• Etusivu
  • Talo

Säilytystilat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.11.2010
20083_9220.jpg

Ne tuhannet tavarat

Kotiin kertyy tavaroita, tarpeellisia ja turhia. Tavaroiden säilytys vaikuttaa paljonkin kodin ilmeeseen ja toimivuuteen. Perusasenne, jätetäänkö kaikki näkyviin vai laitetaanko kaikki tavarat piiloon kaappeihin ja komeroihin, määrittää myös kodin perusluonteen. Tavaroiden säilytyksen pohtimiseen kannattaa uhrata tovi, kuinka usein ja missä yhteyksissä tavaroita käytetään, voisiko säilytystä järkiperäistää. Asiallinen säilytys suojaa pölyltä, valolta ja kulumiselta.

20083_9214.jpg
20083_9216.jpg
20083_9223.jpg
20083_9224.jpg

Ratkaisuja säilytykseen

Heitä pois tai organisoi uusi koti tavaroille, joita et käytä ja joista et pidä. Stailauksissakin puututaan ensimmäiseksi hallitsemattomiin röykkiöihin. Talvi/kesä-tavarakierto kannattaa miettiä. Lapsetkin siivoavat paremmin lelut paikoilleen, kun kaikille on oma mahtuva paikkansa, johon lapsi ylettää.

Säilytysongelmiin voi joskus löytyä ratkaisu huonejärjestyksen muutoksesta, vanhemmat ja lapset vaihtavatkin huoneita. Isossa makuuhuoneessa on lapsille enemmän leikkitilaa, leluja ei tarvitsekaan kanniskella muihin tiloihin. Pieni erillinen työhuone sulkee sisäänsä paperityöt ja se voisi soveltua myös vierasmajoitukseen.

Voisiko portaiden alatiloja hyödyntää säilytykseen? Onko huoneistossa kulkureiteillä käyttämättömiä turhia sopukoita tai kulmauksia, jotka voisi valjastaa säilytyskäyttöön? Kirjafriikki voi peittää olo- tai kirjastohuoneen kokonaisen seinän lattiasta kattoon hyllyillä jättäen vain läpikuljettavan oviaukon. Lasiset ovet pitävät pölyn loitolla, osittainen umpiovien käyttö yhtenäistää värikirjoa. Vanhat vaatekomerot ovat usein hyllytiloiltaan liian syviä viikatuille vaatepinoille. Uusissa säilytysjärjestelmissä on oivia ratkaisuja säilytyspulmiin.

Lasiliukuovet piilottavat koneita ja laitteita, tavarahyllyjä ja vaikka pukeutumistilan, mutta voivat samalla toimia myös suurena tunnelmavalaisimena. Ajattele joustavasti, mieti säilytyskalusteille uusia toimivia käyttötapoja, ja päinvastoin keksi säiliöstä, korista tai laatikosta uusi säilytyskaluste.

Onnistuneen tasapainon löytäminen avoimen ja suljetun säilyttämisen välillä antaa mahdollisuuden nauttia esille jätettyjen esineiden muodoista ja asetelmista.

20083_9197.jpg
20083_9198.jpg
20083_9204.jpg
20083_9205.jpg
Teksti: Sisustustoimittaja Anu Tuovinen
Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
201610_47520.jpg
Seurantakohteessa yläkerta valmistuu
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.Nyt päästiin suojaamaan parrut, jotta katto päästään maalaamaan, eli homma etenee!Tutustu seurannan muihin osiin!
20115_26314.jpg
Hammaslääkärin vastaanotto
Kokkolan Asuntomessuilla on tarjolla tilaisuus päästä kurkistamaan mielenkiintoiseen kohteeseen, jossa on yhdistetty koti, työ ja vapaa-aika saman katon alle. Hammaslääkäreinä työskentelevä pariskunta on halunnut rakentaa vastaanottotilat uuden omakotitalonsa yhteyteen.Vastaanottotilat muodostavat oman erillisen kokonaisuuden talon toiseen päähän. Tilat käsittävät eteisen, odotushuoneen, vastaanottohuoneen, wc:n sekä pukuhuoneen. Työpaikalle pääsee kulkemaan myös sisäkautta kodinhoitohuoneen läpi. Työtilasta avautuu hulppea näköala merelle, missä varmasti silmä lepää.Hammaslääkärin vastaanottoon pääsee tutustumaan asuntomessukohteessa 34.
202111_73397.jpg
Viikon sisustusidea: Sisusta peileillä luovasti ja leikitellen
Moni on tottunut sijoittamaan peilejä vain sinne, missä niitä käytännön syistä eniten tarvitaan – siis kylpyhuoneeseen ja eteiseen. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä kodin peilien määrää. Samalla tulet usein kuin huomaamattasi lisänneeksi myös kodin valoisuutta ja tilantuntua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton