Jätevesisuunnitelman tärkeyttä ei sovi väheksyä hankkiessaan toimivaa jätevesijärjestelmää
Vestelli auttaa koko projektin ajan

Kirkkonummella asuvat Nella Lindgren ja Toni Leppänen halusivat kolmihenkiselle perheelleen sekä kissalleen ja mäyräkoiralleen oman kodin rauhalliselta alueelta, taajamien ulkopuolelta. Muutama vuosi sitten pariskunnan toive toteutui, kun he löysivät kauniin koivumetsäisen tontin Inkoosta haja-asutusalueelta. Tonttikauppojen myötä pariskunta aloitti sopivan talopaketin etsinnän perheelleen ja löysi sellaisen Jukkatalon mallistosta. Nellan ja Tonin kiinteistölle suunniteltiin Vestelli Biopuhdistaja 3 -tuote harmaille vesille ja kaksi 5,5 m³ umpisäiliötä mustille vesille.

IMG-20221021-WA0038-1168x876

Nella ja Toni tiesivät jo alusta asti haluavansa perinteisen yksikerroksisen omakotitalon. Toiveena oli suorakaiteen muotoinen talo, jossa olisi harjakatto. Lopulta perheelle valikoitui useiden unelmatalojen joukosta Jukkatalon 116 m² Hirsijukka. Hirsijukka tilattiin sisusta itse -pakettina, jotta Nella ja Toni pääsivät itsekin mukaan rakennushommiin. Heillä ei ollut erityisiä kriteereitä talotekniikan suhteen, mutta valintoja tehdessä he pyrkivät ostamaan mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita. Talon sisätiloihin käytettiin paljon Kiilto-yrityksen tuotteita ja jätevesijärjestelmä valittiin Vestelliltä, koska Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistaja on 100 % Suomessa valmistettu.

Umpisäiliöt odottamassa peittelyäUmpisäiliöt odottamassa peittelyä

Jätevesijärjestelmän voi asentaa myös itse

Toni on toiminut maaurakoitsijana, joten hän luonnollisesti asensi tuotteet näppärästi itse.
‒ Asensin jätevesijärjestelmät ja siinä kävikin hyvä tuuri, kun löytyi sopiva paikka pihalta eikä tarvinnut louhia. Saatiin putket hyvin sinne ja säiliöt oikeaan syvyyteen, Toni kertoi projektista tyytyväisenä. 

Pohjatöiden ohella asennettiin kahden miehen voimin vaiheittain myös jätevesijärjestelmä: putkien veto talolta umpisäiliöön ja Biopuhdistajaan, Toni jatkaa.

Käytännön kannalta Toni vinkkaa, että umpisäiliöiden kokoon kannattaa panostaa. Tyhjennysväli harvenee merkittävästi, kun umpisäiliöitä asennetaan useampi sarjassa. Suuremman tilavuuden myötä säästää tyhjennysvälien harvettua muun muassa käyttökustannuksissa.

‒ Jos tontilla vaan on tilaa, niin kannattaa satsata umpisäiliöiden kapasiteettiin, jotta niitä ei tarvitse tyhjennellä niin usein, ohjeistaa Toni muita Vestellin tuotteita pohtiville.

Tutustu tarkemmin Vestelli-tuotteisiin

Vestelliltä löytyy useita erikokoisia umpisäiliöitä. Umpisäiliöitä voi asentaa yksittäin tai sarjassa useampia.Vestelliltä löytyy useita erikokoisia umpisäiliöitä. Umpisäiliöitä voi asentaa yksittäin tai sarjassa useampia.

Pariskunta kiittelee vuolaasti Vestelliltä saamaansa asiakaspalvelua. Heidän mukaansa Vestellillä oli aktiivisin yhteydenpito heihin päin alusta lähtien. Toisilta toimijoilta sai vähän kaivamalla kaivaa tarjouksia, mutta Vestelliltä apu saatiin nopeasti ja kaikki hoitui hienosti. Myös jätevesisuunnitelma eteni vauhdikkaasti, lupa-asioita myöten.

Tiesithän, että voit tilata Vestelliltä myös jätevesisuunnitelman!

Vestellin asiantuntijan laatima jätevesisuunnitelma sisältää:

  • Mahdollinen tonttikäynti
  • Järjestelmän mitoitus, sijainti- ja asennuskorkeussuositukset
  • Asema- ja leikkauspiirrokset
  • Suositukset tarvittavista tuotteista
  • Rakennusvalvonnan vaatimat dokumentit sähköisinä

Lue lisää suunnittelusta Vestellin sivuilta


IMG-20221021-WA0046-760x428

Ammattilaisen laatima jätevesisuunnitelma sisältää juuri sinun kiinteistöllesi tarkasti tehdyt suunnitelmat jäteveden käsittelystä. Vestellin tarjoama jätevesisuunnittelu täyttää kaikki viranomaisvaatimukset ja on hyvän rakentamistavan mukainen. Vestellin asiantuntijoiden pitkällisen kokemuksen myötä, suunnittelija pystyy huomioimaan kaikki kiinteistön nykyiset ja tulevat tarpeet jätevesijärjestelmän osalta.

Onko sinulla suunnitteilla jätevesijärjestelmän hankinta? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?


 
Julkaistu
22.4.2023