Tärkeimmät asiat, mitä sinun tulee tietää ikkunaremonteista

Monelle ikkunaremontit ovat varmasti tuttuja, asuit sitten vuokralla kerrostalossa, omistit omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon. Jossain vaiheessa olet varmasti kuullut tuttavasi puhuvan ikkunaremontista tai olet itse suunnitellut tai suunnittelemassa sellaista.

Mänttäläiseen rintamamiestaloon tehtiin ikkunaremontti keväällä. (Kuva: Ilkka Partanen/Skaala)Mänttäläiseen rintamamiestaloon tehtiin ikkunaremontti keväällä. (Kuva: Ilkka Partanen/Skaala)

Mutta mitä kaikkea kodin omistajana tulisi tietää ikkunaremonteista? Milloin on paras hetki toteuttaa sellainen? Entä kauanko remontti yleensä kestää? Skaalan myyntipäällikkö Lauri Jurvakainen kertoo tässä jutussa tärkeimmät asiat ikkuna- ja oviremonttiin liittyen. Lisäksi juuri ikkunaremontin teettänyt Riikka Rikkonen kertoo, miten prosessi eteni Skaalan kanssa.

Milloin ovi- tai ikkunaremontti on ajankohtainen?

Yleisesti tarve ikkunaremonttiin syntyy, kun halutaan päivittää vanhat ikkunat vastaamaan tämän päivän käyttömukavuuksia, parantaa kiinteistön tai asunnon energiatehokkuutta tai ikkunat selkeästi vetävät, kertoo Jurvakainen.

– Meidän rintamamiestalossa ikkunat olivat jo elämää nähneet. Halusimme uudet ikkunat, jotta pystyisimme säästämään energiakustannuksissa, sekä erityisesti talvella pitämään arvokkaan lämmön sisällä, ilman että lämpöä menee hukkaan, Rikkonen perustelee.

Usein ajatellaan, että ikkunaremontti kannattaa toteuttaa kesäaikaan. Jurvakainen ajattelee toisin:

–Ikkunaremontin voi tehdä ympäri vuoden, sillä itse uuden ikkunan asentaminen vie niin vähän aikaa. Monesti ajatellaan, että kesällä tai keväällä on ideaali hetki ikkunaremontille. Oikeastaan vuodenajalla ei ole merkitystä.

Syksyllä 2022 toteutettu ikkunaremontti sujui Rikkosen mukaan hyvin.

– Se oli nopeasti, siististi ja ammattitaitoisesti hoidettu. Kaikki sujui ajallaan ja niin kuin oli sovittu, hän kertaa

Kuinka paljon aikaa ikkunaremonttiin kannattaa varata aikaa?

Erityisesti kerrostaloasukkailla voi olla mielikuvia pitkistä, koko kesän kestävistä ikkunaremonteista, mutta esimerkiksi omakotitaloissa itse uusien ikkunoiden asennukseen menee vain noin vuorokausi.

“Skaala toimii ikkunaremonttien suhteen vähän kuin yhden pysähdyksen taktiikalla. Meiltä saat kaiken hoidettuna laadukkaasti ja kotimaisesti.”
– Lauri Jurvakainen, myyntipäällikkö, Skaala

– Kun asiakas tunnistaa tarpeen ikkunaremontille ja ottaa meihin yhteyttä, polku ikkunaremontin päättymiseen on yllättävän nopea. Yleensä toimitusaika on noin viisi viikkoa, Jurvakainen sanoo.

Miten prosessi etenee ja mitä asiakkaan tulee ottaa huomioon?

Usein kysytään, miten ikkunaremontin prosessi etenee ja mitä asiakkaan tulee ottaa huomioon. Jurvakaisen mukaan asiakkaan ottaessa yhteyttä Skaalaan, prosessi on hyvin selkeä alusta loppuun.

– Kun asiakas ottaa meihin yhteyttä, sovimme heidän kanssaan tapaamisen kartoituskäynnille. Asiantuntijamme kartoittavat asiakkaiden tarpeet ja toiveet, ottavat mitat, suosittelevat heille sopivia ratkaisuja ja käyvät askel askeleelta läpi remontin kulun. Asiakkaat voivat tulla tutustumaan Skaalan tuotteisiin myös esimerkiksi Showroomiin Vantaalle.

Uudet ikkunat on helppo pestä. (Kuva: Ilkka Partanen Skaala)Uudet ikkunat on helppo pestä. (Kuva: Ilkka Partanen Skaala)

– Kun asiakas sitten hyväksyy tarjouksemme, lähetämme tilauksen tehtaallemme Ylihärmään, missä valmistamme kaikki tuotteemme. Skaalalta saa ikkunoiden lisäksi myös ulko- ja parvekeovet sekä jatkuvasti suosiotaan kasvattavat lasiliukuovet. Meiltä saat kaiken hoidettuna laadukkaasti ja kotimaisesti, hän kertaa.

Skaalalla on laaja tarjonta erilaisille ikkunaratkaisuille, ja yleisimmät toiveet ovat tuuletusikkunoiden korvaaminen isommiksi lasipinnoiksi ja helposti pestävät kiinteät ikkunat.

– Meille oli tärkeää, että uusissa ikkunoissamme on allergiaverkot, jotka estävät muun muassa siitepölyn ja ötököiden sisäänpääsyn. Skaalan asiantuntijan kanssa kävimme yhdessä läpi meidän taloutemme tarpeet. Kannustan muitakin ikkunaremonttia suunnittelevia tarkkaan valitsemaan juuri itselle sopivat tuotteet, Rikkonen kertoo kokemuksestaan.

Mitä etuja ikkunoiden uusimisessa on?

Ikkunaremontin ehdottomia etuja on talon energiatehokkuuden parantuminen, uusien ikkunoiden ja ovien helppokäyttöisyys ja pesemisen vaivattomuus. Remontin aikana talon ilme raikastuu uusilla sisä- ja ulkopuolen listoituksilla sekä vesipelleillä, jotka yleensä vaihdetaan remontin yhteydessä.

Erityisesti painovoimaisissa taloissa puhtaan sisäilman tulo on varmistettava ikkunaremontin yhteydessä ja ikkunoihin asennettavilla korvausilmaventtiileillä saadaan hallittu ja puhdas sisäilma, joka on asuinviihtyvyyden kannalta erittäin tärkeää.
 

Remontin yhteydessä asennettiin sälekaihtimet. (Kuva: Ilkka Partanen/Skaala)Remontin yhteydessä asennettiin sälekaihtimet. (Kuva: Ilkka Partanen/Skaala)

– Ihmiset panostavat tällä hetkellä energiatehokkaisiin tuotteisiin. Myös paljon kysytään suojaa auringon lämpösäteilyltä. Kaikki nämä vaikuttavat asumismukavuuteen, ja pitkällä aikavälillä myös kustannuksiin, Jurvakainen sanoo.

– Uusien ikkunoiden myötä lämpö ei päässyt karkaamaan, ja vanhan rintamamiestalon lämmittäminen helpottui huomattavasti. Hankinta on suuri, mutta elämänlaadun ja talon arvonnousun kannalta ehdottomasti oikea ratkaisu – suosittelen erityisesti Skaalaa ikkunaremontin kumppaniksi, Rikkonen vahvistaa.

Ota nämä huomioon ikkunaremonttia suunnitellessa:

  • Remontin ajankohta
  • Mitä muutostoiveita haluat? Kysy asiantuntijalta apua – heidän tehtävänsä on kertoa sinulle, mitä kaikkea on tarjolla ja mahdollista toteuttaa sinun kodissasi
  • Ikkunoiden värimaailma
  • Tarvitsetko ikkunoihin sälekaihtimet tai muunlaista auringonsuojausta?

Suunnitteletko ikkunaremonttia?
Ota yhteyttä Skaalan asiantuntijoihin

 
Julkaistu
31.5.2023