Vesikiertoinen lattialämmitys on kustannustehokas lämmitystapa

Huoleton asuminen omassa kodissa edellyttää turvallista ja luotettavaa lämmitysjärjestelmää ja vesikiertoinen lattialämmitys on useimpien mielestä asumismukavuuden ja energiatehokkuuden kannalta paras ratkaisu.

Lämpimät lattiat houkuttelevat koko perheen temmeltämään lattiallaLämpimät lattiat houkuttelevat koko perheen temmeltämään lattialla

Vesikiertoinen lattialämmitys sopii kodin kaikkiin tiloihin. Se lisää asumismukavuutta, kasvattaa kiinteistön jälleenmyyntiarvoa ja etenkin säästää energiaa.

LK Lattialämmitys on vesikiertoinen järjestelmä, jonka energian lähteeksi voidaan valita erilaiset lämpöpumput ja kaukolämpö.

Huonetilan käyttö ja käyttöaste määrittävät lattialämmityksen tarpeen

Kannattaa miettiä tarkkaan, kuinka paljon kyseistä huonetilaa käytetään ja sen myötä, kuinka lämmin siellä tulisi olla. Lämmitys kannattaa säätää huonetilan käytön mukaisesti. Makuuhuone on yleensä kaikilla vähän viileämpi, jotta nukahtaminen olisi helpompaa ja nukkuminen sen myötä levollista. Kylpyhuoneessa on mukava olla aina lämmintä, varsinkin suihkussa käydessä, kun taas oleskelutiloissa on hyvä olla lämmintä erityisesti iltaisin.

Vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu käytettäväksi lähes kaikkien lattian pintamateriaalien kanssa, mutta sen toimintaan vaikuttaa eniten lattiamateriaali.Lämpöä eristäviä lattiamateriaaleja ovat puu ja parketti, kun taas lämpöä johtavia ovat betoni ja klinkkeri. Lattiapinnan suurin suositeltu lämpötila on korkeintaan 26 ºC.

Huomaa, että lattian pintalämpötilaa ei pidä sekoittaa järjestelmän lämpötilaan, mikä on todella yleinen ja ymmärrettävä väärinkäsitys. Tämä on aiheuttanut joissain tapauksissa seurauksen, että järjestelmän lämpötilaksi on asetettu 26 astetta, joka on johtanut siihen, ettei kodissa ole riittänyt lämpöä. Normaali lattialämmitysjärjestelmän lämpötila on 35–45 ºC vuoden "kylmimpänä päivänä".

Vesikiertoinen lattialämmitys sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin

Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo tapa parantaa elämänlaatua omassa kodissa. On kodikasta, kun lämpö jakaantuu tasaisesti kaikkiin kodin huoneisiin ja lattian lämpötila on miellyttävä paljaiden jalkojen alla. Vesikiertoista lattialämmitystä ohjaavat termostaatit mittaavat lämpöä joko huoneilmasta, lattiasta tai molemmista.

‒ Riippumatta kohteesta ja sen tämänhetkisestä lämmitystavasta, voimme toteuttaa kohteeseen vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän, kertoo LK Systems Oy:n toimitusjohtaja Mikael Less.

Kun esimerkiksi saneerattavan kohteen eteistä, kylpyhuonetta, keittiötä tai pesuhuonetta kunnostetaan lattioiden osalta, vesikiertoinen lattialämmitys kannattaa asentaa samalla kertaa. Aina kannattaa olla yhteydessä alan ammattilaisiin oikeanlaisen järjestelmän toteuttamiseksi, jatkaa Less.

Kun lattialämmitys on asennettu, ainoa näkyvä osa ovat huonetermostaatit. Ne sijoitetaan pääsääntöisesti oleskelutiloihin, mutta tarvittaessa kaikkiin tiloihin. Huonetermostaatit kommunikoivat jakotukin kanssa joko langattomasti tai langallisesti. Kaikki LK Jakotukkikaapit ovat vuotosuojattuja. Jakotukki voidaan kohteen mukaan sijoittaa uppo- tai pintakaappiin.

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Muiden huoneiden lämpöpatterit eivät estä lattialämmityksen kytkemistä olemassa olevaan järjestelmään.Muiden huoneiden lämpöpatterit eivät estä lattialämmityksen kytkemistä olemassa olevaan järjestelmään.

LK Systemsin lattialämmitysjärjestelmän etuja:

  • Helppo ja vaivaton asennus ja käyttö: nopeasti reagoiva lämmityksenohjaus lisää asumismukavuutta ja auttaa säästämään energiaa.
  • Langallinen tai langaton
  • Älykkäät säätöjärjestelmät
  • LK:n omat suunnittelijat suunnitelleet
  • RST Jakotukit
  • Laadukkaat putket (PE-RT, PEX-A tai komposiittiputki)
  • Kokonaisvaltainen toimittaja
  • Ruotsalainen perheyhtiö vuodesta 1910
  • Sopii uudiskohteisiin ja saneerauskohteisiin

Lue lisää LK Huonesäädöstä
LK Huonesäätö tuotteet ja lisätarvikkeet

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle!

 
Julkaistu
27.3.2023