Toisinaan on tarve kurottaa korkeammalle

Kevät on erilaisten kodin huoltotöiden aikaa. Tarkistuslistalta löytyy nopeasti ainakin katon ja kattoturvatuotteiden kunnon tarkistus, rännien puhdistus, maalaustöitä sekä mahdollisia puuston siistimisiä. Tikkailta työskentely on aina turvallisuusriski, joten miten työt saisi tehtyä turvallisesti, nopeasti sekä siististi?

Vantaalainen perheenäiti Heli Meriläinen yhdessä poikansa Eetun kanssa ratkaisi ongelman omalla kohdallaan ottamalla testikäyttöön Janneniskan JN23 henkilönostimen, jonka kanssa oman kodin huoltotyöt sujuivat turvallisesti ja nopeasti.

JN23 henkilönostin ei vaadi erikoiskortteja eikä koulutuksia käyttäjältään, vaan nostolava-auton voi vuokrata jos omistaa B-kortin.JN23 henkilönostin ei vaadi erikoiskortteja eikä koulutuksia käyttäjältään, vaan nostolava-auton voi vuokrata jos omistaa B-kortin.

Henkilönostinta noutamassa

Meriläisen perheen to do -listalla ovat pitkään olleet nuo perinteiset keväiset huoltotyöt. Korkealle kiipeämiset sekä tikkailla työskentely korkealla ei houkutellut. Nyt ratkaisu löytyi henkilönostimesta.

Janneniskan henkilönostin JN23 valikoitui toiminnallisuuksiensa sekä kokonsa puolesta parin päivän projektiin. Helppokäyttöisyytensä ansiosta myös kokematon vasta-alkajakin tunsi hallitsevansa laitteen pienen harjoittelun jälkeen.

– Henkilönostimen hakureissu oli todella miellyttävä kokemus kokonaisuudessaan. Minua vastassa oli ystävällisiä ihmisiä, jotka olivat valmiita neuvomaan tällaisen vasta-alkajankin alkuun. Kävimme yhdessä opastajan kanssa läpi nostimen perustoiminnot ja sain harjoitella erilaisia toimintoja rauhassa ennen liikkeelle lähtemistä, Heli Meriläinen kertoo kokemuksestaan.

Janneniskan osaava henkilökunta opasti henkilönostimen käytössä.Janneniskan osaava henkilökunta opasti henkilönostimen käytössä.

Henkilönostin helpotti töiden tekemistä

Perheen suunnitelmissa oli tehdä viikonlopun aikana useita erilaisia pihatöitä. Suunnitelmissa oli tarkistaa katon kunto silmämääräisesti, puhdistaa korkealla sijaitsevat rännit sekä siistiä korkeiksi kasvaneet tuija-aidan yläosat.

– Työt olivat odottaneet tekemistään pitkään, mutta ilman henkilönostinta niiden toteuttaminen oli mahdotonta. Rännien sekä puiden korkeus on arviolta noin viidessä metrissä. Nyt sain kerralla tarkistettua katon kunnon, puhdistettua etupihan rännit ja leikattua ylipitkäksi kasvaneen tuija-aidan, Heli Meriläinen listaa.

Kun nostinratkaisu on valittu oikein, pystyy tarvittavat huoltotoimet tekemään korkeammallakin.Kun nostinratkaisu on valittu oikein, pystyy tarvittavat huoltotoimet tekemään korkeammallakin.

Erityisesti JN23 henkilönostin sai kehuja ominaisuuksiltaan ja helppokäyttöisyydeltään. Vaikka työskentelyetäisyydet ja korkeudet eivät tällä kertaa henkilönostimen ääriasentoja hätyytelleetkään, sai apuväline kehuja.

– Käytin turvallisuushakuisesti vain perustoimintoja eli korin nostoa sekä laskua, korin kääntöä ja hieman sivuvartta. Saatoin peruuttaa auton pihaan siten, että sai hoidettua kaikki tarvittavat työt samasta kohdasta. Nyt kun henkilönostin on tuttu, uskallan varmasti seuraavalla kerralla tehdä enemmänkin ja ”ajaa” lähemmäs kohteita, Meriläinen summaa.

