• Etusivu
  • LVI

Valloxilta ilmanvaihtokoneita suoralla kytkennällä lattialämmitykseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 14.11.2023
20083_9834.jpg

Vallox Digit VKL on automaattisella ohjausjärjestelmällä, jäätymisenestolla ja tehokkaalla tuloilman jälkilämmityspatterilla varustettu Digit-ilmanvaihtokone. Kone on tarkoitettu kytkettäväksi suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen.

Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.

Uusi tuotesarja erikoisominaisuuksin lattialämmitystaloille

Vallox Oy on ollut jo 1980-luvulta alkaen johtava energiatehokkaiden ilmanvaihtoratkaisujen tuotekehittäjä.

Vallox Digit VKL, Vallox 75/95 VKL,Vallox 130 VKL sekä Vallox 140 MLV VKL soveltuvat kytkettäväksi suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Tällöin ilmanvaihdon tuloilman lämmityksessä pystytään hyödyntämään esimerkiksi maalämmöllä tuotettua edullista energiaa.

Entistä kehittyneempi jäätymissuojaus

Koneissa on perinteisiä malleja kehittyneemmät jäätymisenestoratkaisut, jotka tekevät niiden liittämisen matalalämpöiseen lattialämmitykseen entistä turvallisemmaksi ja suojaavat niitä jäätymiseltä mahdollisten sähkökatkosten aikana, jolloin viileää ilmaa saattaa virrata ulko- ja jäteilmakanavista ilmanvaihtokoneelle.

Vallox VKL-koneissa on vakiovarusteina sekä ulkoilma- että jäteilmakanavasta tulevaa kylmän ilman virtausta ehkäisevät suojapellit sekä tehokas tuloilman jälkilämmityspatteri.

Energiansäästömahdollisuus maalämpötaloille

Vallox MLV -patteri on maalämpötaloille sopiva ilmanvaihdon ulkoilman lämmitys- ja jäähdytyspatteri. Sen avulla voidaan talviaikana säästää energiakuluissa ja kesäaikana viilentää sisäilmaa energiatehokkaasti. Vallox MLV -patteri liitetään ulkoilmakanavistoon ennen ilmanvaihtokonetta.

Vallox 140 MLV VKL -ilmanvaihtokone on suunniteltu soveltuvaksi erityisesti maalämpöjärjestelmiin ja siinä MLV-patteri on integroitu koneen sisälle. Koneen hyötysuhde yltää 85 prosenttiin ja se on varustettu energiatehokkailla tasavirtapuhaltimilla.

Markkinoilla on ollut ratkaisuja, joissa maalämpöä voidaan käyttää sisään tuotavan ilman viilentämiseen. Valloxin MLV-patteri antaa mahdollisuuden hyödyntää maan lämpöä myös ulkoilman esilämmityksessä ja pienentää näin energiankulutusta ja lämmöntalteenottokennon jäätymisriskiä.

Vallox 140 MLV VKL on korkean hyötysuhteen ilmanvaihtokone, joka on suunniteltu erityisesti vesikiertoiseen lattialämmitykseen kytkettäväksi ja sopii erinomaisesti muun muassa maalämpöjärjestelmien yhteydessä käytettäväksi.
Vallox 140 MLV VKL on korkean hyötysuhteen ilmanvaihtokone, joka on suunniteltu erityisesti vesikiertoiseen lattialämmitykseen kytkettäväksi ja sopii erinomaisesti muun muassa maalämpöjärjestelmien yhteydessä käytettäväksi.

Automaattinen säätö oleellinen osa energiatehokkuutta

Uusissa Vallox Digit VKL -koneissa on kaikki Vallox-ilmanvaihtokoneiden perinteiset korkeatasoiset ja monipuoliset automaattiset ohjausominaisuudet. Niiden avulla ilmanvaihto toimii haluttaessa täysin automaattisesti joko asunnon kosteus- tai hiilidioksidipitoisuuden mukaan ohjautuen.

Ilmanvaihto reagoi mahdolliseen tehostamistarpeeseen välittömästi, mutta mukautuu vastaavasti myös pienentyneeseen ilmanvaihtotarpeeseen.

Ilmanvaihto toimii aina todellisen tarpeen eikä asukkaiden muistin tai viitseliäisyyden mukaan ohjautuen. Tämä varmistaa sekä ilmanvaihdon energiatehokkaan toiminnan että hyvän sisäilman laadun.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202212_78796.jpg
Tuhoeläimet kotiemme vieraana - näin pääset esimerkiksi rotista eroon
On tavallista, että kodeissamme kesäisin kipittää muutamia muurahaisia makeiden herkkujen perässä tai avonaisesta ikkunasta pörrää sisälle ampiainen. Myös hiiret kuuluvat kotiemme tyypillisimpiin ruoan perässä vieraileviin tuholaisiin. Yhteistä näille kaikille on, että niiden karkottaminen voi olla haastavaa etenkin, jos ne pääsevät huomaamatta tekemään pesänsä rakenteisiin. Erityisen voimakkaasti päätään nostaa rotta- sekä hiiriongelma.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton