Monipuolinen HuoltoOptimi-huoltokirja!

Uutta taloa rakentavat tietävät jo nykyisin, että ennen lopputarkastusta pitää esittää täytetty huoltokirja, josta selviävät miten ja mistä aineista kyseinen rakennus on rakennettu. Perinteinen paperille täytetty huoltokirja ajaa varmasti asiansa aina tuohon talon lopputarkastukseen asti, olettaen, että se ei jo siinä vaiheessa ole hukkunut tai suttaantunut työmaalla kaatuneiden kahvikuppien ansiosta. Yleisesti huoltokirja koetaan ylimääräisenä taakkana, jolle ei katsota löytyvän minkäänlaista lopputarkastuksen jälkeistä käyttöä. Harva tullee ajatelleeksi, että huoltokirjan varsinainen käyttö ja merkitys alkaa kuitenkin vasta talon valmistumisen jälkeen. Tai ainakin tulisi…


Tilaa Huoltokirja verkkokaupasta

1

HuoltoOptimi sopii sekä vanhoille että uusille rakennuksille

HuoltoOptimi poikkeaa melkoisesti perinteisestä huoltokirjasta, sillä se on itse asiassa koko rakennuksen hallintajärjestelmä josta löytyvät kaikki rakennukseen liittyvät tiedot. Perinteisten tontin ja rakennuksen yleistietojen sekä käytettyjen materiaalien lisäksi HuoltoOptimista löytyvät myös mm.

Rakennukseen liittyvät yhteystiedot,eli tiedot kaikista tarvittavista yhteyshenkilöistä, oli kyseessä sitten piipun kolme vuotta sitten pellittänyt peltiseppä, erittäin edullisen pintaviallisen kylpyammeen myynyt putkimies tai vaikkapa viisi vuotta sitten parketin asennuksen tarkastanut rakennusmestari.

Kustannusseurantaosio kertoo sinulle koko rakennusvaiheen ajan kuinka paljon mikin työvaihe on tullut sinulle maksamaan. Jos olet tehnyt kustannusarvion KotiOptimilla se kertoo myös oletko ylittämässä vai alittamassa ko. arviota eri työvaiheiden osalta. Kustannusseurannasta voit milloin tahansa myös tarkistaa eri laskuja ja niistä tehtyjä muistiinpanoja.

Työmaapäiväkirja on jo osassa Suomea pakollinen, mutta muuallakin suositeltava, sillä siihen on helppo täyttää työmaalla kulloinkin tehdyt työt, tilatut ja toimitetut tarvikkeet, työmaalla tehdyt katselmukset jne. Täytetty työmaapäiväkirja on erinomainen apu jälkikäteen, jos tulee erimielisyyksiä tarvikkeiden tilaus- tai toimitusajoista sekä niistä erikseen sovituista asioista. Vuosien päästä päiväkirjan avulla on taas miellyttävää tuoda erilaiset muistot mieleen rakennus- ja remontointiajalta.

Huolto-ohjeet opastavat talon asukasta rakennuksessa kulloinkin tarvittavien huoltotöiden osalta. Huolto-ohjeista löytyvät niin oikeat tarkastusvälit kuin se miten kyseiset tarkistukset tulisi tehdä. Mikäli asunnossasi tai rakennuksessasi on joitain erikoishuoltotöitä voit lisätä myös omia ohjeita asiaa selventävine kuvineen.
eri huoltotöiden opastamisen lisäksi ohjelma myös muistuttaa tehtävistä huolto- ja tarkastustöistä, eli sinun ei itsesi tarvitse miettiä milloin mitäkin on tehtävä.
Jatkovuodet HuoltoOptimiin ovat vapaaehtoisia ja maksavat ensimmäisen vuoden jälkeen vain 10 euroa/vuosi.

Asunnon myynti ja HuoltoOptimi

Huoltokirjan ajatus on, että jos ja kun talo joskus myöhemmässä vaiheessa myydään, tulisi huoltokirja rakennustietoineen ja tehtyine huoltotöineen luovuttaa uudelle omistajalle. Kenellä on esimerkiksi 10 vuoden päästä tallella ja minkälaisessa kunnossa silloin paperinen huoltokirja?

HuoltoOptimia sen sijaan täytetään ja käytetään internetin kautta, ja se on myös koska tahansa siirrettävissä uudelle omistajalle. Siirron yhteydessä pitää vain tarkistaa halutaanko esimerkiksi rakennusaikainen kustannusseuranta siirtää vai poistetaanko se kokonaan näkyvistä. Kun jäljellä ovat halutut tiedot, ilmoitetaan rakennukselle uusi omistaja ja siirretään uusille käyttäjätunnuksille, jonka jälkeen uusi omistaja voi tutustua sekä historiaan että tehdä uudet huoltotoimet aivan kuin ennenkin.

 
Julkaistu
7.10.2008