Tiskialtaan puhdistus – katso vinkit eri materiaaleista valmistettujen altaiden puhtaanapitoon

Tiskiallas on yksi kodin käytetyimmistä esineistä, joka voi toimia päivän mittaan niin käsien, likaisten astioiden kuin multaisten kasvistenkin pesupaikkana. Tiskialtaan puhtaanapito kannattaakin ottaa osaksi arjen rutiineja, sillä ajan mittaan altaasta voi tulla epäsiistin näköinen bakteeripesä, mikäli sen asianmukaisesta puhdistuksesta ei huolehdita.

Teräsallas on helppo puhdistaa, mutta voimakkaita puhdistusaineita ja hankaavia materiaaleja kannattaa välttää.Teräsallas on helppo puhdistaa, mutta voimakkaita puhdistusaineita ja hankaavia materiaaleja kannattaa välttää.

Ruostumaton teräs

Ruostumaton teräs on keittiöiden yleisin allasmateriaali – eikä syyttä. Sen huokoseton pinta on äärimmäisen hygieeninen, minkä ansiosta puhdistus käy vaivattomasti.

Teräsallas kannattaa pestä säännöllisesti, mieluiten jokaisen isomman käyttökerran jälkeen. Käytä mietoa saippuaa tai käsitiskiainetta, pehmeää liinaa ja lämmintä vettä ja hiero tiskiallas puhtaaksi. Voimakkaat puhdistusaineet tai hankaavat materiaalit voivat johtaa altaan syöpymiseen ja vahingoittaa sitä pysyvästi. Varmista, että kaikki käyttämäsi aineet sopivat ruostumattomalle teräkselle. Huuhtele allas vedellä pesun jälkeen ja kuivaa lopuksi.

Lue myös: Parhaat vinkit keittiön kodinkoneiden ja pintojen puhdistukseen

  
Älä käytä​​​​​​
- teräsvillaa
- valkaisuaineita

Kvartsi

Kvartsi on erittäin vahva allasmateriaali, joka kestää hyvin iskuja, eikä se naarmuunnu tai tahriinnu helposti. Tunnetuimpia kvartsialtaita ovat Franken valmistama Fragranite ja Blancon valmistama Silgranit.

Ruostumattoman teräksen tapaan myös kvartsikomposiittialtaan pinta on vapaa huokosista ja helppo pitää puhtaana. Käytä pesuun mietoa saippuaa, lämmintä vettä sekä pehmeäharjaksista muoviharjaa. Huuhtele kvartsiallas huolellisesti vedellä puhdistuksen jälkeen.

  
Älä käytä
- voimakkaasti emäksisiä aineita – esimerkiksi moni viemärinavaajista on voimakkaasti emäksisiä, joten niiden käyttöä on syytä välttää

Keramiikka

Keramiikka on äärimmäisen sileä, kaunis ja kova allasmateriaali, joka kestää hyvin lämpöä ja kolhuja. Se on yksi markkinoiden helppohoitoisimmista materiaaleista, joka pysyy kunnossa kohtuullisen pienellä vaivalla. Keramiikka muistuttaa ulkonäöltään posliinia, mutta kestää käyttöä huomattavasti paremmin.

Puhdista keraaminen allas pehmeällä liinalla, lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla. Pintaan ei jää helposti tahroja, mutta huonon tuurin sattuessa niitä voi yrittää irrottaa keraamiselle liesitasolle tarkoitetulla puhdistusaineella. Puhdista hana varoen, sillä ruostumattomalle teräkselle tarkoitetut materiaalit voivat vahingoittaa keraamisen altaan pintaa.

  
Älä käytä
- voimakkaita viemärinavaajia
- hankaavia aineita tai materiaaleja

Keittiöösi sopivan tiskialtaan löydät Powerin monipuolisesta allasvalikoimasta. Tutustu vaihtoehtoihin!

 
Julkaistu
3.3.2023