• Etusivu
  • Rakentaminen

Suunnittelukilpailun tuloksena kustannustehokkuutta ja energiaomavaraisuutta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.11.2023
20232_80955.jpg

Lammi järjesti jälleen suunnittelukilpailun, jossa oli kaksi kategoriaa: kustannus- ja materiaalitehokas kivitalo ja vähähiilinen ja energiaomavarainen kivitalo. Kilpailu on nyt ratkennut ja lukuisista hyvistä suunnitelmista kolme päätyy Lammi Ideakirjaan, joka tarjoaa ideoita ja ratkaisuja pientalorakentamista suunnitteleville ja siitä haaveileville.

Huippusuunnittelua Ideakirjaan

Korkeatasoinen kilpailu tuotti Lammi Ideakirjaan kolme upeaa talomallia, joissa yhdistyvät kestävät tulevaisuuden arvot, kiinnostava arkkitehtuuri sekä suomalaisen pientalorakentajan toiveet. Jokainen suunnittelija on tehnyt poikkeuksellisen inspiroivan pohjaratkaisun, johon tulevan asukkaan on helppo visioida myös oma kädenjälkensä.

Kilpailukategoriat valittu ajan hengen mukaisesti

Suunnittelukilpailun lähtökohdaksi asetetut kategoriat ovat hyvin aikaan sopivia. Toisaalta tavoiteltiin kustannustehokkaita alle 140 m2 taloja, joiden kustannukset mahtuvat helposti rakennusbudjettiin. Toisaalta haettiin pitkän elinkaaren omaavia, energian suhteen omavaraisia, vastuullisia unelmakoteja.

Suunnittelukilpailun voittajat

Suunnittelukilpailun kolme parasta sekä tuomariston perustelut.

Sija 1: Lumi

Moderni ja tyylikäs Lammi Kivitalo Lumi.
Moderni ja tyylikäs Lammi Kivitalo Lumi.

Vaikuttavan loppuun asti mietitty kilpailutyö, jossa vastuullisuuden haasteita on huomioitu monella tasolla. Ratkaisuissa on ajateltu talon elinkaarta niin rakentamisen kuin asumisen näkökulmista ja mm. auringon lämpöenergian huomioiminen on ollut suunnittelun keskiössä.
Tilaratkaisussa on tuotu omia mausteita hyväksi havaittuun pohjaan, ja myös tuleville asukkaille on haluttu jättää helppoja muuntelun mahdollisuuksia. Takka on upeasti talon keskiössä. Valon käyttöä on selvästi mietitty kokonaisuutena.

Sija 2: Verso

20232_80957.jpg

Klassinen aikaa kestävä muotoilu. Kattokulma erinomainen aurinkopaneelien hyödyntämiseen. Erilliset siivet mahdollistavat huippuvaloisan olohuoneen. Suunnitelmassa huomioitu eri Lammi Harkkojen käyttö.

Sija 3: Usva

20232_80961.jpg

Kompakti ja kustannustehokas kokonaisuus täyttää hienosti kilpailukategorian vaatimukset. Samalla on huomioitu asumisen tehokkuus – ei hukkaneliöitä, iso keittiö, runsaasti säilytystilaa.

Tilaa Lammi Ideakirja veloituksetta

Lammi Ideakirja sisältää jo lähes 40 kivitalomallia, joita voitte käyttää oman kotinne ideoinnin pohjana. Jokainen talomallimme voidaan myös toteuttaa sellaisenaan tai räätälöidä toiveidenne mukaan kodiksenne.

20232_80914.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Rakentaminen
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
20222_76980.jpg
Paraisille rakentuu ainutlaatuinen ekokylä
Nina ja Tero Ingeliuksella on takataskussaan useampi kokemus kosteus- tai homevaurioisista asunnoista. Kun heille tuli tarve etsiä uusi koti, he havaitsivat, että terveellistä rakennustapaa ja -materiaaleja ei yhdestä paikasta tunnu löytyvän. Lopputuloksena piti kääriä hihat itse. Nyt omasta kodista tulee konseptitalo Paraisten Kirkkosalmenrantaan, ja Ingeliusten yritys Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän.
20151_42013.jpg
Tuunaa talosi ja tutustu Kaarnaan
Uusi Kaarna-mallistoUutta Kaarna-mallistoa voi parhaiten kuvailla sen suunnittelija, arkkitehti Eva-Maria Ylönen. Hän tekee sen sekä TUNTEELLA:- Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Kaarna on ulkomuodoltaan vähäeleinen ja selkeä, mutta silti paljon puhuva. Kaarnalla on tuttu perinteisen talon leikkausmuoto, mikä näkyy myös sisätiloissa.että JÄRJELLÄ:- Uusi Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Tilat muodostuvat kodikkaan oleskelutilan ympärille. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Saunaosasto on omassa rauhassaan ja kodinhoitotilat omassaan. Saunan ystäville Kaarna tarjoaa aivan uutta. Taloon on mahdollista yhdistää puulämmitteinen pihasauna, materiaaliksi voi valita jopa hirren. Pihasaunaa on helppo käyttää talon sisällä sijaitsevista pesu- ja pukeutumistiloista.Tutustu lisää Kastelliin ja Kaarnaan.
202012_67925.jpg
Persoonallinen koti ainutlaatuisilla valinnoilla
Oliko taas kirpeä pakkasaamu, kun lähdit aamukahvin juotuasi viemään lapsia päiväkotiin? Ajoitko taas tuon tyhjän tontin ohi, jonka tiedät olevan myynnissä? Katselitko haikeana tontille päin ja selitit lapsille, että tuonne olisi kiva rakentaa uusi koti. Mutta miten, milloin ja millä rahalla? Olet varmasti tutustunut monenlaisiin talopakettivaihtoehtoihin sekä internetin ihmeellisessä maailmassa, mutta myös varmasti jonkun tuttavasi taloprojektin myötä. Olisiko nyt sinun aikasi kokea tuo ainutlaatuinen projekti ja kohdata unelmasi.
20195_58017.jpg
Bitumikate on hiljainen ja moderni
Bitumikattolaatta on yksi yleisempiä katemateriaaleja kesämökeillä ja se on myös kaunis omakotitalon katemateriaalina! Bitumilaatta on hiljainen ja moderni sekä helppo ja nopea asentaa. Se sopii niin luonnon keskelle kuin kaupunkiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton