Talopaketin ABC – kuinka talopaketti muuntuu kodiksi

Jokainen unelmoi omasta kodista jossakin vaiheessa elämäänsä. Elämäntilanteiden muuttuessa, aikuisuuden kynnyksellä, perhekoon kasvaessa tai pienentyessä, haaveet uudesta kodista ovat väistämättä erilaiset. Kastelli tarjoaa lähes 20 erilaista talomallistoa täyttääkseen nämä tarpeet. Kastellin suosikkimallistot ovat kokeneet vuosien aikana muodonmuutosta asiakkaiden toiveet huomioonottaen, muun muassa lyhyempien räystäiden, suurempien ikkunoiden ja freesimpien väsisävyjen kautta, ja siksipä kai Kastelli on vuosi toisensa jälkeen ollut suomalaisten ykkössuosikki talopakettien toimittajista.

Kastelli on ollut luotettava ja vastuullinen talotoimittaja vuosien ajanKastelli on ollut luotettava ja vastuullinen talotoimittaja vuosien ajan

Kastelli on ollut yli 25 vuoden ajan Suomen ostetuin talomerkki. Kastelli, joka tarkoittaa linnaa, jykevää ja vakaata turvapaikkaa asukkailleen, on osa 103-vuotiasta Harjavaltakonsernia, joka tunnetaan myös upeista Puustellikeittiöistä.

Talomallit tarjoavat vuosi vuodelta jotakin uutta

Kastellin menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä laaja talomallisto. Asiantuntijat auttavat jo suunnittelusta ja ensivalinnoista lähtien. Suunnittelijan kanssa voi yhdessä katsoa muun muassa sen, miten päin talo kannattaisi sijoittaa tontille. Sitä ei ehkä ensin tule ajatelleeksi, mutta sillä on mukavan asumisen kannalta suuri merkitys.

Unelmakodin kaikki materiaalit voi poimia Kastellin omasta Collection-sisustuskokonaisuudesta ja toteuttaa omat sisustusideat laadukkailla merkkituotteilla. Tyylikkäät kiintokalusteet pääsee valitsemaan Puustellin laajasta valikoimasta. Jos halua unelmakotinsa täysin muuttovalmiina, ettei tarvitse kuin kääriä astiat sanomalehtien suojiin ja tuoda ne turvallisesti uuteen keittiöönsä, niin rakentaminen ja teknisten ratkaisujen toteutus kannattaa jättää kokonaisuudessaan Kastellin ammattilaisille. Tähän ovat luottaneet jo tuhannet asiakaat, lue lisää asiakastarinoista. 

Kastelli on uudistanut menestysmallejaan historiaa kunnioittaen

Kastellin talomallisto on markkinoiden laajin. Se käsittää useita alamallistoja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin ja makuihin. Kaikki talomallit ovat muokattavissa monipuolisesti asiakkaan toiveiden mukaan.

Kastelli haluaa luoda kestäviä ratkaisuja ja ajattomia taloja, joista asukkaat voivat nauttia elämästä sukupolvien ajan. Suomalainen rakentamisperinne on aina ollut ympäristöä kunnioittavaa, mutta Kastellilla tähän on panostettu erityisen paljon jo historiansakin perusteella. 


Kastellin talomalleihin saa halutessaan luonnollisen puukuitueristeen - Kastelli Green™, jonka myötä kotisi on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta.


Luonnollinen puukuitu on äärimmäisen hyvä eristevaihtoehto allergiaperheelle

Kastelli Green™ -talojen hyvä sisäilma muodostuu hengittävän rakenteen ansiosta. Kastelli Green™ -taloissa ilmansulku on höyryä läpäisevä Intello-höyrynsulkukangas.

Luonnollisessa puutalossa ilmankosteus pysyy tasaisena, joka on asumisviihtyvyyden kannalta merkittävää. Puutalon kosteutta tasaava rakenne pitää huoneilman kosteuden miellyttävällä tasolla ympäri vuoden. Kastelli Green™ -talot ovat aitoja puutaloja, joissa lämmöneristeet ja tuulensuojalevyt ovat puukuitua.

Ekovillan hyödyt kodille ovat mittamaattoman arvokkaat, sen avulla 

  • kodista tulee lämmin ja hyvinvoiva
  • koti saa hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteudenvaihtelua luonnollisesti.
Ekovilla on ekoteko eli se valmistetaan kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Puukuitueristeen valmistus ja käyttö hillitsevät ilmastonmuutosta, koska puutalo sitoo varastoimansa hiilen koko elinkaarensa ajan.

Tutustu Kastelli GREENiin
AdobeStock_352976795.jpeg

Mitä voit muuttaa talomalleissa?

Arkkitehdit ovat luoneet talomallistot ja niihin erikokoiset talomallit asiakkaiden toiveiden mukaan ja ajanmukaisia trendejä mukaillen. Moni talomalli onkin suosittu jo sellaisenaan, mutta talomalleja voi myös räätälöidä toiveiden mukaan.

Voit muun muassa:

  • muuttaa pohjaratkaisua itsellesi sopivammaksi siirrellen väliseiniä, yhdistellen huoneita, kasvattaen ikkunoiden kokoa, jatkaen talon pituutta jne.
  • valita ulkonäön toisesta mallistosta.
  • valita tyylikkäät sisustusvalinnat muuttovalmiiseen kotiin.
  • valita Kastelli Green™ rakenteen, jolloin kotiin saa muun muassa tasaisemman ilmankosteuden hirsitalojen tapaan.
  • halutessasi valita autotallin tai autokatoksen, joka voidaan myös rakentaa osaksi taloa.
  • valita toimitusvaihtoehdon oman työpanoksesi mukaan; haluatko kodin peruspakettina, viittä vaille valmiina vai avaimet käteen-periaatteella muuttovalmiina kokonaisuutena.
Jokainen muuttovalmis koti on yhtä uniikki kuin asukkaansakin.

Muokkaa oma unelmakotisi Kastellin Kolmedee-suunnittelutyökalulla

Herätä kotiunelmasi eloon kätevässä maksuttomassa 3D-suunnitteluohjelmassa. Kastellin suunnittelutyökalu Kolmedee on apunasi suunnitellessasi unelmiesi kotia. 

Tee virtuaalikävely talomallin ympäri: Pääset tarkastelemaan ja pyörittelemään erityylisiä suosikkimalleja kolmiulotteisena sekä sisältä että ulkoa.
Fiilistele vapaasti: Kokeile ja makustele erilaisia tyyli- ja sisustusvalintoja talomallin ulko- ja sisätiloissa.
Tallenna ja jaa: Kaikki valinnat tehtyäsi voit tallentaa ne yhteenvedoksi ja lähettää sähköpostitse itsellesi tai perheesi toiselle makutuomarille.
Jätä tarjouspyyntö: Lähetä yhteenveto valinnoistasi lähimmälle Kastelli-kauppiaalle, jolloin sinulle voidaan laskea hintatarjous elämäsi kompromissittomasta kodista.
Ideoi rauhassa: Kastelli Kolmedee -suunnittelutyökalulla testailu ja oman räätälöidyn kotimallisi tallentaminen tai lähettäminen alueesi Kastelli-kauppiaalle ei velvoita sinua vielä mihinkään.


Kaikissa talomalleissa on lukemattomia muokkausmahdollisuuksia. Kolmedee -ohjelmaan on poimittu asiakkaiden yleisimpiä muokkausvalintoja, joilla pääset vauhtiin. Kysy lisää muokkaus-, väri- ja sisustusvaihtoehtoja lähimmältä Kastelli-kauppiaaltasi

Valitse itsellesi sopivin talopaketin toimituslaajuus

Peruspakettina, täysin muuttovalmiina vai kenties jotain siltä väliltä?
Kaikki Kastellin talomallit on saatavissa peruspakettina, mutta etenkin viittä vaille valmis -vaihtoehto sopii heille jotka haluavat kotinsa muuten valmiina, mutta haluavat sisustaa itse.

Peruspaketti
Peruspaketilla saat selviä kustannussäästöjä omalla työpanoksella. Peruspaketin valitsevat yleensä he, jotka haluavat rakentaa kotinsa omatoimisesti, hyödyntäen talkooapua tai tuttua kirvesmiesporukkaa. Peruspaketin mukana saat selkeät ohjeet, laadukkaat materiaalit ja säästät lopullisissa kuluissa tekemällä itse. Kaikki Kastellin talomallit ovat saatavilla peruspakettina, jolloin rakennat talosi joko Pre-cut menetelmällä tai elementtitoimituksena. Talopaketti toimitetaan selkeillä ohjeilla, joustavasti haluamaasi vaiheeseen asennettuna. Toimitus voidaan valita materiaalipaketista aina lämmitysvalmiuteen saakka.

Viittä vaille valmis
Useat haluavat talopaketin melko valmiina, mutta kuitenkin oman kädenjälkensä näkyviin, joten viittä vaille valmis -talopaketti on tällöin oikea valinta. Kastelli hoitaa kotisi vaativimmat vaiheet puolestasi (sisältäen talotekniikan) ja sinulle jää vapaat kädet toteuttaa kotisi sisäpinnat, kiintokalusteet sekä kodinkoneet. Viittä vaille valmis koti on siis nimensä mukaisesti ulkopuolelta lähes muuttovalmis, se on toimitettu suurelementteinä tontillesi, mutta saat sisustaa itse.

Muuttovalmis
Muuttovalmis koti on hyvä vaihtoehto perheellesi, varsinkin jos elämäntilanne vaatii helpompaa kokonaisratkaisua. Kastellin tarjoama muuttovalmis koti on tarkkaan suunniteltu kokonaisratkaisu, jolloin Kastelli on toteuttanut kaiken suunnitellun perustuksista viimeiseen listaan asti laatusertifioidun prosessin puitteissa. Muuttovalmis koti toimitetaan suurelementteinä ja Kastellin muuttovalmis koti on Suomen laajin muuttovalmis kokonaisratkaisu. Jos haluat kotisi täysin muuttovalmiina, valitse tämä avaimet käteen -talopaketti. Tällöin rakennutat unelmakotisi joko valmiin talomallin pohjalta tai tarpeidesi mukaan muunnellen.
 

Vertaile eri toimitusvaihtoehtoja toiveidesi mukaa

Omilla valinnoilla räätälöit kodistasi yksilöllisen

Omassa kodissa pitää nykyään olla kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja ‒ mutta miten se onnistuu? Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja ekologisia materiaaleja hyödyntäen.

Pohjaratkaisun voi kääntää sivu- tai pystysuunnassa ja osan pohjasta voi myös puolipeilata. Huoneiden kokoa voidaan muuttaa seiniä siirtämällä tai tiloja yhdistämällä. Myös ikkunoita voidaan siirtää, poistaa tai lisätä haluamiisi ilmansuuntiin. Talon ulkonäköä voi muuttaa katon muodolla ja seiniä ja sisäkattoa korottamalla mahdollistetaan avaruuden tuntu kotiin. Terassit voidaan muokata haluamasi kokoisiksi ja olohuoneesta on mahdollisuus saada käynti terassille.

Kastellin kanssa sovittu hinta pitää ‒ hintaturvatakuu voimassa toistaiseksi

Poikkeuksellinen maailmantilanne ja kustannusten nousu ovat saattaneet monet yritykset ahdinkoon ja miettimään tulevaisuuttaan. Tämä näkyy väistämättä myös kuluttajille hintojen nousuna ja epävarmuutena erilaisten materiaalien saannissa. Kastelli-talot ovat ottaneet tilanteen vakavasti ja kaikki Kastelli-talojen kanssa tehdyt sopimukset pitävät.

Kastelli-talot tarjoavat uutuutena kodinrakentajille suojaa ikäviltä tilanteilta markkinoiden epävarmuuden vuoksi kattavalla hintaturvatakuulla. Hintaturvatakuu suojaa vaikeasti ennakoitavilta hintayllätyksiltä kodin rakentumisen aikana. Kastelli tarjoaa 25.8.2022 alkaen solmittuihin uusiin talokauppoihin hintaturvan, joka suojelee kodinrakentajia materiaalihintojen nousun varalta, taatakseen että sovittu kauppahinta pitää, kun talotoimitus tapahtuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Hintaturvatakuu on voimassa toistaiseksi.

Tutustu ja rakastu sinäkin Kastellin talomalleihin!


Onhan sinullakin jo Kastellin talokirja? Tilaa tästä omasi!

 
Julkaistu
5.6.2023