Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu

Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.

Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.

Lisätietoa luonnonivistä

Pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus. Kuvassa tumman harmaa muurikivi.

Pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus. Kuvassa tumman harmaa muurikivi.

Laaja valikoima

Tulikiven pihakivimallistossa on monenlaista muotoja ja kauniita luonnonmukaisia värejä. Pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus.

Tulikiven pihakivet – kuten laatat, muurit sekä noppa- ja reunakivet – on suunniteltu väreiltään ja muodoiltaan yhteensopiviksi, joten niillä on helppo rakentaa harmonisia kokonaisuuksia.

Käytävät, reunukset ja terassit

Noppakivien luonnonmukainen lohkottu pinta antaa pitoa piha-alueille ja käytäviin. Niistä on helppo tehdä kaarevia muotoja, ja kiveä voidaan käyttää vaikka pihan suihkulähteen reunakivenä. Reunakivillä saadaan pihaan ryhtiä sekä pidetään nurmikon ja istutusten välit siistinä. Noppakivellä voidaan päällystää isoja alueita, ja sitä voidaan käyttää myös tehosteraitana tai istutusten rajaajana.

Muurit, sokkelit ja aidat

Tulikiven lohkopintainen, graniittinen muurikivi sulautuu upeasti ympäristöönsä värimaailmansa ja luonnonmukaisen pintansa ansiosta. Muurikivivalikoimassa on värivaihtoehtoina vaalean ja tumman harmaa sekä punainen. Muurikivellä voi verhota muureja, sokkeleita ja aitoja. Kiveä voi käyttää myös pihojen pengerryksiin ja istutusaltaiden rakentamiseen. Ne sopivat niin rinnepihaan kuin tasamaalle.

Portaat ja tasanteet

Graniittiset portaat kestävät kulutusta ja luovat arvokkuutta sisääntuloon. Balmoral Red CG ja Kuru Grey-graniitin näkyvät pinnat on poltettu ja vakiokokoina löytyvät yleisimmin käytetyt kokovaihtoehdot.

Valitse näköisesi pihakivet

Tulikivi-mallisto on kattava, mutta jos vakiomallistosta ei löydy mieleistä ratkaisua, pihakivet voidaan toteuttaa mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pienillä yksityiskohdilla, kuten ladontatavalla, saadaan helposti aikaan yksilöllinen leima. Suunnittelemme asiakkaan kanssa yhteistyössä vaikka kiviportaita, tukimuureja, suihkukaivorakenteita sekä muita erikoisrakenteita.

Lisätietoa pihakivistä...

Tulikivi Oyj
83900 Juuka
www.tulikivi.com
 
Julkaistu
9.3.2012