aukeaa olohuoneeseen ja leivinuuni kokin valtakunnan puolelle. Osa takkaleivinuuneista sopii myös huoneen kulmaan ja säästää siten lattianeliöitä.

Tulikivi-takkaleivinuuni TLU 2637/11
Tulikivi-takkaleivinuuni TLU 2637/11

Tulikivi-kevytuunit

Kaikissa kodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa uunin ei tarvitse varata lämpöä. Monissa perheissä tulisija hankitaan ennen muuta tunnelmallisten takkailtojen vuoksi ja lisälämmönlähteeksi. Tulikiven kevytuunit sopivat näihin tilanteisiin. Niissä yhdistyvät nopea konvektiolämpö ja vuolukiviuunin pehmeä säteilylämpö ihanteellisella tavalla. Selkeät linjat miellyttävät silmää, ja solakka ulkonäkö istuu moderniinkin sisustukseen. Tilan tuntu kasvaa.

Tulikiven keveimmät uunimallit voidaan asentaa alustan kanssa myös puurakenteisen lattian päälle tai vaikkapa talon toiseen kerrokseen.

Tulikiven mittatilauspalvelu toteuttaa unelmasi

Vuolukivi taipuu moneen muotoon. Jos et löydä mallistostamme juuri mieleistäsi uunimallia, älä huolestu. Tulikiven mittatilauspalvelu kuuntelee yksilöllisiäkin toiveitasi. Kerro siis meille, millaisen uunin haluat. Jos mahdollista, havainnollista ajatuksiasi luonnoksella, valokuvalla tai lehtileikkeellä. Sen perusteella suunnittelijamme piirtävät puhtaaksi lopullisen ehdotuksen.

Lisäkipinöitä suunnitteluun saat myös verkkosivuiltamme www.tulikivi.com. Sieltä löydät koko joukon mittatyönä toteutettuja tulisijoja ruokkimaan mielikuvitustasi.

Yksilöllinen, asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu Tulikivi-uuni.
Yksilöllinen, asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu Tulikivi-uuni.

Kysy ilmaista kotikäyntiä Tulikivi-studiosta

Asiantuntevat Tulikivi-studiot palvelevat sinua kautta maan. Me opastamme sinua oikean tulisijan valinnassa. Voit myös pyytää tarjouksen mahdollisista muista töistä: vanhan uunin purkamisesta, hormin tai palomuurin korjauksesta, edus- tai lattialaatoituksen asennuksesta – mitä ikinä tarvitsetkin. Tarvittaessa teemme ilmaisen kotikäynnin.

Tulikivi- uunit toimitetaan kotiin täysin valmiina, tulitikut käteen –periaatteella. Uunimestari vastaa, että uusi tulisijasi toimii moitteetta. Hän selvittää sinulle uunin käytön niksit ja muutkin hienoudet. Ja kaupan päälle saat vielä lämpimän tunnelman. Tulikivi- uuneilla on viiden vuoden takuu.

Pyydä tarjous Tulikivi-uunista

Rakentaja.fi-palvelun kautta voit pyytää tarjouksen Tulikivi-uunista. Valitse tarjouspyyntölomakkeesta mieleisesi malli ja täytä yhteystietosi. Tarjouspyyntö ohjautuu lähimpään Tulikivi-studioon.
Jätä tarjouspyyntö tästä

Tulikivi Oyj
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20217_71512.jpg
Lumon Oy jatkaa vahvaa kasvuaan - Investointeja myös ulkomaille
Suomalainen perheyhtiö Lumon Oy kertoi tiedotteessaan 30.06.2021 alkuvuoden aikana investoinneista kotimaan lasinjalostustehtaan laajennukseen Kouvolassasekä kokonaan uuteen tehtaaseen Espanjassa. Nyt investoinnit saavat jatkoa, kun yhtiö on päättänyt investoida n. 2,1 M€ profiilityöstökeskukseen, sahausautomaattiin sekä pakkauslinjaan Kouvolan profiili- ja kokoonpanotehtailla. Lisäksi Kanadan tuotanto saa uuden alumiinityöstökeskuksen, jonka arvo on noin 420 000 €. Viimeisin investointi on kesäkuussa päätetty kokoonpanolinjan uudistus Kouvolan kokoonpanotehtaalla, jonka kokonaissumma on noin 820 000 €.
201111_28744.jpg
Ilmanvaihdon remontti
Toimiva ilmanvaihto pienentää asunnon radonpitoisuuttaEnsimmäinen toimenpide radonkorjauksissa on varmistaa ilmanvaihdon toimivuus. Usein korkea radonpitoisuus löytyy asunnosta, jossa ilmanvaihto ei toimi korvausilmaventtiilien puuttumisen takia. Ilmaa poistuu asunnon poistoilmaventtiilien kautta (WC, keittiö, suihkutilat) ja koska korvausilmaventtiilit puuttuvat, tulee korvausilmaa yleensä myös lattiavuotona alapohjan kautta. Tällä tavalla radonia ajautuu sisätiloihin. Korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen tilanne muuttuu. Poisto ei enää ime korvausilmaa vääristä vuotopaikoista, vaan raitista ilmaa tulee hallitusti korvausilmaventtiilien kautta. Toimiva ilmanvaihto on muutenkin niin olennainen osa nykypäivän asumista, ettei sen laittaminen kuntoon ole vikaratkaisu.Velco-venttiilit helposti ja edullisesti Jäsentukusta
20122_29392.jpg
Harkkoperustus kevytsoraharkoista
Talon tärkein osa on sen perustus. Siinä tehtyjä rakennusvirheitä on vaikea korjata jälkikäteen. Ammattitaitoinen suunnittelu ja luotettavat materiaalit ovat onnistumisen kannalta välttämättömiä. Kevytsoraharkot ovat suosituin perustusmateriaali; niiden toimivuudesta on hyvät kokemukset yli 40 vuoden ajalta.Perustusten tekeminen Lakka-kevytsoraharkoilla soveltuu myös omatoimirakentajalle. Harkot ovat mittatarkkoja ja niitä on helppo käsitellä. Harkoista on helppo tehdä myös monimuotoisia rakenteita ja tarvittaessa niitä voidaan helposti työstää sopiviin mittoihin ja muotoihin.Tutustu tästä eri perustusratkaisuihin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton