• Etusivu
  • LVI

Huomioi laatu ja kestävyys lämpöpumpun valinnassa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vaillant A/S
Päivitetty 30.05.2023
20235_81919.jpg

(Kuva: Vaillant)

Lämpöpumppu on pitkäaikainen investointi, etenkin kun valitsee kestävän ja laadukkaan tuotteen. Mistä kestävyys muodostuu ja mitä kaikkea laatu sisältää, kun mietitään lämpöpumppua?

Tavoitteena pitkä elinkaari

Lämpöpumpulta toivotaan pitkää ja huoletonta käyttöikää. Kestävä ja laadukas laite lisää arjen huolettomuutta ja on eduksi paitsi omistajalleen, niin myös ympäristölle. Parhaimmillaan lämpöpumppu on silloin, kun sitä ei oikeastaan edes huomaa. Lämpöpumppu itsessään on ympäristön ja ilmaston kannalta hyvä ratkaisu ja aina parempi, jos sillä on pitkä elinkaari.

Laadukkaat materiaalit tärkeä lähtökohta

Pitkän käyttöiän lähtökohtia ovat laadukkaat materiaalit. Pitkäaikaisen saksalaisen Vaillant lämpöpumppuvalmistajan lämpöpumppujen levyt on galvanoitu sekä nano- että jauhemaalattuja. Kolminkertainen suojaus estää korroosion syntymistä. Kestävien ja lujien tuotteiden takaaminen perustu korkealaatuisten materiaalien käyttöön.

Testattua korroosionkestävyyttä

Sadelaboratoriossa simuloidaan kaatosadetta, jotta voidaan todeta ovatko laitteet suojassa roiskevedeltä ja kosteudelta.

Samalla suolasumutesti mittaa tuotteiden korroosionkestävyyttä. Yhdessä nämä testit osoittavat, että ympäristöolosuhteista riippumatta lämmityslaitteet toimivat luotettavasti lukuisia vuosia.

Kestävyyttä ääriolosuhteissa

Saksalaiset Vaillant-lämpöpumput testataan uudessa Johann Vaillant -teknologiakeskuksessa. Tuotteet ja teknologia testataan ja niitä pusketaan äärirajoille. Niille tehdään yli 300 yksittäistä testiä, yli 180 huippuluokan testausasemilla yhdeksässä eri laboratorio-osastossa. Näiden testien läpäisseiden laitteiden voidaan sanoa olevan poikkeuksellisen laadukkaita.

Ilmastokammiossa testataan lämpöpumpun soveltuvuus eri lämpötiloihin

Yksi testistä lämpöpumpun kehitysprosessin aikana, on sen toimivuuden testaaminen erilaisissa ilmasto-olosuhteissa. Ilmastokammioissa simuloidaan -25…+48 celsiusasteen lämpötiloja. Tämä valmistelee laitteen käytettäväksi melkein missä tahansa päin maailmaa.

Käyttöiän testaus kestävyystesteillä

Tuotteiden pitkäikäisyyttä testataan jopa 15 000 tunnin jatkuvassa käytössä. Komponenttien osalta jopa enemmän. Näin ollen paljon pidempään kuin useiden autojen moottoreiden kohdalla. Lisäksi laitteen ikääntymisprosessia simuloidaan käyttöikätestissä. Vuodenaikojen vaihtelua voidaan simuloida erityisillä testeillä.

Laatua on myös hiljaisuus

Yhdessä moderneimmista akustiikan mittaushuoneista äärimmäisen herkät mikrofonit havaitsevat pienimmätkin melutasot. Äänenvoimakkuuden mittaamisen lisäksi arvioidaan äänenlaatua, sillä hiljaisetkin äänet voivat olla epämiellyttäviä. Kaiken tämän tarkoituksena on vähentää, muokata tai – ihannetapauksessa – poistaa kaikki taustamelu. Lopputuloksena saavutettiin hiljainen ja innovatiivinen lämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu Vaillant AroTHERM plus.

