Tee se itse - Pihagrilli

Tarvitset vain kasan tiiliä, muurauslaastia sekä reipasta mieltä ja ripauksen luovuutta. Näillä aineksilla saat aikaan käytännöllisen pihagrillin, jolla kokkaat grilliruuat vaativammallekin ruokailijalle!

Grillin muuraus on hyvä tehdä huolella, jotta grillistä on iloa vuosiksi eteenpäin. Noudata tarkoin myös valmistajan ohjeita kuivabetonin ja muurauslaastin käsittelyssä sekä kuivumisajoissa.

Pihagrillin tarvikkeet

soraa ja hiekkaa
lautoja sokkelia varten
9 säkkiä kuivabetonia
10 kpl harjateräksiä
n. 150 kpl tiiliä, 270x130x75 mm
2 kpl lattarautoja,
(lev. 40 mm, pit. 65 cm, vahvuus 4 mm)
2 kpl lattarautoja,
(lev. 40 mm, pit.115 cm, vahvuus 4 mm)
5 säkkiä muurauslaastia
teräslevy 44x80 cm, vahvuus 3 mm
rakoarina
teräsverkko 50x80 cm
peitelevy 56x100 cm, vahvuus 2 mm

Kunnon pihagrilli tarvitsee hyvin tehdyn perustuksen

Aloita työ kaivamalla vähintään 1 m syvyinen, 100 x 120 cm:n kokoinen kuoppa ja täytä se soralla. Laita päälle hiekkakerros ja tiivistä. Tee laudoista sokkeli ja vala vahvuudeltaan 15 cm:n betonilaatta sora/hiekka-patjan päälle. Betonilaatan sisään on hyvä laittaa raudoitus antamaan laatalle kestävyyttä. Raudoitukseksi 10 kpl harjateräksiä, 5+5 ristiin, on riittävä. Anna valun kuivua rauhassa.
Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan


 
Julkaistu
25.5.2018