Älykoti langattomana helposti niin uuteen taloon kuin remonttikohteeseenkin
Älykotivaraus kannattaa asentaa jo rakennusvaiheessa

Haluaisitko, että kodissasi valaistusta säädellään sen mukaan, missä huoneissa liikutaan? Kiinnostaako energiankulutuksen seuranta suoraan pistorasiasta tai ilmoitus vesivuodosta? Älykoti on vihdoinkin helposti saatavilla ja ennen kaikkea muokattavissa muuttuviin tarpeisiin. Kohde voi olla uusi tai saneerattava. Älyominaisuus kannattaa asentaa jo rakennusvaiheessa.

wiser älykotivalmiua on helppo asentaa-1920x1080

Wiser Ready -järjestelmä on Schneider Electricin lanseeraama langaton älykotikalustekokonaisuus, mikä on helposti otettavissa käyttöön niin uudis- kuin saneerauskohteessakin. Järjestelmän avulla voidaan päivittää tai muokata kotia elämäntilanteen muuttuessa. Tuotteita on saatavilla niin ammattilaisten sähkötukkuliikkeistä kuin kuluttajille suunnatuista rautakaupoista.

Asu ja elä – kodinohjaus auttaa

Wiser Ready mahdollistaa tarpeen mukaisen päivittämisen. Kohteeseen voi ostaa ne osat, jotka kulloinkin tarvitaan. Järjestelmä on helppo valinta niin rakentajalle kuin taloon muuttaville asukkaillekin. Äly otetaan käyttöön hankkimalla Wiser-keskusyksikkö ja tarpeita vastaavat lisälaitteet.

Niin ikään järjestelmään voidaan valita valmiiksi asennettavaksi muun muassa kattava valaistuksen ohjaus tai energiaa mittaavat ja ohjaavat pistorasiat. Schneiderin Wiser-älykotiin on saatavilla myös älykkäät patteritermostaatit.

Kamerat, sensorit ja muut lisätarvikkeet asukas voi lisätä itse. Kaikkiaan yhteen järjestelmään voidaan yhdistää jopa 120 laitetta ja loma-asunto kokonaan.

Wiser Ready -älykotijärjestelmään kuuluu:

 • keskusyksikkö
 • säätimet
 • moduulit kytkimiin
 • erilaiset pistorasiat
 • lämpötila- ja kosteussensori
 • vesivuotosensori
 • liiketunnistin
 • ovi- ja ikkunatunnistin
 • langattomat painikkeet
 • pistorasiaplugi
 • kamerat
 • Exxact asennettavat liiketunnistimet
wiser älykkäät asennuskalusteet ovat myös tyylikkäitä-1080x1080

Älykotivalmius taloon jo rakennusaikana

Jo asuntoa suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon älykotiratkaisujen tarpeet tulevaisuudessa. Yhä useampi rakentaja tai remontoija etsiikin älykotiominaisuuksilla varustettua kohdetta. Asunnossa on mahdollisuus lisätä toiminnallisuuksia jo asennettuihin sähkökalusteisiin kojerasiaan asennettavan älykkään moduulin avulla. Näin teet asunnosta Wiser Ready-kodin.

Käytännössä asunnon ostaja, rakentaja tai remontoija saa asuntoonsa älykotivalmiuden valitsemalla sinne ensin älykkäät sähkökalusteet. Niitä ohjataan älypuhelimesta tai tabletilta ja hallinta onnistuu etänä perheenjäsenten puhelimista.

Helppoudesta kertoo se, että asukas voi ottaa järjestelmän käyttöön itse suomenkielisen sovelluksen antaessa vaiheittaisia ohjeita. Päivitys ja laitteiden lisääminen sujuvat ilman ammattilaistakin.

Älykotijärjestelmän langattomuus mahdollistaa sen, että asunnosta pois muutettaessa laitteet voidaan ottaa mukaan. Taloyhtiöissä älykotivalmius kannattaa ottaa huomioon jo rakennus- tai saneerausvaiheessa. Asukas voi itse päättää, ottaako älyominaisuudet käyttöön.

Älykkäät sähkökalusteet laadun huipulla

Wiser-älykotituotteiden kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa kertoo Wiserin olevan älykotimarkkinan uniikki tuote.

– Laitteet on suunniteltu vastaamaan perinteisten asiakkaidemme, rakennusliikkeiden ja talotehtaiden, vaatimaa laatutasoa. Samalla helppokäyttöisyys ja yhdistettävyys on toteutettu käyttäjäystävällisesti. Wiser-järjestelmän avulla on helppo seurata omaa energiankulutustaan, säästää sähkölaskussa ja luoda ensiluokkaista asumismukavuutta. Automaatioiden ja erilaisten tilanteiden luominen sovelluksessa käy käden käänteessä.

Mikä Wiser-älykoti on?

Wiser-järjestelmä on täysin käyttäjän hallittavissa Schneider Electricin tarjoaman Wiser by SE -sovelluksen avulla ilman asiantuntemusta vaativaa koodaamista tai aloitus- tai kuukausiveloituksia.

Nykyaikaiset rakennusliikkeet, talotehtaat ja sähköurakoitsijat pystyvät tarjoamaan kohteissaan Schneider Electricin sähkökalusteita ja Wiser Ready -älykotivalmiutta.Lisätietoja voi kysyä myös asuntojen rakentajilta ja sähköurakoitsijoilta.
 

ETSI JÄLLEENMYYJÄ

Lue lisää Wiserista
 
Julkaistu
23.2.2023