• Etusivu
  • Talo

Portaikon jalkalistat köydestä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.11.2010
20084_10184.jpg

Varsinkin vanhan talon portaikon jalkalistoitus voi olla ongelmallista. Yksi mukava sisustuksellinen keino on käyttää taipuisaa paksua (20 mm) köyttä.

Kiristä köyden pää samanvärisellä luonnonkuitunarulla, ettei köysi pääse purkautumaan.

Paina köyttä porraspinnan ja seinän kulmaan. Kiinnitä taipumiskohdissa pienillä nauloilla.

Etene näin portaikon alareunaan asti ja kiristä jälleen köyden pää siistiksi. Leikkaamiseen kannattaa käyttää terävää veistä.

Kiinnitä portaikon toiseen reunaan köyttä vastaavasti.

Köysi on kätevä "jalkalista" muissakin hankalissa kaarevissa paikoissa, kuten esim. pylväs.

20084_10185.jpg
Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20081_8011.jpg
MONIER -aluskatteet
Aluskate suojaa kattorakennetta sadevettä, tuulta, vetoa ja pölyä vastaan. Vaikka varsinainen katemateriaali onkin tiivis ja pitää sateen loitolla, tuulen mukana kulkeutuva sadevesi, pakkaslumi ja kondenssikosteus on pidettävä eristeistä ja muista kattorakenteista loitolla. Nykyaikaiset korkealaatuiset aluskatteet suojaavat allaan olevia rakenteita tehokkaasti, mutta antavat samalla katon hengittää. Aluskate vähentää myös tuulen nostovaikutusta kattotiiliin minimoimalla paine-eroa tiilten ylä- ja alapuolella.Monier -aluskate
20138_36009.jpg
Uuden sukupolven lämpöpumppu saneeraukseen ja uudisrakentamiseen
NIBE™F750NIBE F750 on täydellinen poistoilmalämpöpumppu uudisrakennuksiin ja vanhoihin omakotitaloihin tai vastaaviin.NIBE F750 on poistoilmalämpöpumppu, jossa on sisäänrakennettu tasavirtapuhallin sekä lämminvesivaraaja, joka on suojattu korroosiolta kuparilla. Sisäänrakennettu sähkövastus toimii lisälämmönlähteenä tarpeen mukaan.Lämpöpumppu ottaa talteen poistoilmassa olevaa energiaa ja käyttää sitä talon lämmitykseen, mikä pienentää lämmityskustannuksia merkittävästi. Yksikkö huolehtii talon ilmanvaihdosta sekä lämmittää lämmitys- ja käyttöveden. NIBE F750 sopii matalalämpötilamitoitettuihin lämpöpatteripiireihin ja/tai lattialämmitykseen.Lämpöpumpun toimintaperiaatteena on vaihteleva lauhdutus ja siksi kattilaosassa on 25 litran lämmöntasaussäiliö.Lue lisää NIBE F1345:stä kohdasta NIBE-maalämpöpumput
20128_32041.jpg
Korkealaatuista kodin viimeistelyä
Listat ovat monipuolinen sisustuselementti, joita voi hyödyntää monin tavoin eri tilojen sisustusratkaisuissa. Listojen avulla voi peittää materiaalien liitoskohdat, silottaa paksuuserot, piilottaa kodin johdot, suojata seinien ja huonekalujen kulmat sekä viimeistellä tyylikkäästi koko kodin ilmeen.Dione-sisustustuotteiden avulla saat yhdistettyä eri tasoilla olevat lattiamateriaalit, viimeisteltyä kylpyhuoneesi laatoituksen ja järjestettyä kotiteatterisi johdot. Korkealaatuisten Dione-sisustuslistojen monipuolinen materiaali- ja värivalikoima sisältää sopivat tuotteet jokaiseen kotiin.Lue lisää listoilla sisustamisesta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton