• Etusivu
  • Talo

TERCA tiilillä parempaa asumisen tasoa ja energiansäästöä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 10.10.2011
20083_9872.jpg

Perinteisesti väliseinät on tehty kevytrakenteisina ajatellen vain asentamisen helppoutta, eikä sen enempää tulevaa asumisviihtyvyyttä. Kotitalouksien jatkuvasti lisääntynyt viihde- ja kodinkoneiden määrä aiheuttaa kuitenkin lisääntyvää melua, joka useimmiten on ns. matalataajuuksista ääntä. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää ottaa jo suunnitteluvaiheessa huomioon, miten kyseiset asiat käytännössä hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Yksi erinomainen tapa on tehdä väliseinät tiilirakenteisina. Massiivisena rakenneratkaisuna tiili vähentää matalien äänien synnyttämää värähtelyä ja samalla luo parempaa asumisviihtyvyyttä. Jokainen perheenjäsen voi näin harrastaa rauhassa juuri niitä asioita, jotka kullekin ovat mieluisia, muita samassa taloudessa asuvia häiritsemättä. Toki huoneiden tiiveydelläkin on merkitystä, mutta rakenteellinen melu saadaan näin pienentymään oleellisesti.

Lisätietoa TERCA tiilitalosta...

TERCA runko- ja väliseinäjärjestelmällä monia rakennusaikaisia etuja

TERCA runko- ja väliseinätiilillä on helppo toteuttaa myös asunnon huoneiden väliset seinät. Uusi ohutsaumatekniikka helpottaa ja nopeuttaa muuraustyötä ja myös sähköasennusten tekeminen on entistä helpompaa. TERCA runkotiilien pystyontelot mahdollistavat sähköjohtojen viennin tiilien sisällä ilman hankalaa roiloamista. Ontelot on suunniteltu puolenkiven limitystä silmälläpitäen niin, että pystyontelot ovat seinässä aina kohdakkain, jolloin erilaisten rakennusaikaisten johdotusmuutostenkin tekeminen on vielä mahdollista.

Tiilien muuraus tehdään ns. kelkkamuurauksena ja ponttauksen johdosta tiilen pystysaumoihin ei tarvita laisinkaan laastia. Muuraustyö on mahdollista myös talviolosuhteissa tätä varten kehitetyllä talvilaastilla.

TERCA runko- ja väliseinätiilen onteloissa on helppo asentaa sähköjohdot ilman erillistä roiloamista.
TERCA runko- ja väliseinätiilen onteloissa on helppo asentaa sähköjohdot ilman erillistä roiloamista.
Kun muuraustyö on tehty puolenkiven limityksellä voidaan rasiankohdat tehdä rasiaporalla helposti haluttuun kohtaan.
Kun muuraustyö on tehty puolenkiven limityksellä voidaan rasiankohdat tehdä rasiaporalla helposti haluttuun kohtaan.

TERCA runko- ja väliseinätiilistä muurattujen tiiliseinien kuivumiskutistuma on kaikista kivirakennusmateriaaleista pienin ja sen kuivuminen kaikkein nopein, mikä vähentää olennaisesti kosteusriskiä ja halkeamaherkkyyttä sekä mahdollistaa sisärakennusvaiheen aloittamisen entistä aikaisemmin. Järjestelmään kuuluvat myös asennusta helpottavat valmiit ovenylityspalkit.

Ohutsaumattavat runko- ja väliseinätiilet ovat aina tasoitettava, mutta mittatarkkuutensa ansiosta tasoitteen määrä on varsin pieni. Kun seinät halutaan jättää puhtaaksi muuratuiksi, voidaan väliseinät tehdä joko kantavina tai ei kantavina myös Wienerbergerin TERCA julkisivutiilistä. TERCA valikoimasta löytyy lukuisia erilaisia pinta- ja värivaihtoehtoja vaaleasta tummaan.

Rakennuksen sisäisillä muurirakenteilla energiaa säästävä vaikutus

Myös lämmöneristeen sisäpuolisen massan on todettu säästävän energiaa. Eli jos esim. asunnon ulko- ja väliseinät sekä väli- ja alapohjarakenteet on tehty kivirakenteisina, voidaan energialaskussa saada vuositasolla tuntuvaa hyötyä. Esimerkiksi matalaenergiataloissa voidaan rakennuksen sisäpuolisia massiivisia rakenteita käyttämällä saada lämmitysenergian kulutuksessa jopa 5-15 % parempi energiatehokkuus. Ilmiö perustuu ihmisten, valaistuksen, kodinkoneiden ja muiden laitteiden luovuttamaan passiiviseen lämpöenergiaan, sekä ulkoa sisälle tulevaan auringon säteilyenergiaan, jotka kaikki sitoutuvat ja varastoituvat sisällä oleviin massiivisiin rakenneosiin.