JN23 henkilönostin ei vaadi erikoiskortteja eikä koulutuksia käyttäjältään, vaan nostolava-auton voi vuokrata jos omistaa B-kortin. Henkilönostimen ulottuvuus on omaa luokkaansa. Pääset helposti työstämään vaikka maalattavaa seinäpintaa 23 metrin korkeuteen asti. Henkilönostinta ei myöskään tarvitse siirtää paikasta toiseen, vaan henkilökoria pystyy siirtämään kätevästi korista käsin sivusuunnassa jopa 15 metrin leveydeltä.

– Henkilönostin vastasi ihan ehdottomasti odotuksiani ja nostimen tukevassa korissa ei korkeus pelottanut lainkaan. Muutaman kerran jouduin viikonlopun aikana soittamaan tekniseen tukeen ja ihana herrasmies auttoi aina kärsivällisesti. Itse henkilönostimessa ei ollut mitään vikaa, vaan tilanteet johtuivat omista aloittelijan virheistä, kuten etuoven auki jättämisestä, Meriläinen kertoo hymyillen.

Tällainen on JN23

Nostokorissa on turvallista työskennellä. Tukevien laitojen lisäksi käytössä ovat turvavaljaat.Nostokorissa on turvallista työskennellä. Tukevien laitojen lisäksi käytössä ovat turvavaljaat.

”Uskalsin ja osasin!”

Nyt Meriläisten koti on valmiina kesän tuloa varten. Tehtävälistakin on lyhentynyt mukavasti. Henkilönostimen käyttö jätti sekä perheen äitiin että poikaan positiivisen kokemuksen. Erityistä kiitosta saivat henkilönostimen ominaisuudet, joita etenkin aloittelevana käyttäjänä Heli Meriläinen arvosti.

– Autoa oli helppo ajaa eikä tarvinnut olla tekninen guru osatakseen käyttää nostimen toimintoja. Tarvittavat tukijalat oli helppo laittaa paikoilleen eivätkä levytkään painaneet liikaa. Myöskään asetuksissa ei tarvinnut säätää mitään ylimääräistä, mikä on ehdottomasti plussaa, Meriläinen kiteyttää.

Henkilönostimen käytöstä jäi lisäksi hauska muisto, jota varmasti muistellaan hymyssä suin vielä monta kertaa.

– Henkilönostimen käytöstä jäi ihan ehdottomasti positiivinen muisto. Ensikertalaisen päällimmäiseksi fiilikseksi jäi lapsenomainen innostus – harjoitellessa nauratti ja olo oli kuin Linnanmäellä. Kieltämättä myös jännitti. Kotipihalla vielä otettiin pojan kanssa muutama harjoittelukerta ja sitten ryhdyttiin töihin. Oli oikein mukavaa yhteistä puuhaa pojan kanssa ja viikonlopun päätteeksi oli ihan voittaja fiilis. Uskalsin ja osasin!, Meriläinen mainitsee lopuksi.

Meriläisen perheessä henkilönostin on käytössä myös tulevaisuudessa.Meriläisen perheessä henkilönostin on käytössä myös tulevaisuudessa.

Olisiko sinulla tarvetta henkilönostimelle?

Tiedustele käyttöösi sopivaa nostinratkaisua


JANNENISKA TAKUU

  • Sinulla on käytössäsi turvalliset ja teknisesti toimivat laitteet
  • Säästät aikaa työmailla ketterien, monipuolisten ja nopeiden nostomahdollisuuksien avulla
  • Kustannustehokkaat ratkaisut säästävät rahaa, kun saat työsi tehtyä nopeasti ja vaivattomasti
  • Uusimme kalustoamme vuosittain, ja siksi sinulla on aina käytössäsi alan moderneimmat ja edistyksellisimmät laitteet
  • Saat käyttöösi markkinoiden kattavimman B-kortilla ajettavan kaluston
  • Kalustollamme on alan parhaat päästöluokitukset
  • Vuokraus on mahdollista kaikkialla Suomessa
  • Tarvittaessa ammattitaitoinen kuljettajamme auttaa sinua työtehtävässäsi
  • Saat tueksesi 24/7 päivystävän tuen ja huollon
Lisätietoa Janneniskan palvelusta
 
Päivitetty
15.5.2023