Tee se itse - Hiekkalaatikko

Lapset rakastavat hiekkalaatikkoleikkejä ja siksi hiekkalaatikko löytyykin usean lapsiperheen pihasta. Hiekkalaatikon rakentaminen onnistuu helposti myös itse.

Näillä tee se itse -ohjeilla saa rakennettua hiekkalaatikon, joka on varustettu kätevällä penkillä / pöydällä. Penkillä voi lepuutella jalkojaan ja se toimii myös oivallisena hiekkakakkujen alustana. Hiekkalaatikon ohjeet ovat 2 m x 2 m kokoiselle hiekkalaatikolle. Hiekkalaatikon ohjeita voi soveltaa sekä oman pihan että käyttötarpeiden mukaan.
Hiekkalaatikko on helppo rakentaa myös itse.Hiekkalaatikko on helppo rakentaa myös itse.

Tarvikkeet ja työkalut hiekkalaatikon rakentamiseen

Tarvikkeet:
  • Höylättyä lautaa n. 36 m (21x95 mm tai 28x95 mm)
  • 8 kpl pystytolpat 50x100, h= 500 mm
  • Vaakatuet 50 x 100
  • Hiekkaa
  • Suodatinkangasta

Työkalut:
  • vatupassi
  • saha / sirkeli
  • nuija

Hiekkalaatikon sijoitus

Suorassa auringonpaahteessa lasten ei ole hyvä puuhastella. Sijoita laatikko siten, että puut varjostaisivat laatikkoa keskipäivän auringonpaahteelta. Toisaalta olisi suotavaa, että keittiön ikkunasta tai terassilta on hyvä näkyvyys hiekkalaatikolle.

Hiekkalaatikon pohjustus

Hiekkalaatikon pohjalle kannattaa laittaa suodatinkangas, jotta hiekka ei pääse sekoittumaan alla olevaan maa-ainekseen. Jos hiekkalaatikko sijoitetaan nurmikentälle, hyvä idea on sorastaa hiekkalaatikon ympärys. Näin kenkien mukana kulkeva hiekka ei kulkeudu nurmikentälle.

Muottien teko

Aloita hiekkalaatikon teko sivumuoteilla. Sahaa pystytolpat n. 500 mm:n pituisiksi. Aja sirkelillä pystytolppien päät nuolen näköiseksi. Kokoa kaksi muottia, joissa on kuvan mukaisesti kolme pystytukea, sekä kaksi muottia, joissa on vain keskellä yksi pystytuki.
Hiekkalaatikon kokoaminen
- Kokoa hiekkalaatikon muotit kehikoksi suoran alustan päällä (samanlaiset muotit vastakkain, kiinnitys kulmista). - Tarkista ristimitta. - Kaiva hiekkalaatikolle varattuu...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan


 
Julkaistu
27.4.2015