Suomalainen led-innovaatio voitti palkintosijan maailman suurimmassa suunnittelukilpailussa

A' Design Awards & Competitionin arvostetun palkintolautakunnan esiin nostamana kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa on palkittu vantaalaisen Lamppukauppa Led Storen Oy:n yrittäjä Janne Halttu. Halttu suunnitteli monipuolisen led-innovaation kaikkien saataville, nimittäin Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen.

(Kuva: LedStore)(Kuva: LedStore)

Tunnelma CCT Led-spottituoteperhe ottaa huomioon kotien vaihtuvat valaistustarpeet

Palkitun Tunnelma CCT Led -valaisimen on suunnitellut yrittäjänä ja valaisinsuunnittelijana tunnettu Janne Halttu. Hän kertoo, että suunnittelun lähtökohdat ovat olleet koko projektille antoisat, perustuen lähinnä LedStoren toteuttamiin valaistussuunnitelmiin, joita laaditaan noin 500 kappaletta vuodessa.

Inspiraatio kehitystyöhön tuli lukemattomissa tapaamisissa perheiden kanssa valaistussuunnittelua tehdessä. Jokainen käyttäjä on erilainen ja jokaisessa huoneessa on erilaiset tarpeet valaistukselle ja valaisimille värien, materiaalien ja tekstuurien vuoksi. Valaisintuoteperhe luotiin, jotta värilämpötilan valinnasta ei tulisi enää kiistan aihetta, ja jotta voitaisiin tarjota kaikilta osin laadukkaita (mm. värintoistoindeksi CRI 98) led-valoja edullisemmassa hintaluokassa. Valaisimet toteuttavatkin LedStoren sloganeita Arjen luksusta! sekä Sisusta valolla!

(Kuva: LedStore)(Kuva: LedStore)

Valaistussuunnittelussa ei unohdeta ammattilaisia

Tunnelma CCT -tuoteperhe on suunniteltu myös auttamaan asentajia ja jälleenmyyjiä puolittamaan varastokulut ja toimimaan materiaalitehokkaammin.

– Enää ei tarvitse pitää monia eri led-moduuleja varastossa, vaan yksi moduuli vastaa kaikkiin valon värilämpötilatarpeisiin. Valaisin on luonnollisesti myös himmennettävä 0–100 % skaalalla. Tuoteperhe on myös valmis älykotiin, sillä spotteja voidaan haluttaessa ohjata ja ohjelmoida muun muassa Zigbee- ja DALI 2-tekniikalla, Halttu lisää.

Bronze A' Design Award LedStoren Janne Haltulle

Bronze A' Design Award on palkinto, joka myönnetään 10 prosentille parhaista suunnittelijoista, jotka ovat toteuttaneet esimerkillisen laadukasta suunnittelua.

A' Lighting Design Awards -kategoriaan osallistuvien töiden vertaisarvioinnin ja nimettömän arvioinnin suorittaa nimekkäistä akateemisista tutkijoista, vaikutusvaltaisista lehdistön jäsenistä ja vakiintuneista ammattilaisista koostuva suuri tuomaristo. Ehdokkaat valaisinsuunnittelusta äänestetään ennalta määrättyjen arviointikriteerien perusteella, jotta vain onnistuneimmat valaisinsuunnittelutyöt saadaan esiin.

Valaisinsuunnittelukilpailun perimmäisenä tavoitteena on luoda maailmanlaajuista tietoisuutta hyvästä suunnittelusta.
 

Lähdimme kilpailuun, koska valtavan asiakaspalautemäärän perusteella tuote koettiin hyväksi. Arvelin, että meillä on jotain ainutlaatuista käsissämme, ja halusin kokeilla, mitä maailman johtavat suunnittelutahot ovat mieltä. Halusimme siis testata Suomessa suunnitellun led-innovaation vetovoimaisuutta. Palkinto on mielestäni osoitus siitä, että tuotteen käytännöllisyyttä ja laatua arvostetaan. Seuraavaksi etsimme reittejä Euroopan valloitukseen, Janne Halttu kertoo.

(Kuva: LedStore)(Kuva: LedStore)

Mitä suunnitellaan seuraavaksi?

Haltun suunnittelupöydällä lienee jo paljon aihioita uuteen led-innovaatioon, mutta niistä tulemme kuulemaan myöhemmin. Nyt Janne keskittyy taitavan tiiminsä kanssa, omien sanojensa mukaan "Euroopan valloitukseen".

– Lähdimme kilpailuun, koska valtavan asiakaspalautemäärän perusteella tuote koettiin hyväksi. Arvelin, että meillä on jotain ainutlaatuista käsissämme, ja halusin kokeilla, mitä maailman johtavat suunnittelutahot ovat mieltä. Halusimme siis testata Suomessa suunnitellun led-innovaation vetovoimaisuutta. Palkinto on mielestäni osoitus siitä, että tuotteen käytännöllisyyttä ja laatua arvostetaan, Halttu kertoo.

LISÄTIEDOT: LedStoren Janne Haltun voitosta englanniksi kilpailun sivuilla.
 

Yrityksen esittely:

LedStore.fi (Lamppukauppa Led Store Oy) on laadukkaan led-valaistuksen osaaja jo vuodesta 2010. Kasvava liikevaihto on noin 1 milj. euroa (v. 2022) ja luottoluokitus on AAA. Tiimissä on tällä hetkellä seitsemän henkeä. LedStore kehittää, valmistuttaa, maahantuo ja myy omaa tuotemerkkiä. Yhteistyötehtaat sijaitsevat Kiinassa.

Valaisimien merkki on LedStore. Palveluihin kuuluvat valaistussuunnittelu, mittatilaus led-valonauhavalmistus sekä valaistusasennus. Pääasialliset LedStoren asiakkaat ovat oman kodin rakentajat ja remontoijat, sekä rakentamisen, sisustuksen ja sähköalan ammattilaiset. Myynti tapahtuu verkkokaupan, jälleenmyyjien, tukkujen ja oman kivijalkamyymälän kautta. Tuotteiden kantavana ajatuksena läpi tuotelinjaston on niiden laadukas värintoisto, tuotteiden kestävyys, pitkäikäisyys ja helppo asennettavuus. Led on myös luontaisesti energiatehokas valaisija.

Verkkokauppa ja palvelut

LedStore bloggaa myös aktiivisesti ledeistä

Laaja valokuvagalleria valaistustoteutuksista


Kiinnostuitko tuotteista? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?


 
Julkaistu
15.5.2023