Luonnollinen kylmäaine Ilma-vesilämpöpumppuun

Vaillantin AroTHERM plus -mallisarjassa käytetään ensimmäistä kertaa luonnollista kylmäainetta R290. Luonnollinen kylmäaine tarjoaa ilmastoystävällisen ja energiatehokkaan ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 75 °C:n virtauslämpötilan. Lisäksi lämpöpumppu pystyy tuottamaan kompressorilla lämpöä jopa -25°C ulkolämpötilaan asti. Korkea kiertoveden lämpötila mahdollistaa ilma-vesilämpöpumpun myös vesikiertoisen patteriverkoston yhteydessä.

Lue myös: Ympäristöystävällinen kylmäaine

AroTHERM plus soveltuu rakennusten lämmitysjärjestelmien korvaamiseen. (Kuva: Vaillant)
AroTHERM plus soveltuu rakennusten lämmitysjärjestelmien korvaamiseen. (Kuva: Vaillant)

Ei häiriöitä Wi-Fi:n tai älylaitteiden kanssa

Testeihin kuuluu myös sähkömagneettinen yhteensopivuus. Kukaan ei halua Wi-Fi:n, älypuhelimien ja muiden laitteiden häiritsevän lämmitysjärjestelmää ja niiden ohjaimia – tai päinvastoin.

Valitse laatua ja pitkä elinkaari

Kun olet tehnyt päätöksen hankkia ympäristö- ja ilmastoystävällisen lämmitysjärjestelmän, kuten ilma-vesilämpöpumpun, huomioi laitteen laatu valintatilanteessa tutkimalla ja ottamalla selvää kuinka kestävä laite on, mihin sen kestävyys perustuu ja miten se on todennettu.

Laadukkaat saksalaiset lämpöpumput

Saksalaisen, pitkäaikaisen lämpöpumppuvalmistajan Vaillatin tuotevalikoimaan kuuluvat maa-, Ilma-vesilämpö- ja ilmalämpöpumput. Lämpöpumput sopivat sekä uudis- että saneerauskohteisiin, jopa vesikiertoiseen patterijärjestelmään löytyy sopiva ratkaisu.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vaillant A/S
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20235_81925.jpg
Arvaatko 10 yleisintä kysymystä lämpöpum­puista? Lue kysy­mykset ja vastaukset
Lämpöpumppuihin liittyy paljon kysymyksiä, koska tuotteita on monta ja lämpöpumput yleistyvät valtavasti. Löytyy esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuja, ilmalämpöpumppuja ja maalämpöpumppuja. Mutta mikä on paras lämpöpumppu? Entä kuinka paljon lämpöpumpun asennus maksaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Christian Petersen, lämpöpumppujen tuotepäällikkö Vaillantin pohjoismaiden yksiköstä.
20214_70287.jpg
Lämpöpumppu haastaa öljylämmityksen - tutustu Martin kokemukseen
Tehokkaat ja innovatiiviset lämmitysratkaisut, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä, ovat välttämättömiä ilmaston hyvinvoinnin kannalta. Tämä koskee myös yksityisiä kotitalouksia. Uuden ilmavesilämpöpumpun asentaminen Tamperelaisen Martin puurakenteiseen 170 m2 omakotitaloon on esimerkkinä teknologisesta kehityksestä miten lämpöpumppu toimii myös ainoana kodin lämmitysjärjestelmänä.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
20228_79438.jpg
Turvallinen sekä energiatehokas - autotallinovi, joka tunnistaa myös esteen
Autotallinovi on muutakin kuin vain ovi. Kestävä, energiatehokas sekä helppokäyttöinen ovi pitää autosi sekä omaisuutesi turvassa. Helppokäyttöisyyden lisäksi ovien yhtenä tärkeänä ominaisuutena on niiden turvallinen käyttö iästä riippumatta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton