Oikea ja toimiva valaistus saunaan ja kylpyhuoneeseen

Sauna- ja kylpyhuonetilojen valaistuksella luodaan tunnelmaa ja lisätään arjen mukavuutta. Enston valaisimet ja helpot keinot valaistuksen ohjaamiseen säästävät myös sähköä.

Lisätietoa kylpyhuoneen ja saunan sähköistyksestä
Kylpyhuone- ja saunatiloista on tullut kodin rentoutumiskeskuksia. Toimiva ja eri tilanteisiin sopeutuva valaistus on tärkeää sekä tunnelmalle että toiminnallisuudelle. Aamulla on mukava tulla kylpyhuoneeseen, jos valot eivät ole häiritsevän kirkkaat. Siivotessa taas tarvitaan paljon valoa. Enstolla on ratkaisut toimivaan valaistukseen myös sauna- ja kylpyhuonetiloihin.

Enston laadukas valaisinmallisto sopii moneen tarpeeseen ja antaa mahdollisuuksia erilaisten tilojen valaistukseen. Enstolaisen ajattelun mukaan valaistus on parhaimmillaan silloin, kun käyttäjä ei kiinnitä siihen huomiota, vaan kokee tilan miellyttävänä ja viihtyisänä.

Enstolla kaksi saunavalaisintyyppiä

Hyvässä saunassa myös valaistus toimii rentouttavan tunnelman aikaansaamiseksi. Epäsuoralla valaistuksella on helppo luoda saunaan saunomiseen soveltuva rauhallinen tunnelma. Kirkasta valoa tarvitaan saunassa kuitenkin siivousta varten.

Enstolla on kaksi erilaista ja juuri saunaan suunniteltua valaisintyyppiä. Molemmat valaisimet soveltuvat myös muualla käytettäväksi, kun tarvitaan kestävää perusvalaisinta. Pyöreän AVH11-valaisimen runko on lämmönkestävää polyesteriä ja kupu lasia. Ovaalin AVH15-valaisimen runko on lämmönkestävää kestomuovia ja kupu lasia. Molemmat valaisimet asennetaan seinälle, vähintään 100 mm etäisyydelle katosta. Pyöreä valaisin voidaan asentaa sekä uppoon että pintaan, ovaali seinälle ja kulmaan.

Enston saunavalaisimiin on saatavissa helposti kiinnitettävät ja irrotettavat mänty- tai haaparitilät. Ilman ritilöitä valaistus on riittävän kirkasta vaikkapa siivoukseen, ritilä tekee valaistuksesta saunomiseen mukavan pehmeää ja tunnelmallista.

Enston energiaa säästävät valaisimet

Kylpy- ja saunatiloissa on nykyään paljon erilaisia valaisimia ja niiden käytöllä halutaan luoda tunnelmaa ja tyyliä tilaan. Valaistusta voidaan ohjata perinteisen kytkimen lisäksi myös himmentimillä tai liiketunnistimilla. Ne on helppo asentaa kylpyhuoneeseen myös jälkiasennuksena tai remontin yhteydessä.

Enston PIR-valaisimet (Passive InfraRed, passiivinen infrapunatunnistin) soveltuvat hyvin kylpyhuonetiloihin. PIR-valaisinten valo syttyy, kun toiminta-alueella on ihmisiä ja sammuu, kun alueella ei ole liikettä. Valot eivät koskaan ole päällä turhaan eikä valaisinkytkintä tarvitse hapuilla kylpyhuoneeseen mentäessä.
Enston PIR-valaisimet ovat todellisia energiansäästäjiä, joiden avulla voi vähentää valaistuskustannuksia mukavuudesta tinkimättä. Valaisimet lisäävät myös turvallisuutta, sillä tila on aina silloin valaistu, kun siellä on ihmisiä. Enston PIR-valaisimia on saatavilla sekä kattoon että seinään asennettaviksi.

Valaisimeen integroitu PIR-toiminto löytyy Enston AVR-yleisvalaisimista sekä Jono-loisteputkivalaisimista. AVR-valaisimet ovat pyöreitä, halkaisijaltaan 25, 32 tai 40 cm. Valaisimiin on saatavissa erilaisia koristerenkaita luomaan tilaan haluttu tyyli. Jono-loisteputkivalaisinten mallistossa on laaja valikoima monipuolisia teknisiä ratkaisuja ja niiden avulla saadaan haluttaessa kylpyhuoneisiin vaikkapa teräksistä tyylikkyyttä. IP44-kotelointiluokan ansiosta AVR-valaisimia ja Jonoja voidaan käyttää sekä kosteiden että kuivien tilojen valaisimina.
 
Julkaistu
14.10.2009