Asta-Rakentaja 2008 -messut pidetään Tampereella 15.-17. helmikuuta

Luvassa on monipuolinen katsaus rakentamiseen ja asumiseen

Uusi Asta-Rakentaja 2008 -messutapahtuma järjestetään 15.-17. helmikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Asta-Rakentaja -messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa. Messujen ohjelmatarjonnasta on muotoutumassa monipuolinen kattaus. Perjantaina ohjelma suunnataan erityisesti ammattilaisille ja viikonloppuna rakentamisesta, remontoinnista ja asumisesta kiinnostuneelle suurelle yleisölle. Lauantaina ja sunnuntaina messuilla nähdään myös Remontti-Reiska ja Apumies-Ari.
- Messutapahtuman myyntitilanne on erittäin hyvä, näyttelypinta-alasta on myyty jo noin 95 %. Yhteistyö Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa on toiminut erinomaisesti ja yhdistämällä kahden merkittävän rakentamista ja asumista esittelevän tapahtuman vahvuudet, voidaan tarjota yhdellä messuosallistumisella näytteilleasettajille entistä enemmän kontakteja pirkanmaalaisiin rakentajiin ja remontoijiin. Messuvieraille tarjolla on entistä antoisampi tapahtuma. Messujen ohjelmatarjonnasta on muodostumassa monimuotoinen kokonaisuus, kertoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Asta-Rakentaja 2008 -messujen ensimmäinen päivä on suunnattu etenkin alan ammattilaisille. Perjantain runsas seminaariohjelma tarjoaa tietoa alan näkymistä ja antaa vastauksia rakentamisen sekä asumisen ajankohtaisiin kysymyksiin. Seminaareissa puhuttavat energiatodistukset, rakennusalan suhdanteet ja hyvän suunnittelun merkitys rakentamisessa. Lisäksi rakennusalan rekrytoijat esittäytyvät ja keskustellaan siitä, mistä rakennusalan osaajia saadaan tulevaisuudessa. Työnäytöksistä ja tietoiskuista ammattilaiset saavat vinkkejä omaan työhönsä.

Myös viikonlopun kävijät voivat messuosastojen lisäksi hyötyä tietoiskuista ja työnäytöksistä. Messujen ohjelmalavalla esiintyvät lauantaina ja sunnuntaina Joka Kodin Asuntomarkkinat -ohjelman Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen ja Apumies-Arina tunnettu Ari Lahti. Remontti-Reiska ja Apumies-Ari vastaavat viikonlopun aikana kävijöiden remonttikysymyksiin ja avustavat työnäytöksissä.

Tuotetalosta ideoita materiaalivalintoihin

Puusuutarit ry toteuttaa messuille 50 neliön suuruisen Tuotetalon. Tuotetalossa voi tutustua saunan, kylpyhuoneen, olohuoneen ja keittiön rakennusmateriaaleihin sekä sisustusratkaisuihin. Materiaalipintoihin on myös tehty rakenneleikkauksia, jotta näkyvissä olisivat kaikki rakennekerrokset, joita esimerkiksi seinässä on käytetty. Tuotetaloon on koottu kuudenkymmenen eri yrityksen tarjoamia tuotteita. Tuotetalosta kävijät saavat ideoita ja vinkkejä omaan kotiin. Erilaisia materiaaliratkaisuja on helpompi vertailla, kun messuvieras voi nähdä materiaalit aidossa ympäristössä esitteiden sijaan.

Uusi Asta-Rakentaja 2008 tulee olemaan laaja rakentamisen ja asumisen messutapahtuma, joka tarjoaa pientalorakentajille, remontoijille, kodin kunnostajille ja sisustajille runsaasti tuotteita ja palveluita rakentamiseen, asumiseen ja remontointiin. Hyödyllistä tietoa saa näyttelyosastojen ohella myös tietoiskuista ja työnäytöksistä. Asta-Rakentaja -messujen kanssa samana viikonloppuna 16.-17. helmikuuta 2008 järjestetään Henki ja elämä -kirjafestivaalit.
 
Julkaistu
9.1.2008