Massiivirakenteet toimivat kuten tulisijat varaten lämmönlähteestä lämpöä itseensä ja luovuttaen sitä edelleen hitaasti ympäristöönsä. Vastaavasti lämpimän kesäjakson aikana massiivisuuden kautta saatava jäähdytyksenenergiahyöty on vieläkin parempi eli jopa 30 %.

Suuren kokonsa ja pystyponttiensa ansiosta muuraustyö etenee nopeasti. Muuraustyössä käytetään muuraustyötä nopeuttavaa muurauskelkkaa.
Suuren kokonsa ja pystyponttiensa ansiosta muuraustyö etenee nopeasti. Muuraustyössä käytetään muuraustyötä nopeuttavaa muurauskelkkaa.
Muuraustyötä helpottamaan ja nopeuttamaan on TERCA järjestelmään kehitetty myös valmistiilipalkit ovien ja ikkunanylityksiä varten.
Muuraustyötä helpottamaan ja nopeuttamaan on TERCA järjestelmään kehitetty myös valmistiilipalkit ovien ja ikkunanylityksiä varten.

Käsinlyödyillä TERCA tiilillä trendikkäitä yksityiskohtia sisustamiseen

TERCA poltettujen tiilien valikoimasta löytyy myös laaja käsinlyötyjen tiilien mallisto. Käsinlyötyjä tiiliä saadaan sekä tiilinä että laattoina. Tiilet muurataan kuten perinteisetkin tiilet, mutta tiililaatat voidaan laittaa keraamisten laattojen tapaan saneerauslaattalaastilla seinään ja jälkisaumata.

Käsinlyödyistä tiilistä tehty seinä luo kotiisi persoonallisuutta ja niillä voidaan toteuttaa monia yksityiskohtia, kuten seinänjakajia, takkahuoneen seiniä tai vaikkapa kodikas yksityiskohta olohuoneeseen.

Lisätietoa TERCA tiilitalosta...

Lisätietoa TERCA -julkisivutiilistä...

Lisätietoa käsinlyödyistä tiilistä...

20083_9877.jpg
Wienerberger Oy Ab
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
201611_47751.jpg
Koulutus Oulussa: Vinkkejä ja ohjeita energiatehokkaaseen ja terveeseen puurakentamiseen
To 1.12.2016 klo 15-19, Ympäristötalo, Solistinkatu 2, OuluTTS Työtehoseura:n koordinoima PUUNET-hanke ja Oulun rakennusvalvonta järjestävät koulutuksen energiatehokkaasta ja kosteusturvallisesta rakentamisesta sekä energiatehokkaan rakentamisen perusteista ja rakennustyömaan laadunvarmistuksesta. Koulutus on suunnattu omakotirakentajille. Tilaisuus on maksuton.
20093_15441.jpg
Seurantakohteet kiinnostavat
Rakentaja.fi on seurannut verkkolehtiaikakaudellaan jo 80:aa rakennuskohdetta; valtaosaa koko rakentamisprosessin ajan, perustuksien teosta muuttopäivään. Viime vuonna alkoi 19 uuden kohteen seuranta muutaman jo edellisvuonna käynnistyneen ja yhä jatkuneen kohteen lisäksi.
20151_42133.jpg
Hongan Kuopion myyntikonttorilla terveellisen rakentamisen ilta 1.4. 2015
Honka toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Kuopion myyntikonttorilleen keskiviikkona 1.4. kello 16-19 kuulemaan terveellisen omakotitalorakentamisen eduista sekä vuoden 2015 trendeistä. Tilaisuus on maksuton.Paikalla ovat arkkitehti Arto Mattila, suunnittelija Ari Mäki, Hongan rakennuspalvelujen edustaja sekä muita hirsirakentamisen asiantuntijoita.Illan aikana esittelyssä muun muassa Hongan Terve Talo -konseptia sekä omakotitalomallistoa.Tarjolla virvokkeita sekä pientä suolaista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton