• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee se itse - Jäteaitaus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_843.jpg

Nyt, kun kevät on lujaa vauhtia tulossa, on hyvä aloittaa piharakenteiden rakentaminen. Rakentamisen voi aloittaa tekemällä vaikka jäteastian ympärille siistin aitauksen. Aitaukseen voi esimerkiksi käyttää rakennuksilta jääneet puutavarat sekä maalata aitaus talon kanssa saman sävyiseksi.

Tee Se Itse ohjeemme jäteaitaus tehdään tyypillisen jäteastian ( 300 l ) koon mukaan. Aitauksen kokoa voi soveltaa oman jäteastian mukaan.

Materiaalit:

  • tolpat 50x50 4 kpl ( tai 50x100)
  • pilarikengät 4 kpl
  • lautaa n. 30 m
  • maalia
  • nauloja / ruuveja
  • kuivabetonia anturan koon mukaan

Työkalut:
  • käsisaha / sirkeli
  • vatupassi
  • lapio
  • vasara / ruuviväännin
  • ... työtavoista riippuen...

Perustaminen:

Aitauksen perustaminen riippuu tontin maaperästä. Aitaus voidaan perustaa mm. harkkojen päälle tai betonianturoiden päälle. Jäteaitauksen pohja voidaan tehdä sorasta, päällystää pihakivillä tai laatoilla.

Aitauksen rakentaminen:

Aitauksen rakentaminen aloitetaan kaivamalla anturoille kuopat (syvyys riippuu maaperästä). Kuoppaan valetaan anturamöykky, johon laitetaan pilarikengät pystyyn. Tee pienet muotit maan pinnalle jäävään osaan esim. laudasta ja työnnä pilarikengät valuun pystyyn. Tarkista pilarikenkien suoruus vesivaa'an avulla ja tue ne tukevasti.

Kun pilarikengät ovat kuivuneet paikoilleen, kiinnitetään tolpat pilarikenkiin kiinni. Kuvissa on esitetty tolppien kooksi 50x50, mutta esim. 50x100 sopii myös hyvin. Tolppien väliin asennetaan vinositeet tukemaan aitausta. Tolpat voidaan väliaikaisesti tukea suoriksi maahan tukeutuvien tukipuiden avulla. Kun tolpat ovat pystyssä vaakalaudoitus voi alkaa. Vaakalaudoituksen valmistuttua asennetaan vielä edessä oleviin tolppiin kiinni pystylaudat.

20123_30199.jpg

Viimeistely

Jäteaitaus voidaan maalata talon kanssa samaan sävyyn.
Aitauksen ympärille voi istuttaa pihakasveja, köynnöskasveja tai asetella koristekiviä.

20123_30200.jpg
20123_30201.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20086_11310.jpg
Kerrostaloyksiön remontointi - keittiö
Keittiöremontti aloitettiin purkamalla kaikki vanha alta pois. Avaruuden ja toimivuuden lisäämiseksi keittiön ja olohuoneen välistä poistettiin myös väliovi. Keittiön seinät maalattiin valkoiseksi ja hauskana yksityiskohtana keittiöön maalattiin myös magneetti-/liitutaulu. Välitiloihin ei haluttu laatoitusta, vaan ne maalattiin erikoismaalilla. Keittiön lattiaan laitettiin tyylikäs, valkotamminen laminaatti. Keittiöön hankittiin myös laadukkaat kalusteet ja kodinkoneet.
20101_19849.jpg
Matalaenergia-aika alkoi
Tämän vuoden alusta astuivat voimaan ympäristöministeriön uudet määräykset koskien rakennusten energiatehokkuutta. Vanhat määräykset tiukentuivat tuntuvasti, noin 30-40%.
20212_68427.jpg
7 vinkkiä laattojen valintaan ja laatoitukseen
Miten lasket laattojen määrän oikein? Mikä saumalaasti sopii väreihin? Entä mikä on laattojen polttoerien merkitys? Lue vinkkimme, joilla onnistut laattakaupoilla.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
201510_44549.jpg
Tontista talosuunnitelmiin
Alussa oli vain rakentajaperhe, tontti ja toiveet, joiden konkretisoimiseksi sovittiin suunnitteluaika Kastellin kanssa. Toivelista tarkentui ja sai uusia toiveita ympärilleen Kastellin myyntipäällikkö Marja Jantusen haastatellessa rakentajaperhettä.Kun taustatiedot oli koottu, istuttiin starttipalaveriin hahmottelemaan mm. budjettia, aikataulua ja talomallia. Tilaa Kastelli-taloesite 2016Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
201512_45022.jpg
Onko lasitettu parveke jo talvikunnossa?
Haluaisitko syödä aamiaista parvekkeella kärsimättä kylmästä tuulesta? Haluaisitko syödä illallista parvekkeella, ilman että vieraasi kärsivät sateesta? Parvekelasitus muuttaa avoimen, tuulisen ja säille alttiin tilan suojatuksi oleskelutilaksi, joka suorastaan kutsuu viettämään aikaa siellä. Lumon parvekelasitus muuttaa parvekkeen mukavaksi lisätilaksi.Tilaa maksuton esite!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton