Ammattilainen remonttiin tai rakennustyöhön löytyy Duunimyllystä

Rakennusliiton Duunimylly on palvelu, jossa rakennusalan ammattilaiset ja työtä tarjoavat kotitaloudet ja yritykset kohtaavat. Duunimylly on helppo ja vaivaton tapa löytää ammattilainen isompiin tai pienempiin rakennus- tai remontointitöihin.

porrasremontti

Kotitalous voi hakea tietokoneella tai mobiililaitteella toimivasta Duunimyllystä työntekijöitä erilaisiin kodin remontteihin tai vaikka omakotitalon rakennustyöhön. Palvelusta löytyy esimerkiksi talonrakentajia, maalareita, putkiasentajia ja muurareita eri puolilta Suomea, eli tekijöitä kaikkiin kodin tai kesämökin rakennustöihin.

Duunimyllyyn kannattaa tehdä oma työpaikkailmoitus, jonka kautta palveluun liittyneet Rakennusliiton jäsenet ottavat yhteyttä. Ilmoituksessa kannattaa kuvata huolellisesti, millaiseen työhön tekijää etsitään.

2023_01_ainasoja_markus_pysty

Työnhakijoiden profiileja voi selata itsekin ja ottaa heihin suoraan yhteyttä, mutta kaikki eivät ole halunneet laittaa profiiliaan avoimeksi vaan hakevat mieluummin työtä työnantajan julkaisemista ilmoituksista.

– On mahdollista myös ottaa suoraan yhteyttä Rakennusliiton urapalveluihin sähköpostitse, osaaja@rakennusliitto.fi, jolloin liitto voi auttaa etsimään työntekijää täsmähakuna, Rakennusliiton henkilöstöpäällikkö Markus Ainasoja kertoo.

Miksi palkata työntekijä?

Esimerkiksi remonttia teettävä joutuu valitsemaan, ostaako työn alan yritykseltä vai palkkaako suoraan yksittäisen ammattilaisen. Duunimyllystä työtä hakevat ammattilaiset tekevät laadukasta työtä, minkä vuoksi palkkaaminen kannattaa.

– Duunimyllyn kautta löytyy rakennusalan ammattilaisia, ammattiliiton jäseniä. Palvelusta näkee myös työntekijän työhistorian tarvittaessa. Sen sijaan yritykseltä ostettu työ voidaan ketjuttaa eteenpäin, eikä aina tiedä, kuka työn lopulta tulee tekemään, Ainasoja selittää.

Ammattilaisen palkkaaminen suoraan tulee yleensä myös selvästi halvemmaksi kuin saman työn ostaminen yritykseltä. Arvonlisävero, yrityksen muut kulut ja yrityksen kate jäävät pois, ja maksettavaksi tulee ainoastaan työntekijän palkka ja sen sivukulut.

Muista työsopimus

Ennen työn aloittamista tulee tehdä kirjallinen työsopimus. Rakennusliiton aluetoimitsijat auttavat tarvittaessa työsopimuksen tekemisen kanssa, jotta kaikki tärkeä tulee huomioitua.

Rakennusliitolla on myös Palkkamylly-palvelu, jonka avulla kotitalouden on helppo hoitaa ammattilaisen palkat kuntoon. Palkkamyllyssä työntekijä lähettää palkkalaskelman työnantajalle. Palvelu laskee sivukulut oikein ja huomioi myös kotitalousvähennyksen.

Näin Duunimylly toimii

  • Luo uusi kotitalouskäyttäjä palveluun täällä.
  • Voit luoda palvelussa oman työpaikkailmoituksen, jolloin työntekijät voivat ottaa sinuun yhteyttä.
  • Voit myös selata työnhakijoiden avoimia profiileja.
  • Kun työntekijä löytyy, muista tehdä kirjallinen työsopimus.
  • Palkanmaksu työntekijälle hoituu Rakennusliiton Palkkamylly-palvelun avulla.

 
Päivitetty
16.8.2023