Automaattisesti toimiva ilmanvaihto lisää asumismukavuutta

Vuonna 2022 valmistuneen hirsitalon asukkaat Heidi ja Jasper iloitsevat kotinsa hyvästä sisäilmasta ja toimivasta tulo-poistoilmanvaihdosta. Koneellinen ilmanvaihto on tehnyt asukkaisiin suuren vaikutuksen. Heillä on käytössään myös MyVallox Cloud -pilvipalvelu, jonka keräämästä datasta he näkevät kotinsa ilmanvaihdon toimivuuden ja tietoa sisäilman laadusta.

Vallox-ilmanvaihdon ominaisuudet luovat Heidin ja Jasperin kotiin nykyaikaista asumismukavuutta: aina lämmin tuloilma, raikas ja puhdas sisäilma. 

Vallox-ilmanvaihdon ominaisuudet luovat Heidin ja Jasperin kotiin nykyaikaista asumismukavuutta: aina lämmin tuloilma, raikas ja puhdas sisäilma. 

Sisäilman laatu parani selvästi

Ennen oman kodin rakentamista Heidi ja Jasper asuivat vanhemmissa taloissa, joissa sisäilman laatu oli hyvin erilainen.

− Omat asumismuistot vanhoista painovoimaisen ilmanvaihdon taloista on niitä, että siellä veti aina. Tuloilma oli yhtä kylmää kuin ulkoilmakin ja kaikki ruuanlaiton käryt jäivät huoneilmaan, Heidi ja Jasper muistelevat.

Uudessa talossa Vallox 101 MV -ilmanvaihtokoneen ominaisuudet ja toiminta, kuten lämmöntalteenotto ja anturitekniikka, ovat tehneet heihin suuren vaikutuksen.

− Kunnollinen ilmanvaihto vaikuttaa ihan valtavasti sisäilman laatuun ja sitä myötä asumismukavuuteen.

Ilmanvaihto säätyy tarpeen mukaan

Heidi ja Jasper rakensivat talonsa kuten monet muutkin: ilman aiempaa kokemusta. Ensirakentajille heillä onkin hyvä vinkki: tutustukaa ennalta talotekniikkaan ja varmistakaa, että ilmanvaihdossa on ainakin lämmöntalteenotto.

Se, että tuloilma on lämmintä, eikä kylmää, on heille jo sinällään merkittävä asia, mutta myös muut ilmanvaihtokoneen ominaisuudet yllättivät positiivisesti.

− Meillä on oikeasti aina raikasta ja hyvä sisäilma – ihan automaattisesti!

Sisäänrakennettujen antureiden ansiosta kodin ilmanvaihto tehostuu automaattisesti, kun sille tulee tarve. Esimerkiksi, kun kosteuspitoisuus nousee suihkun jälkeen tai kun hiilidioksidipitoisuus nousee, MyVallox-koneen sensorit aktivoivat tehostuksen, kunnes koneelle määritelty pitoisuus on saavutettu.

Rakennusvaiheessa pariskuntaa pohditutti, pitäisikö koneellinen ilmanvaihto kovaa ääntä. He huolehtivat, että eristykset tehtiin asianmukaisesti ja kodin ilmanvaihtokanavaan on asennettu myös äänenvaimennin.

− Huolemme oli täysin turhaa, sillä ilmanvaihdon ääni on lähes olematon.

Dataa ilmanvaihdosta

Heillä on lisäksi käytössä seinälle kiinnitetty MyVallox-ohjain ja verkon yli toimiva MyVallox Cloud -pilvipalvelu. Jasper seuraa pilvipalvelusta tuloilman lämpötilan asetuksia ja sisäilman kosteus- ja hiilidioksidipitoisuuksia.

Pilvipalvelusta hän myös huomasi, että suodattimien vaihtoaika lähestyi, ja kävi vaihtamassa jo selvästi likaantuneet suodattimet uusiin suodattimiin.

MyVallox Cloud -pilvipalvelusta voi ohjata ilmanvaihtoa ja tutkia sisäilmasta ja ilmanvaihdosta kertynyttä dataa. 

MyVallox Cloud -pilvipalvelusta voi ohjata ilmanvaihtoa ja tutkia sisäilmasta ja ilmanvaihdosta kertynyttä dataa. 

 
Päivitetty
8.2.2023