Rakentaja-näyttely ja Asta Kevät -messut yhdistyvät yhdeksi messutapahtumaksi

Asta-Rakentaja -messut on Tampereella helmikuussa 2008


Tampereella pidettäviin rakentamisen ja asumisen messuihin on luvassa merkittäviä uudistuksia ensi keväänä, kun Asta Kevät -messut ja Rakentaja-näyttely yhdistyvät yhdeksi tapahtumaksi. Uusi Asta-Rakentaja 2008 -messutapahtuma järjestetään 15.-17. helmikuuta 2008 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Asta-Rakentaja 2008 -messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa. Puusuutarit ry:n jäsenet ovat TAMKin rakennustekniikan 3. ja 4. vuosikurssin opiskelijoita. Tapahtuman järjestäjäosapuolet allekirjoittivat sopimuksen yhteistyöstä tiistaina 9. lokakuuta 2007.

- Olemme erittäin iloisia Puusuutarit ry:n ja TAMKin kanssa alkaneesta yhteistyöstä. Yhdistämällä kahden merkittävän rakentamista ja asumista esittelevän tapahtuman vahvuudet, voimme tarjota yhdellä messuosallistumisella näytteilleasettajille entistä enemmän kontakteja pirkanmaalaisiin rakentajiin ja remontoijiin. Messuvieraille puolestaan voimme tarjota entistä antoisamman tapahtuman. Asta-Rakentaja 2008 -messujen järjestämisen lisäksi haluamme tiivistää yhteistyötämme opiskelijoiden kanssa myös muissa tapahtumissa, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.
- Tampereen ammattikorkeakoulu on Suomen suurin rakennusalan kouluttaja, joten tuomme tapahtumaan osaltamme alan tuoreinta tietoa ja osaamista. Haluamme myös tukea opiskelijatoimintaa uusien konseptien kehittämisessä ja innostaa opiskelijoita yritysyhteistyöhön. Rakentaminen on jo itsessään suurten projektien hallintaa. Asta-Rakentaja 2008 -messujen järjestämisessä tehtävän uudenlaisen yhteistyön myötä rakennusalan opiskelijat saavat erinomaista kokemusta ammattimaisesta tapahtumajärjestämisestä ja projektinhallinnasta. Ammattikorkeakoulussa työelämäyhteistyö on avainasemassa, mistä tämä messuprojekti on yksi hyvä esimerkki, toteaa TAMKin rehtori Markku Lahtinen.

- Yhteistyön kautta yhdistyvät opiskelijoiden rakennusalakoulutus ja -yhteydet sekä ajantasaisten messujen toteuttamisen mahdollistavat tilat. Tapahtuman tarjonnalla tullaan palvelemaan paremmin sekä näytteilleasettajia että messukävijöitä, koska etujen yhdistyessä järjestämisen ammattimaisuus tulee korostumaan. Neljänkymmenen Rakentaja-näyttelyn järjestämisen jälkeen opiskelijat saavat tuoreen näkökulman messujen järjestämiseen ja vahvan yhteistyökumppanin messujen toteutukseen. Suurin varsinainen muutos opiskelijoille on ajankohdan ja paikan vaihtuminen. Toivomme, että palveluita ja ohjeita hakeva yleisö löytää uuden järjestämispaikan. Odotamme siis suuren luokan yleisötapahtumaa, joka palvelee kaikkia osapuolia, kertoo Puusuutarit ry:n puheenjohtaja Matti Sunell.

Asta-Rakentaja 2008 on laaja rakentamisen ja asumisen messutapahtuma


Pirkanmaalla on vahvat perinteet pienrakentajille suunnattujen tapahtumien järjestämisessä. Puusuutarit ry ja Tampereen ammattikorkeakoulu ovat järjestäneet Rakentaja-näyttelyn Tampereella jo neljäkymmentä kertaa. Tampereen Messut Oy on toteuttanut Asta-messut kuusitoista kertaa. Uusi Asta-Rakentaja 2008 tulee olemaan laaja rakentamisen ja asumisen messutapahtuma, joka tarjoaa pientalorakentajille, remontoijille, kodin kunnostajille ja sisustajille runsaasti tuotteita ja palveluita rakentamiseen, asumiseen ja remontointiin. Hyödyllistä tietoa saa näyttelyosastojen ohella myös tietoiskuista ja työnäytöksistä.

Asta-Rakentaja -messujen kanssa samana viikonloppuna 16.-17. helmikuuta 2008 järjestetään Henki ja elämä -kirjafestivaalit. Messuvierailla on mahdollisuus tutustua samana päivänä samalla lipulla molempiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin.

Asta Syksy -messut järjestetään jatkossakin omana tapahtumanaan


Perinteiset Asta Syksy -messut pidetään 19.-21. lokakuuta 2007 Messu- ja Urheilukeskuksessa. Asta-messut järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös keväällä, jolloin tapahtuma tunnettiin nimellä Asta Kevät. Tämä kevään tapahtuma yhdistyy nyt Rakentaja-näyttelyn kanssa. Asta Syksy -messujen järjestämiseen uudella Asta-Rakentaja -messutapahtumalla ei ole vaikutusta vaan Tampereen Messut Oy järjestää syksyn messut jatkossakin omana tapahtumanaan. Asta Syksy 2008 -messut on 10.-12. lokakuuta 2008 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
 
Julkaistu
17.10.2007