Lasikaide suojaa tehokkaasti putoamiselta ja rajaa tyylikkäästi avoterassia

Viime vuosien aikana, ihmiset ovat alkaneet panostaa entistä enemmän viihtyvyyteen kotioloissa ja vapaa-ajan asunnoillaan. Ajattomuus, modernit ja tyylikkäät ratkaisut sekä turvallisuusaspekti korostuvat etenkin terassirakentamisessa ja rentoutumispaikkojen sisustamisessa. Lasikaiteet ovat nousseet suomalaisten suosioon osana terassirakentamista. Lasikaidetta suunniteltaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon myös muutamia turvallisuusseikkoja. Muun muassa lasikaiteen oikeaoppinen kiinnittäminen vaatii suunnittelua ja ennakointia, jotta rakenteesta tulee tukeva ja turvallinen, tyylikkään lopputuloksen lisäksi.

Tolpaton lasikaide profiilikiinnityksellä on ehdoton suosikki Suomen Lasitehtaan mallistossa.Tolpaton lasikaide profiilikiinnityksellä on ehdoton suosikki Suomen Lasitehtaan mallistossa.

Suomen Lasitehdas Oy:n valikoimista löytyvät kestävät ja tyylikkäät lasikaiteet jokaiseen makuun ja käyttökohteeseen. Korkealaatuiseen valikoimaan kuuluu niin tolpattomat lasikaiteet kuin tolpallliset ja slimline-malliset lasikaiteet. Lasitehdas palvelee myös, vaikka tarvitsisit vain lasit ja helat omiin tolppiisi, pistekiinnityskaiteet tai käsijohteet projektiisi.

Suomen Lasitehdas Oy on OnLevelin eli maailman johtavan lasikaideprofiilien valmistajan edustaja Suomessa. Tuotteita on yli 2 000 erilaista ja suosituimpia niistä on valmiina omassa noutovarastossa Porvoossa. Kaikki tuotteet on suunniteltu Saksassa ja valmistettu Euroopassa. Niillä on CE-merkintä sekä kaikki tarvittavat testaukset ja luokitukset. Lasikaidejärjestelmät sopivat sekä sisä- että ulkotiloihin.

Tolpaton lasikaide on suosituin Lasitehtaan kaidemalleista

Tolpaton lasikaide alumiiniprofiilikiinnityksellä on suosituin lasikaidemalli, joka voidaan asentaa lattian päälle tai terassirakenteen kylkeen. Tässä lasikaidemallissa ei ole lainkaan pystytolppia, vaan lasikaide on yhtenäistä lasia. Yhtenäinen lasi ei peitä kauniina avautuvaa näköalaa tai maisemaa, ja on silti turvallinen ratkaisu moniin kohteisiin.

Tolpattoman lasikaiteen hinta vaihtelee haluttujen ominaisuuksien ja lasien värimallien mukaan, mutta hintaluokka on alkaen 360 €/metri.

Lataa esite lasikaiteista (pdf)

Lasikaide kiinnitetään betonista valetussa terassissa joko betonin kylkeen tai terassin päälle. Kuvassa tolpaton lasikaide.Lasikaide kiinnitetään betonista valetussa terassissa joko betonin kylkeen tai terassin päälle. Kuvassa tolpaton lasikaide.

Alumiinitolpallinen lasikaide sopii parvekkeille ja terasseille

Alumiinitolpallinen lasikaide on helppo ja vaivaton asentaa. Alumiinitolpallisessa kaiteessa on tukeva ja vankka runko, joka pulverimaalataan halutulla RAL Classic -värikartan sävyllä. Lasikaiteen korkeus ja mitoitus voidaan suunnitella tapauskohtaisesti. Tolpat tulevat tässä kaidemallissa yleensä noin metrin välein. Lasikaiteen alle voidaan jättää haluttu rako, rakennusmääräysten sallimissa rajoissa ja lasit voidaan asentaa kaiteen sisä- tai ulkopuolelle. Lasikaide asennetaan joko lattian päälle tai rakenteen kylkeen. Sen pylväät ovat 70 x 30 mm kokoisia ja käsijohde 98 mm leveä.

