TERCA tiilillä parempaa asumisen tasoa ja energiansäästöä

Perinteisesti väliseinät on tehty kevytrakenteisina ajatellen vain asentamisen helppoutta, eikä sen enempää tulevaa asumisviihtyvyyttä. Kotitalouksien jatkuvasti lisääntynyt viihde- ja kodinkoneiden määrä aiheuttaa kuitenkin lisääntyvää melua, joka useimmiten on ns. matalataajuuksista ääntä. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää ottaa jo suunnitteluvaiheessa huomioon, miten kyseiset asiat käytännössä hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Yksi erinomainen tapa on tehdä väliseinät tiilirakenteisina. Massiivisena rakenneratkaisuna tiili vähentää matalien äänien synnyttämää värähtelyä ja samalla luo parempaa asumisviihtyvyyttä. Jokainen perheenjäsen voi näin harrastaa rauhassa juuri niitä asioita, jotka kullekin ovat mieluisia, muita samassa taloudessa asuvia häiritsemättä. Toki huoneiden tiiveydelläkin on merkitystä, mutta rakenteellinen melu saadaan näin pienentymään oleellisesti.

Lisätietoa TERCA tiilitalosta...

TERCA runko- ja väliseinäjärjestelmällä monia rakennusaikaisia etuja

TERCA runko- ja väliseinätiilillä on helppo toteuttaa myös asunnon huoneiden väliset seinät. Uusi ohutsaumatekniikka helpottaa ja nopeuttaa muuraustyötä ja myös sähköasennusten tekeminen on entistä helpompaa. TERCA runkotiilien pystyontelot mahdollistavat sähköjohtojen viennin tiilien sisällä ilman hankalaa roiloamista. Ontelot on suunniteltu puolenkiven limitystä silmälläpitäen niin, että pystyontelot ovat seinässä aina kohdakkain, jolloin erilaisten rakennusaikaisten johdotusmuutostenkin tekeminen on vielä mahdollista.

Tiilien muuraus tehdään ns. kelkkamuurauksena ja ponttauksen johdosta tiilen pystysaumoihin ei tarvita laisinkaan laastia. Muuraustyö on mahdollista myös talviolosuhteissa tätä varten kehitetyllä talvilaastilla.


TERCA runko- ja väliseinätiilen onteloissa on helppo asentaa sähköjohdot ilman erillistä roiloamista.TERCA runko- ja väliseinätiilen onteloissa on helppo asentaa sähköjohdot ilman erillistä roiloamista.

Kun muuraustyö on tehty puolenkiven limityksellä voidaan rasiankohdat tehdä rasiaporalla helposti haluttuun kohtaan.Kun muuraustyö on tehty puolenkiven limityksellä voidaan rasiankohdat tehdä rasiaporalla helposti haluttuun kohtaan.
TERCA runko- ja väliseinätiilistä muurattujen tiiliseinien kuivumiskutistuma on kaikista kivirakennusmateriaaleista pienin ja sen kuivuminen kaikkein nopein, mikä vähentää olennaisesti kosteusriskiä ja halkeamaherkkyyttä sekä mahdollistaa sisärakennusvaiheen aloittamisen entistä aikaisemmin. Järjestelmään kuuluvat myös asennusta helpottavat valmiit ovenylityspalkit.

Ohutsaumattavat runko- ja väliseinätiilet ovat aina tasoitettava, mutta mittatarkkuutensa ansiosta tasoitteen määrä on varsin pieni. Kun seinät halutaan jättää puhtaaksi muuratuiksi, voidaan väliseinät tehdä joko kantavina tai ei kantavina myös Wienerbergerin TERCA julkisivutiilistä. TERCA valikoimasta löytyy lukuisia erilaisia pinta- ja värivaihtoehtoja vaaleasta tummaan.

Rakennuksen sisäisillä muurirakenteilla energiaa säästävä vaikutus

Myös lämmöneristeen sisäpuolisen massan on todettu säästävän energiaa. Eli jos esim. asunnon ulko- ja väliseinät sekä väli- ja alapohjarakenteet on tehty kivirakenteisina, voidaan energialaskussa saada vuositasolla tuntuvaa hyötyä. Esimerkiksi matalaenergiataloissa voidaan rakennuksen sisäpuolisia massiivisia rakenteita käyttämällä saada lämmitysenergian kulutuksessa jopa 5-15 % parempi energiatehokkuus. Ilmiö perustuu ihmisten, valaistuksen, kodinkoneiden ja muiden laitteiden luovuttamaan passiiviseen lämpöenergiaan, sekä ulkoa sisälle tulevaan auringon säteilyenergiaan, jotka kaikki sitoutuvat ja varastoituvat sisällä oleviin massiivisiin rakenneosiin.

Massiivirakenteet toimivat kuten tulisijat varaten lämmönlähteestä lämpöä itseensä ja luovuttaen sitä edelleen hitaasti ympäristöönsä. Vastaavasti lämpimän kesäjakson aikana massiivisuuden kautta saatava jäähdytyksenenergiahyöty on vieläkin parempi eli jopa 30 %.


Suuren kokonsa ja pystyponttiensa ansiosta muuraustyö etenee nopeasti. Muuraustyössä käytetään muuraustyötä nopeuttavaa muurauskelkkaa.Suuren kokonsa ja pystyponttiensa ansiosta muuraustyö etenee nopeasti. Muuraustyössä käytetään muuraustyötä nopeuttavaa muurauskelkkaa.
Muuraustyötä helpottamaan ja nopeuttamaan on TERCA järjestelmään kehitetty myös valmistiilipalkit ovien ja ikkunanylityksiä varten. Muuraustyötä helpottamaan ja nopeuttamaan on TERCA järjestelmään kehitetty myös valmistiilipalkit ovien ja ikkunanylityksiä varten.

Käsinlyödyillä TERCA tiilillä trendikkäitä yksityiskohtia sisustamiseen

TERCA poltettujen tiilien valikoimasta löytyy myös laaja käsinlyötyjen tiilien mallisto. Käsinlyötyjä tiiliä saadaan sekä tiilinä että laattoina. Tiilet muurataan kuten perinteisetkin tiilet, mutta tiililaatat voidaan laittaa keraamisten laattojen tapaan saneerauslaattalaastilla seinään ja jälkisaumata.
Käsinlyödyistä tiilistä tehty seinä luo kotiisi persoonallisuutta ja niillä voidaan toteuttaa monia yksityiskohtia, kuten seinänjakajia, takkahuoneen seiniä tai vaikkapa kodikas yksityiskohta olohuoneeseen.

Lisätietoa TERCA tiilitalosta...

Lisätietoa TERCA -julkisivutiilistä...

Lisätietoa käsinlyödyistä tiilistä...

 
Julkaistu
31.3.2011