Valloxilta ilmanvaihtokoneita suoralla kytkennällä lattialämmitykseen

Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.

Vallox Digit VKL on automaattisella ohjausjärjestelmällä, jäätymisenestolla ja tehokkaalla tuloilman jälkilämmityspatterilla varustettu Digit-ilmanvaihtokone. Kone on tarkoitettu kytkettäväksi suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen.Vallox Digit VKL on automaattisella ohjausjärjestelmällä, jäätymisenestolla ja tehokkaalla tuloilman jälkilämmityspatterilla varustettu Digit-ilmanvaihtokone. Kone on tarkoitettu kytkettäväksi suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen.

Uusi tuotesarja erikoisominaisuuksin lattialämmitystaloille

Vallox Oy on ollut jo 1980-luvulta alkaen johtava energiatehokkaiden ilmanvaihtoratkaisujen tuotekehittäjä.

Vallox Digit VKL, Vallox 75/95 VKL,Vallox 130 VKL sekä Vallox 140 MLV VKL soveltuvat kytkettäväksi suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Tällöin ilmanvaihdon tuloilman lämmityksessä pystytään hyödyntämään esimerkiksi maalämmöllä tuotettua edullista energiaa.

Entistä kehittyneempi jäätymissuojaus

Koneissa on perinteisiä malleja kehittyneemmät jäätymisenestoratkaisut, jotka tekevät niiden liittämisen matalalämpöiseen lattialämmitykseen entistä turvallisemmaksi ja suojaavat niitä jäätymiseltä mahdollisten sähkökatkosten aikana, jolloin viileää ilmaa saattaa virrata ulko- ja jäteilmakanavista ilmanvaihtokoneelle.

Vallox VKL-koneissa on vakiovarusteina sekä ulkoilma- että jäteilmakanavasta tulevaa kylmän ilman virtausta ehkäisevät suojapellit sekä tehokas tuloilman jälkilämmityspatteri.

Energiansäästömahdollisuus maalämpötaloille

Vallox MLV -patteri on maalämpötaloille sopiva ilmanvaihdon ulkoilman lämmitys- ja jäähdytyspatteri. Sen avulla voidaan talviaikana säästää energiakuluissa ja kesäaikana viilentää sisäilmaa energiatehokkaasti. Vallox MLV -patteri liitetään ulkoilmakanavistoon ennen ilmanvaihtokonetta.

Vallox 140 MLV VKL -ilmanvaihtokone on suunniteltu soveltuvaksi erityisesti maalämpöjärjestelmiin ja siinä MLV-patteri on integroitu koneen sisälle. Koneen hyötysuhde yltää 85 prosenttiin ja se on varustettu energiatehokkailla tasavirtapuhaltimilla.

Markkinoilla on ollut ratkaisuja, joissa maalämpöä voidaan käyttää sisään tuotavan ilman viilentämiseen. Valloxin MLV-patteri antaa mahdollisuuden hyödyntää maan lämpöä myös ulkoilman esilämmityksessä ja pienentää näin energiankulutusta ja lämmöntalteenottokennon jäätymisriskiä.
Vallox 140 MLV VKL on korkean hyötysuhteen ilmanvaihtokone, joka on suunniteltu erityisesti vesikiertoiseen lattialämmitykseen kytkettäväksi ja sopii erinomaisesti muun muassa maalämpöjärjestelmien yhteydessä käytettäväksi.Vallox 140 MLV VKL on korkean hyötysuhteen ilmanvaihtokone, joka on suunniteltu erityisesti vesikiertoiseen lattialämmitykseen kytkettäväksi ja sopii erinomaisesti muun muassa maalämpöjärjestelmien yhteydessä käytettäväksi.

Automaattinen säätö oleellinen osa energiatehokkuutta

Uusissa Vallox Digit VKL -koneissa on kaikki Vallox-ilmanvaihtokoneiden perinteiset korkeatasoiset ja monipuoliset automaattiset ohjausominaisuudet. Niiden avulla ilmanvaihto toimii haluttaessa täysin automaattisesti joko asunnon kosteus- tai hiilidioksidipitoisuuden mukaan ohjautuen.

Ilmanvaihto reagoi mahdolliseen tehostamistarpeeseen välittömästi, mutta mukautuu vastaavasti myös pienentyneeseen ilmanvaihtotarpeeseen.

Ilmanvaihto toimii aina todellisen tarpeen eikä asukkaiden muistin tai viitseliäisyyden mukaan ohjautuen. Tämä varmistaa sekä ilmanvaihdon energiatehokkaan toiminnan että hyvän sisäilman laadun.

 
Julkaistu
27.3.2008