Alumiinitolpallisen lasikaidemallin hinta on alkaen 300 €/metri.

Lataa esite lasikaiteista (pdf)

Alumiinitolpallinen lasikaide maalataan asiakkaan haluaman värisävyn mukaan.Alumiinitolpallinen lasikaide maalataan asiakkaan haluaman värisävyn mukaan.

Slimline alumiinitolpallinen lasikaide on ehkä markkinoiden edullisin, mutta näyttävä vaihtoehto

Ilmavassa Slimline alumiinitolpallinen lasikaide -mallissa ei ole ollenkaan käsijohdetta, joten sen ilme on skandinaavisen tyylikäs. Käsijohteeton malli on myös äärimmäisen kevyt. Tolpat on valmistettu alumiinista ja viimeistelyn jälki on laadukas. Kaide on 1 100 mm korkea ja se antaa hyvän suojan. Tolppien vakioväri on hillitty anodisoitu alumiini, joka sopii kaikkien värien kanssa.

Lasina käytetään paksuhkoa laminoitua turvalasia (5+5 mm). Lasikaiteen lasin vakioväri on kirkas, mutta muutkin värit onnistuvat. Maksimi tolppien etäisyys on 1 500 mm.​ Tolpat toimitetaan yksittäispakattuna ja jokainen pakkaus sisältää tarvikkeet kyseiseen tolppaan. Tarvitset vain tarvittavan määrän kiinnityspultteja/ruuveja, kaikki muut osat sisältyvät toimitukseen.

Slimline alumiinitolpallisen lasikaiteen hinta on alkaen 240 €/metri + rahtikustannukset.

Lataa esite lasikaiteista (pdf)

Lasinen terassikaide on terassin kaunistusLasinen terassikaide on terassin kaunistus

Tarkista lasikaiteen kiinnitysohjeet jo suunnitteluvaiheessa

Lasikaiteen kiinnityksen vaatimukset tulee ottaa huolellisesti huomioon jo terassia suunnitellessa, jotta säästyy myöhemmin lisätöiltä ja yllättäviltä kustannuksilta. Jos terassilta on pudotusta yli 50 cm, on terassille rakennettava kaide. Jos pudotusta on yli 70 cm, tulee kaiteessa olla myös suojaosa. Joka tapauksessa kaiteen tulee olla tarkoitukseensa soveltuva ja kokonaisuuden kannalta turvallinen ratkaisu. Kaiteen korkeudeksi katsotaan omakotitaloissa ja mökillä riittävän metri, mutta Suomen Lasitehdas Oy toimittaa tarvittaessa korkeampiakin.

Lasitehtaalta kannattaa kysyä jo terassin suunnitteluvaiheessa apua kaiteiden suunnitteluun ja käydä rakenteiden vaatimukset läpi yhdessä asiantuntijan kanssa. Näin voi varmistua muun muassa siitä, mitä terassin rakenteilta vaaditaan tolpattoman lasikaiteen tukevaan kiinnitykseen. Erityisesti puuterassissa rakenteen pitää olla riittävän tukeva, jotta kaide saadaan kiinnitettyä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 100 x 100 mm:n kokoinen puu on sellainen, johon kiinnitys tehdään.

Kun tilaa kaiteet Suomen Lasitehtaalta, kaiteet saadaan tekoon heti, kun terassisi on valmis ja siitä on saatu tehtaalle millintarkat mitat. Kaiteet valmistuvat suunnitelmista riippuen neljässä–viidessä viikossa.

Tutustu kaikkiin Lasitehtaan tuotteisiin rakentajille ja remontoijille tästä

Ideoita ja inspiraatiota

Lasitehdas valmistaa kaikkia lasituksia myös yritysasiakkaille ja jälleenmyyjille. Lasitehtaalla on pitkä kokemus laajoista rakennushankkeista ja erityisesti isoissa kohteissa sen lasikaiteissa ja sisustuslasituksissa. Tuotteita on saatavissa myös monista lasiliikkeistä ja rautakaupoista.

Lue lisää Lasitehtaasta:


Kiinnostuitko tuotteista? Jäikö jokin askarruttamaan? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?


 
Julkaistu
26.4.2023