Miten yhdistelen sisustuksessa oikein muodikkaan runsaita värejä?

Maanläheiset värit ovat tämän vuoden sisustuksen kulmakiviä: oliivin ja sammaleen vihreää, terrakottaa, tummaa laivastonsinistä, ruskean sävyjä ja tummaa puuta. Pyöreät ja kaarevat muodot pehmentävät vintagen, erityisesti jugend-aikakauden, inspiroimia värisävyjä. Jugend-teema tuo myös ylellisyyden tuntua sisustukseen.

Näiden sisustusvärien ja -trendien seuraksi ja tueksi sopivat erinomaisesti antrasiitti tai musta. Mutta miten käytät ja yhdistät näitä tummia värejä parhaalla mahdollisella tavalla? Lue sisustusneuvojan vinkit.

schneider-ylelliseltä_tuntuvia_sähkökalusteita_edullisesti-1920

Miten yhdistää mustaa tai antrasiittia tummiin väreihin?

Mustat ja antrasiitti ”neutraaleina väreinä” voivat antaa sisustukselle modernin ja tyylikkään ilmeen. Ne sopivat erityisesti minimalistiseen sisustukseen, jossa väriskaala on hillitty. Valkoisten tai harmaiden seinien ja lattioiden kanssa mustat yksityiskohdat luovat kontrasteja ja ne korostavat kauniisti vaaleita puulajeja, kuten koivua. Harmaa onkin edelleen suosittu väri sisustuksessa vuonna 2023.

Mustat tai antrasiitin väriset yksityiskohdat, kuten sähkökalusteet, voivat myös lisätä syvyyttä sisustukseen ja auttaa erottamaan esimerkiksi seinälle kiinnitetyt valaisimet kontrastiensa avulla. Musta väri korostaa muita sisustuselementtejä ja tekee yleisilmeestä näyttävämpää.

schneider-sähkökalusteet_antrasiitti_ja_musta-1920x1080

Antrasiitti on usein hieman pehmeämpi sävy kuin musta, sillä se ei ole yhtä voimakas tai dramaattinen. Antrasiitti voi olla hyvä valinta, jos halutaan tummaa sävyä, mutta musta on liian voimakas tai dramaattinen vaikutus. Musta ja antrasiitti ovat molemmat hyvin tummia värejä, mutta niillä on hieman erilainen sävy ja käyttötarkoitus. Valinta mustan ja antrasiitin välillä riippuu halutusta vaikutuksesta ja ympäristöstä, jossa niitä käytetään.

Musta ja antrasiitti ovat molemmat hyvin tummia värejä, mutta niillä on hieman erilainen sävy. Musta on puhdas ja syvä sävy, kun taas antrasiitti on tummanharmaa. On hyvä muistaa, että molemmista väreistä löytyy sekä lämpimiä että kylmiä sävyjä. Sanonta ”Musta on musta” ei pidä paikkaansa. Muista verrata mustaa tai antrasiitin harmaata muihin käyttämiisi väreihin. Katso esimerkki.

Miten musta tai antrasiitti muuttavat sisustusta?

schneider_exxact-sarja-1080x1080

Mustaa ja antrasiittia väriä voi käyttää monin eri tavoin sisustuksessa luomaan erilaisia tunnelmia ja vaikutuksia. Tässä on muutamia tapoja, joilla mustaa voi käyttää sisustuksessa:

 • Mustat huonekalut ovat erinomainen tapa luoda dramaattinen tai moderni tunnelma huoneeseen.
 • Musta tai antrasiitti voi olla rohkea valinta seinävärinä, mutta jos sitä käytetään oikein, se voi tehdä huoneesta tyylikkään ja ajattoman.
 • Musta ja antrasiitti ovat molemmat tehokaita yksityiskohtien värejä sisustuksessa, kuten valaisimissa, sähkökalusteissa, koristeesineissä, mattojen reunuksissa tai verhoissa. Tummat yksityiskohdat auttavat korostamaan muita huoneen värejä ja antavat sisustukselle syvyyttä.
 • Musta voi toimia kontrastivärinä vaaleiden tai kirkkaiden värien kanssa. Antrasiitti luo hieman pehmeämmän kontrasti kuin täysin musta.
 • Antrasiitti on hyvä valinta lattian värinä, sillä se luo kontrastia vaaleampiin seinä ja sisustusväreihin.
 • Musta väri voi vaikuttaa huoneen lämpötilaan. Koska musta imee valoa, se voi tehdä huoneesta hieman viileämmän tuntuisen. Viileys riippuu paljolti mustan tai antrasiitin pohjaväristä: onko se kylmä vai lämmin.
schneider-elko-plus-sähkökalusteet-1080x1080

On tärkeää käyttää tummia värejä harkitusti sisustuksessa, sillä liikaa mustaa tai antrasiitti voi tehdä huoneesta synkän ja ahdistavan. Mustaa voi käyttää yksittäisinä yksityiskohtina tai keskeisissä huonekaluissa tai taustavärinä, jotta saadaan aikaan haluttu vaikutus.

Laadukkaat ja tyylikkäät sähkökalustesarjat kaikkeen sisustukseen

Myös sähkökalusteilla voi sisustaa. Ei ole aivan yhdentekevää, millaiset tai minkä väriset sähkökalusteet valitset. Sähkökalusteita löytyy modernimpaan sisustukseen sekä myös perinteiseen tyyliin.

Perinteisistä sähkökalustemalleista muotoilultaan nostalginen Renova on juuri se, jonka haluat klassisen sisustuksen rinnalle, rintamamiestaloon tai mökkimäiseen sisustukseen. Renova tuo pyöreillä muodoillaan leikkisyyttä ja pehmeyttä kaikkeen sisustustyyliin.

Nostalginen Renova sopii myös moderniin sisustukseen.Nostalginen Renova sopii myös moderniin sisustukseen.

Renova kalusteita saa joko pinta- tai uppoasennuksella ja sarjasta löytyy totta kai myös mustat sähkökalusteet, jotka muistuttavat mummolan pakeliittisia katkaisijoita ja pistorasioita. Vaikka Renova on tehty vanhan mallin mukaan, ei siitä silti ole jätetty nykyajan älykkyyttä pois. Voit aivan hyvin yhdistää Renovan sähkökalusteet Wiser-älykotiin kojerasiaan asennettavilla moduuleilla.

ELKO Plus ja ELKO Plus Ocean Plastic -kalusteet tuovat aivan uutta muotoilua sähkökalusteisiin. Sulavalinjaiset ja melkeinpä veistokselliset valokatkaisijat ovat ansainneet näkyvän paikan sisustuksessa. Nyt ei piilotella valaisinpistoketta, vaan se saa olla osa sisustusta.

Ocean Plastic -sarja tuo mukanaan myös ekologisuuden ja luonnonsuojelun. ELKO Plus Ocean Plastic -sarja on valmistettu kierrätetystä meren muoviroskasta. Sarjan näkyvissä osissa on käytetty meriin hylättyjä kalaverkkoja. ELKO-sähkökalustesarja on aloittanut jatkuvan panostuksen kestävän kehityksen eteen. Sähkökalusteilla voi tehdä nyt sisustuksellisia ja eettisiä ratkaisuita.

Upeaa mattamustaa ELKO Plus-sähkökalustesarjassa.Upeaa mattamustaa ELKO Plus-sähkökalustesarjassa.

Laadukas ja laaja sähkökalustesarja Exxact tuo sähkökalusteilla sisustamiseen uutta syvyyttä. Exxact sarjasta löydät kaikki tuotteet sisälle ja ulos: seinäpistorasioita, kytkimiä, himmentimiä, liiketunnistimia ja ajastimia, jotka helpottavat koko perheen arkea.

 • Exxact Primo on modernisti muotoiltu pyöristetty kehys.
 • Exxact Design on läpinäkyvä etukehys.
 • Exxact Solid on teräksestä tai lasista valmistettu tyylikäs vaihtoehto.
 • Exxact Combi on mukautuva kehys, jota voi käyttää yhdessä vinopistorasioiden kanssa.

schneider-sähkökalustesarjoja_saatavana_mustana_ja_antrasiitin_

Schneider toimittaa kaikki kotisi sähkötarvikkeet

Muista myös nämä tuotteet, kun suunnittelet joko remontoitavan tai uudisrakennuksen sähköistyksiä:

 • USB-pistorasiat
 • valonsäätimet
 • pistorasiat liiketunnistimella
 • Unica System+ latausasema
 • Wiser-älykoti

Ja kaiken saa Schneiderilta tietenkin myös upean mustana tai tumman antrasiittina!

ILMAINEN IDEAKUVASTO

Unica System+ latausasemaUnica System+ latausasema
 
Julkaistu
24.4.2023