Keittiön valaistuksen on tuotava turvaa ja tunnelmaa


Enston tuotevalikoimassa on monia tuotteita, joilla valaistuksen ohjaus onnistuu helposti, ja kätevästi myös vanhoissa taloissa.
Keittiössä hyvin toimiva valaistus helpottaa töiden tekemistä ja lisää työturvallisuutta. Välillä taas valaistuksella luodaan tunnelmaa rentoa ja mukavaa yhdessäoloa varten.

Enston mukavuuskytkimen ja kaksoissäätimen myötä valaistuksen ohjaus on helppo toteuttaa myös keittiössä. Enston Impressivo-asennuskalustesarja pukee keittiön sähkökalusteet yhtenäisen tyylikkääseen kuosiin.

Keittiöiden valaistusta on tähän asti ohjattu lähinnä eri valaisinkohtaisilla kytkimillä ja himmentimillä. Näiden lisäksi valaistusta voidaan toki ohjata suomalaiskodeissa vielä melko harvinaisilla kodinohjausjärjestelmillä, kuten Enston EIB-kodinohjausjärjestelmällä. Enston mukavuuskytkimet ja kaksoissäätimet mahdollistavat valaistuksen ohjauksen jokaisessa keittiössä.

Lisätietoa keittiön sähköistyksestä

Mukavuuskytkin helpottaa arkea


Enston mukavuuskytkintä voidaan käyttää kuten tavallista valokatkaisijaa. Sitä voidaan käyttää lisäksi automaattisesti, manuaalisesti tai aikaohjauksella. Eri käyttötavat yhdistävät laitteessa perinteisen kytkimen ja liiketunnistimen ominaisuudet. Valaistus on aina toimiva ja tilanteeseen sopiva. Valaistusteho on helppo säätää juuri halutuksi ja näin voi helpottaa arkisia rutiineja ja toimintoja keittiössä. Samalla säästyy kuin vahingossa sähköä ja valonlähteiden käyttöikä pitenee.
Kun mukavuuskytkin toimii täysin automaattisesti, valo kytkeytyy päälle ja pois havaitun liikkeen mukaan. Toiminta on samanlainen kuin liiketunnistimella ohjatun valaisimen. Puoliautomaattikäytössä valo sytytetään automaattisesti ja palaa kunnes käyttäjä sammuttaa sen painamalla tavalliseen tapaan kytkintä.
Mukavuuskytkintä voidaan käyttää myös aikakytkimenä, jolloin kytkin reagoi painikkeen painallukseen ja sammuttaa valon määritetyn ajan kuluttua automaattisesti kun liikettä ei enää havaita tunnistusalueella. Ja tietenkin mukavuuskytkintä voidaan käyttää aivan tavallisesti normaalina kytkimenä.

Keittiössä mukavuuskytkin tuo mahdollisuuksia säästää energiaa, sillä se ohjaa valaistusta toimimaan vain silloin kun huonetilassa ollaan ja tarvitaan valoa.

Ensto mukavuuskytkin JussiEnsto mukavuuskytkin Jussi
Ensto kaksoissäädin JussiEnsto kaksoissäädin Jussi
Ensto mukavuuskytkin ImpressivoEnsto mukavuuskytkin Impressivo
Ensto kaksoissäädin ImpressivoEnsto kaksoissäädin Impressivo

Kaksoissäädin tuo tunnelmaa ja säästöä


Kaksoissäädin mahdollistaa valaistuksen ohjauksen tunnelman ja tarpeen mukaan. Se toimii kuten perinteinen painikesäädin, mutta kaksoissäätimellä voidaan ohjata kahta eri valaistusryhmää yhdellä kojeella. Tähän asti on tarvittu jokaista säädintä varten oma kojerasia tai säätimet on täytynyt johdottaa sähkökeskukseen. Uusi kaksoissäädin on kätevä asentaa myös jälkikäteen, sillä se voidaan vaihtaa helposti olemassa olevan sarjakytkimen tilalle eikä uusia johdotuksia tarvita. Siksi kaksoissäädin soveltuu erityisen hyvin saneerauskohteisiin.
Painikesäätimen muistitoiminto tallentaa aina viimeisen valaistustason. Kun valaistus kytketään uudelleen päälle, muistitoiminto palauttaa viimeksi käytetyn valaistustason uudelleen päälle. Tätä tasoa on helppo jälleen muovata halutuksi, sillä valot syttyvät ja sammuvat painettaessa painikesäädintä lyhyellä painalluksella, pitkä painallus säätää valaistusta kirkkaammaksi tai himmeämmäksi.

Mukavuuskytkin ja kaksoissäädin sisältyvät molempiin Enston kytkinsarjoihin, sekä Jussiin että Impressivoon.

Impressivo kalustaa keittiöstä tyylikkään


Keittiöstä on tullut monen kodin todellinen olohuone, jossa seurustellaan ja nautitaan yhdessäolosta. Keittiön monet sähkökalusteet ovat katseen kohteena jatkuvasti. Enston Impressivo-asennuskalustesarjan suunnittelussa erityistä huomiota on kiinnitetty tyylikkääseen ja yhtenäiseen muotoiluun.
Impressivo-sarjan suunnittelussa haluttiin yhdistää pelkistetyn tyylikäs muotoilu, käytännöllisyys, huipputekniikka ja näyttävyys enstolaiseen tinkimättömään turvallisuuteen. Impressivo-kalustesarjassa on muotoilultaan samanlaiset tuotteet sekä kuivaan että kosteaan tilaan. Näin keittiön sähkökalustus voidaan toteuttaa yhtenäisenä.
Sarjan tyylikkyys perustuu uudenlaiseen ja yhtenäiseen muotoiluun sekä väreihin. Muoto on hyvin pelkistetty kulmikas. Värejä on neljä – puhtaan valkoinen, hillitty harmaa ja pehmeän tumma antrasiitti – sekä ylellinen alumiini. Värit ovat kiiltäväpintaisia, alumiini on pinnaltaan pehmeän matta. Kalustesarjan valikoimaa täydentää erillisten Carat-peitelevyjen sarja, jossa materiaalivaihtoehtoja ovat lasi, pronssi, ruostumaton teräs, kromi ja kulta.
 
Julkaistu
29.4.2009