Huomioi laatu ja kestävyys lämpöpumpun valinnassa

Lämpöpumppu on pitkäaikainen investointi, etenkin kun valitsee kestävän ja laadukkaan tuotteen. Mistä kestävyys muodostuu ja mitä kaikkea laatu sisältää, kun mietitään lämpöpumppua?

(Kuva: Vaillant)(Kuva: Vaillant)

Tavoitteena pitkä elinkaari

Lämpöpumpulta toivotaan pitkää ja huoletonta käyttöikää. Kestävä ja laadukas laite lisää arjen huolettomuutta ja on eduksi paitsi omistajalleen, niin myös ympäristölle. Parhaimmillaan lämpöpumppu on silloin, kun sitä ei oikeastaan edes huomaa. Lämpöpumppu itsessään on ympäristön ja ilmaston kannalta hyvä ratkaisu ja aina parempi, jos sillä on pitkä elinkaari.

Laadukkaat materiaalit tärkeä lähtökohta

Pitkän käyttöiän lähtökohtia ovat laadukkaat materiaalit. Pitkäaikaisen saksalaisen Vaillant lämpöpumppuvalmistajan lämpöpumppujen levyt on galvanoitu sekä nano- että jauhemaalattuja. Kolminkertainen suojaus estää korroosion syntymistä. Kestävien ja lujien tuotteiden takaaminen perustu korkealaatuisten materiaalien käyttöön.

Testattua korroosionkestävyyttä

Sadelaboratoriossa simuloidaan kaatosadetta, jotta voidaan todeta ovatko laitteet suojassa roiskevedeltä ja kosteudelta.

Samalla suolasumutesti mittaa tuotteiden korroosionkestävyyttä. Yhdessä nämä testit osoittavat, että ympäristöolosuhteista riippumatta lämmityslaitteet toimivat luotettavasti lukuisia vuosia.

Kestävyyttä ääriolosuhteissa

Saksalaiset Vaillant-lämpöpumput testataan uudessa Johann Vaillant -teknologiakeskuksessa. Tuotteet ja teknologia testataan ja niitä pusketaan äärirajoille. Niille tehdään yli 300 yksittäistä testiä, yli 180 huippuluokan testausasemilla yhdeksässä eri laboratorio-osastossa. Näiden testien läpäisseiden laitteiden voidaan sanoa olevan poikkeuksellisen laadukkaita.

Ilmastokammiossa testataan lämpöpumpun soveltuvuus eri lämpötiloihin

Yksi testistä lämpöpumpun kehitysprosessin aikana, on sen toimivuuden testaaminen erilaisissa ilmasto-olosuhteissa. Ilmastokammioissa simuloidaan -25…+48 celsiusasteen lämpötiloja. Tämä valmistelee laitteen käytettäväksi melkein missä tahansa päin maailmaa.

Käyttöiän testaus kestävyystesteillä

Tuotteiden pitkäikäisyyttä testataan jopa 15 000 tunnin jatkuvassa käytössä. Komponenttien osalta jopa enemmän. Näin ollen paljon pidempään kuin useiden autojen moottoreiden kohdalla. Lisäksi laitteen ikääntymisprosessia simuloidaan käyttöikätestissä. Vuodenaikojen vaihtelua voidaan simuloida erityisillä testeillä.

Laatua on myös hiljaisuus

Yhdessä moderneimmista akustiikan mittaushuoneista äärimmäisen herkät mikrofonit havaitsevat pienimmätkin melutasot. Äänenvoimakkuuden mittaamisen lisäksi arvioidaan äänenlaatua, sillä hiljaisetkin äänet voivat olla epämiellyttäviä. Kaiken tämän tarkoituksena on vähentää, muokata tai – ihannetapauksessa – poistaa kaikki taustamelu. Lopputuloksena saavutettiin hiljainen ja innovatiivinen lämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu Vaillant AroTHERM plus.

Luonnollinen kylmäaine Ilma-vesilämpöpumppuun

Vaillantin AroTHERM plus -mallisarjassa käytetään ensimmäistä kertaa luonnollista kylmäainetta R290. Luonnollinen kylmäaine tarjoaa ilmastoystävällisen ja energiatehokkaan ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 75 °C:n virtauslämpötilan. Lisäksi lämpöpumppu pystyy tuottamaan kompressorilla lämpöä jopa -25°C ulkolämpötilaan asti. Korkea kiertoveden lämpötila mahdollistaa ilma-vesilämpöpumpun myös vesikiertoisen patteriverkoston yhteydessä.

Lue myös: Ympäristöystävällinen kylmäaine

AroTHERM plus soveltuu rakennusten lämmitysjärjestelmien korvaamiseen. (Kuva: Vaillant)AroTHERM plus soveltuu rakennusten lämmitysjärjestelmien korvaamiseen. (Kuva: Vaillant)

Ei häiriöitä Wi-Fi:n tai älylaitteiden kanssa

Testeihin kuuluu myös sähkömagneettinen yhteensopivuus. Kukaan ei halua Wi-Fi:n, älypuhelimien ja muiden laitteiden häiritsevän lämmitysjärjestelmää ja niiden ohjaimia – tai päinvastoin.

Valitse laatua ja pitkä elinkaari

Kun olet tehnyt päätöksen hankkia ympäristö- ja ilmastoystävällisen lämmitysjärjestelmän, kuten ilma-vesilämpöpumpun, huomioi laitteen laatu valintatilanteessa tutkimalla ja ottamalla selvää kuinka kestävä laite on, mihin sen kestävyys perustuu ja miten se on todennettu.

Laadukkaat saksalaiset lämpöpumput

Saksalaisen, pitkäaikaisen lämpöpumppuvalmistajan Vaillatin tuotevalikoimaan kuuluvat maa-, Ilma-vesilämpö- ja ilmalämpöpumput. Lämpöpumput sopivat sekä uudis- että saneerauskohteisiin, jopa vesikiertoiseen patterijärjestelmään löytyy sopiva ratkaisu.

 
Julkaistu
29.5.2023