Mantle suojaa vesijohtoja jäätymiseltä


Perustamisen ja maarakentamisen yhteydessä on hyvä muistaa myös vesijohdot ja niiden suojaaminen. Esimerkiksi tuulettuviin alapohjiin on erinomainen ratkaisu Uponor Mantle.

Erinomainen suoja jäätymistä vastaan


Uponor Mantle on helppo ja tehokas tapa suojata rakennuksen vesijohdot jäätymisen aiheuttamilta ikäviltä yllätyksiltä. Riskialttiisiin kohtiin asennetaan Uponor Mantle -suojaputki, jonka läpi työnnetään vesijohto. Lämpökaapeli tuo tarvittavan lämpöenergian Mantlen sisään ja eristekerros pitää lämmön suojaputkessa. Vesi pysyy sulana kovillakin pakkasilla kaikissa jäätymiselle alttiissa kohdissa. Tällaisia kohtia, joissa riittävää lämpöä tai eristystehoa ei saavuteta, on yleensä rakennuksen kellari- ja ullakkotiloissa, lattian/seinän läpivienneissä, perustusten läpivienneissä ja alituksissa.

Asennus ja toiminta


Uponor Mantle on helpoin pujottaa paikalleen vesijohdon asennusvaiheessa, ennen uin vesijohtoon kytketään liittimiä. Mantle asennetaan oikeaan kohtaan vesijohtoa ja kumiset päätyhatut laitetaan paikalleen.
Mantle suojaa vesijohtoa tehokkaasti, perustusten vieressä ja tuulettuvassa alapohjassa.Mantle suojaa vesijohtoa tehokkaasti, perustusten vieressä ja tuulettuvassa alapohjassa.

Suojaa myös vesimittarin talvirakentamisen aikana


Pistotulppa kytketään pistorasiaan, kun vaara vesijohdon jäätymiselle on olemassa. Kaapelin maksimissaan tuottama teho 10 W/m riittää pitämään vesijohdon sulana -25C lämpötilassa. Liitettävän pistorasian tulee olla suojattu vikavirtasuojakytkimellä.

Kumipäätyhatussa on varaus termostaatin anturille, mikäli Mantlen toiminta halutaan ohjata termostaatilla ja liittää mahdolliseen kiinteistön valvontajärjestelmään.
Lämpökaapelin vapaalla osuudella ennen liitäntäjohtoa (n.80 cm) voidaan suojata vesimittari jäätymiseltä talvirakentamisen aikana.Lämpökaapelin vapaalla osuudella ennen liitäntäjohtoa (n.80 cm) voidaan suojata vesimittari jäätymiseltä talvirakentamisen aikana.
Uponor Mantlen etuja:

  • Pieni ulkohalkaisija 90 mm
  • Asennettavissa vesijohdoille 20-40 mm
  • Pituudet 5 ja 10 m
  • Sähköliitäntä pistotulpalla
  • Itsesäätyvä lämpökaapeli
  • Asennusvalmis paketti
  • Ei vesijohtoliitoksia maan alle
  • Suojaa vesimittarin jäätymiseltä

Mantleen voit käydä tutustumassa esim. Hanakat-liikkeissä.

Lisätietoa eristetyistä putkista...
 
Julkaistu
7.10.2008