Uponor-lattialämmitys- parasta juuri sinun kodillesiUponor on vesikiertoisten lattialämmitysjärjestelmien johtava suunnittelija, kehittäjä ja valmistaja. Yrityksellä on jo usean vuosikymmenen kokemus siitä miten turvallinen ja viihtyisä lattialämmitys toteutetaan. Markkinoiden laajimmasta valikoimasta löytyy oikea lattialämmitysratkaisu kaikkiin lattiarakenteisiin ja erilaisille lattiapinnoille.

Useampi kuin joka toinen pientalorakentaja päätyy lämmönjaossaan muoviputkilla toteutettuun vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Suurin osa heistä valitsee Uponorin.

Vapautta tilaratkaisuihin

Lattialämmitys edesauttaa märkätilojen nopeaa kuivumista sekä tekee lattialla oleskelusta miellyttävää ja kivimateriaaleistakin mukavan lämpöisiä. Äänetön, piilossa oleva lämmitystapa vapauttaa sisustussuunnittelua. Pattereita ei enää tarvita, jolloin ikkunat voivat ulottua lattiasta kattoon.
Tällöin luonnonvaloa saadaan mahdollisimman paljon ja asunto on entistä avarampi. Ikkunan edustan kalustusmahdollisuudet lisääntyvät ja verhojen käyttö helpottuu. Lattialämmitys lisää kodin mukavuutta myös parantamalla asunnon ääniominaisuuksia. Huoneiden välisiä lävistyksiä ei tarvita, eikä putkien muovimateriaali johda ääntä.
Huoneilma pysyy puhtaana ja vedottomana

Lattialämmitys on turvallinen ratkaisu pölyallergioista kärsiville. Huoneet on helppo pitää puhtaina, sillä patterittomuuden johdosta niihin ei jää vaikeasti siivottavia paikkoja. Lämpö siirtyy lämmitysputkistosta koko lattiapintaan ja edelleen tasaisesti huoneilmaan, jolloin ei aiheudu huoneen sisäisistä lämpötilaeroista johtuvia, pölyjä kuljettavia ilmavirtauksia.
Joustava ratkaisu sopii kaikille lämmitysmuodoille

Lattialämmitys sopii kaikkiin energiamuotoihin, myös maa- ja aurinkolämmön hyödyntäjille. Edullisen energian kausi pitenee, kun lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden lämpötilaksi riittää 30–40 ºC.
Yksilöllisyyttä lämpötilansäätöön

Lattialämmityksessä lämpö kohdistuu herkimmin kylmän ja vedon aistiviin jalkoihin. Tällöin voidaan huonelämpötila pitää mukavuudesta tinkimättä hieman alhaisempana, ja näin säästää huomattavasti lämmityskuluissa. Turhalta lämmittämiseltä vältytään ja energiaa säästyy jopa 20 % patterilämmitykseen verrattuna.

Uponor-lattialämmitys antaa mahdollisuuden tarkkaan, huonekohtaiseen lämpötilansäätöön.
Lämpötilaa voidaan ohjata langattomilla termostaateilla. Lämpötilan säätämiseen on mahdollista käyttää myös perinteisiä huoneistokohtaisia langallisia termostaatteja. Molempiin ratkaisuihin voidaan kytkeä lattia-anturi.
Kosteusturvaa

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä suunnitellaan siten, että jokainen huone muodostaa oman lämmityspiirinsä. Lämmitysputket valmistetaan vahvasta 20 mm:n happidifuusiosuojatusta Uponor-PEX-putkesta. Putket asennetaan ilman liitoksia, joten syöpymis- tai vuotoriskiä ei ole. Lattialämmitysjärjestelmä on saatavissa myös 17 mm:n ja saneerauskohteisiin soveltuvalla 12 mm:n putkella.

Lähetä piirustukset Uponorille


Tilaa vesikiertoisen Uponor-lattialämmityksen alustava materiaaliluettelo veloituksetta. Juuri oman kohteesi mukaisen materiaaliluettelon avulla voit helposti pyytää tarjouksen LVI-urakoitsijalta.

Toimi näin...

Lisätietoja lattialämmityksestä...
 
Julkaistu
14.5.2008