Tiilijulkisivun muurauksessa huomioitavat detaljit

Kuorimuuraus on seinärakenteen uloin rakenneosa, joka on tiilisitein liitetty takana olevaan kantavaan runkorakenteeseen. Välittömästi julkisivumuurauksen takana on aina ilmarako, jonka tehtävänä on estää veden johtuminen eristeisiin tai niiden takana olevaan runkorakenteeseen. Ilmaraon ansiosta julkisivu kuivuu nopeammin sadejaksojen jälkeen ja lämpöä eristävä rakenneosa pysyy näin kuivana kaikissa olosuhteissa, sillä vain kuiva rakenne voi täyttää sille asetetun laskennallisen lämmöneristävyyden. Nykyisin pientaloissa käytettävä ilmaraon leveys on 30 mm ja kerrostaloissa vastaava leveys on yleensä n.40 mm. Ilmaraon lisäksi julkisivumuurauksessa tulee huomioida lukuisia muitakin seikkoja, jotta rakenne olisi toimiva ja pitkäikäinen.

Tiilisiteet
Kuorimuuri tuetaan kantavaan runkoon tiilisitein, joiden tehtävä on pitää julkisivu pystyssä ja ottaa vastaan tuulenpaineen a...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan