Tee Se Itse - Reunuslaatat

Tee Se Itse -palstalta löydät lisää ideoita ja ohjeita.
Tutustu, ihastu ja ota mallia - tai jalosta ideoita entistä paremmiksi!

Rajataan laatoilla!

Tällä viikolla hyödynnämme laatoituksessa ylimääräiseksi jääneitä laattoja. Laattojen avulla voit suoristaa nurmikkosi reunat ja saat vaikka perennat omiksi saarekkeikseen. Myös haljenneet laatat ja pienetkin palaset voidaan käyttää.. Nyt siis kaikki kylpyhuoneen, keittiön ym. laatat esiin!

Tarvitset: Ylimääräiseksi jääneitä laattoja haluamasi reunustuksen pituuden verran

Työkalut: lapio, vasara, kaksi puutikkua ja lankaa

Suunnittelu: tee haluamastasi lopputuloksesta ruutupaperille piirros ja mieti, mitkä värit sointuvat toisiinsa parhaiten. Laatat on tarkoitus "lyödä pystyyn" nurmikon reunoille, joten varmista ennen työhön ryhtymistä, jäikö laattoja riittävästi koko pituudelle. Voit myös tehdä lisää reunuslaattoja katkaisemalla suurimpia laattoja osiin.
Aloitus: Naputa puutikut nurmikon reunaan, käsiteltävän alueen päihin. Varmista, että tikut ovat suorassa. Kiinnitä lanka tikusta tikkuun jolloin saat suoran linjan laattojen asennusta varten.

Laattojen asettelu: Koputa laatat vasaralla maahan niin, että kiinnittämäsi lanka jää laattojen ulkoreunalle. Tarvittaessa voit kaivaa maata pois uuden reunuksen tieltä ja näin saat uutta ilmettä pihallesi. Reunuksen valmistuttua poista tikut ja lanka ja siisti mahdolliset roskat pois. Muista myös hyödyntää mahdolliset lasitiilet!
Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
28.5.2015