Rakentamisen ja asumisen messut 19.-21. lokakuuta Tampereella

Asta syksy -messuilla on mukana lähes 250 näytteilleasettajaa


Rakentamisen ja asumisen messutapahtuma Asta Syksy järjestetään 19.-21. lokakuuta 2007 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Syksyn perinteiset Asta-messut ovat järjestyksessään jo seitsemännettoista. Messuilla on mukana lähes 250 näytteilleasettajaa. Asta Syksy -messut tarjoavat runsaasti tuotteita ja palveluita rakentamiseen, asumiseen ja remontointiin sekä ideoita kodin kunnostamiseen ja sisustamiseen. Samana viikonloppuna 20.-21. lokakuuta on Keräily-tapahtuma.

- Messuvieraita kiinnostavat syksyisin etenkin tontit ja talopaketit, energia-asiat, korjausrakentaminen ja kodin remontointi, joten nämä aiheet nousevat esiin myös Asta Syksy -messuilla. Nyt on lisäksi oikea aika aloittaa tulevien rakennus- ja remonttiprojektien suunnittelu sekä hoitaa kuntoon tarvittavat lupa-asiat ja materiaalitilaukset. Messuilla kävijöitä palvelevat noin 250 näytteilleasettajaa, joten ratkaisuja löytyy moneen eri tarpeeseen. Hyödyllistä tietoa saa näyttelyosastojen ohella myös tietoiskuista ja työnäytöksistä. Luvassa on ohjelmaa koko perheelle, joten perheen pienimmätkin kannattaa ottaa mukaan messuille, sanoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Tietoiskuissa puhuttavat rakentamisen ja remontoinnin ajankohtaiset teemat


Asta Syksy -messujen ensimmäisen messupäivän eli perjantain ohjelma on suunnattu perinteiseen tapaan etenkin alan ammattilaisille. Ympäristökeskus Moreenia ja Ekokumppanit järjestävät silloin Uutta ja ajankohtaista rakentamisesta ja remontoinnista -tietoiskut. Ajankohtaisina aiheina tietoiskuissa puhuttavat kiinteistön arvon uudet mittarit, energia-asiat, putkiremontit ja jätehuolto.

Hyödyllisiä tietoiskuja on luvassa ohjelmalavalla myös viikonloppuna. Tietoiskujen aiheita ovat pienrakentamisen kustannukset ja talopakettien hintavertailu, energiatehokas rakentaminen ja remontointi, haja-asutusalueiden jätevesihuolto, rakentamisen ja remontoinnin kustannussuunnittelu sekä kuntoarviot, kuntotutkimukset ja kuntotodistukset.

Marianne Sundell ja Sisustuksen ideapiste tarjoavat kävijöille sisustusvinkkejä


Messuilta löytyy tänä vuonna Sisustuksen ideapiste, jossa Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen sisustuslinjan opiskelijat antavat sisustusneuvontaa ja Rauta-Otra järjestää sisustusnäytöksiä. Sisustuksen ideapisteessä arvotaan messukävijöiden kesken sisustussuunnittelija Stina Grönquistin suunnitteluapua yhdeksi päiväksi. Grönquist on myös paikalla Sisustuksen ideapisteessä.

Lauantaina ja sunnuntaina messuilla nähdään sisustusarkkitehti Marianne Sundell, joka kertoo vinkkejä keittiön ja kylpyhuoneen sisustamiseen ohjelmalavalla. Sundell vierailee myös Sisustuksen ideapisteessä.

Viikonloppuna Asta-messuilla on ohjelmaa koko perheelle


Suomen Europe Fashion järjestää messuilla lauantaina ja sunnuntaina Lifestyle-näytöksiä. Työnäytösalueella on puolestaan luvassa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen työnäytöksiä.

Lapsille on tekemistä ohjelma-alueella, josta löytyy temppurata, pomppulinna ja liukumäki. Tampereen lastenteatterit eli Teatteri 2000, Ahaa Teatteri ja Teatteri Mukamas tuovat hahmonsa hauskuuttamaan perheen pienimpiä lauantaina ja sunnuntaina klo 11-15. Ohjelma-alueella on myös mahdollisuus tutustua paloautoon ja saada tietoa paloturvallisuudesta Tampereen Aluepelastuslaitoksen henkilökunnalta.

Messuvieraat pääsevät lauantaina ja sunnuntaina tutustumaan samalla lipulla samana päivänä sekä Asta-messuihin että keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtumaan Keräilyyn. Asta-messut ovat avoinna perjantaista sunnuntaihin klo 10-17 ja Keräily-tapahtuma lauantaista sunnuntaihin klo 10-17.

Lauantaina ja sunnuntaina messukävijöille on järjestetty maksuton bussikuljetus Tampereen keskustasta. Bussikuljetus lähtee Vanhalta Kirkolta aina tasalta klo 10-16 välisenä aikana. Paluukyyti Messu- ja Urheilukeskukselta lähtee aina puolelta klo 10.30-16.30 välisenä aikana.
 
Julkaistu
10.10.2007