Olisiko aika oppia takkakokkauksen taito?

Oman sähkönkulutuksen tarkkailu on tullut monelle tutuksi kuluvan talven aikana. Yhtenä hyvänä säästöratkaisuna onkin suomalaisten tapa lämmittää kotejaan puilla. Tänäänkin vähintään tuhansissa kodeissa lämpiää varaava takka ja samalla pirtti. Mutta lämpimän kodin lisäksi se, mitä jokainen tarvitsee, on hyvä ja ravitseva lämmin ruoka.

Toiset meistä ovat jauhopeukaloita ja lihamestareita jo syntyessään, toiset meistä taas eivät. Ruoanlaitto on kuitenkin onneksi asia, joka jokaisella on mahdollisuus oppia kunhan vain viitsii. Nyt ruoanlaitto saa uuden käänteen jopa konkareiden keskuudessa – joko sinä olet kokannut takalla?

Karkota nälkä ja vilu kerralla. Takkakokkauksessa hyödynnät takan tuoman lämmön toistamiseen ja säästät sähköä.Karkota nälkä ja vilu kerralla. Takkakokkauksessa hyödynnät takan tuoman lämmön toistamiseen ja säästät sähköä.

Uusi taito ja uusi tapa kokata – hyötykäytä takan lämpö kahdesti

Uusi vuosi on hyvä aloittaa uuden opettelulla, ja takkakokkailun pariin pääsee helposti – et tarvitse kuin tulisijan ja intoa kokeilla. Kokkaustapa on helppo, saat aikaan koko perheelle maistuvaa ruokaa ja mikä parasta, et tarvitse siihen sähköä ollenkaan. Ruoanlaitto kodin lämmityksen yhteydessä säästää sekä aikaa, energiaa että rahaa. Päästä siis takan ekologisuus valloilleen ja toteuta hyvää ruokaa yhdessä syötäväksi.

Näin valmistuu maukas meksikonpata

Takkakokkailu ei tarkoita vain haudutettavia pataruokia, vaan voit järjestää helposti tarjoilut vaikka ystävien kesken järjestettäville illanistujaisille. Pitsat ovat perinteisesti valmistuneet puilla lämmitettävissä uuneissa, mutta tiesitkö, että voit valmistaa itse takassasi, paitsi juuri pitsoja, mutta myös herkullisia quesadilloja?

Nopeaan nälänkarkoitukseen sopivat quesadillat ja jälkkäriksi suklaa-banaanit

PSST... Nappaa talteen lisää Marttojen maukkaita reseptejä

Tulisijavalmistaja Tulikivi julkaisi yhteistyössä Marttojen kanssa ”Viikon takkaruokareseptit” -videosarjan sekä opasvihon, joissa kotitalousasiantuntija Tiia Koppanen valmistaa takassa helppoja ateriakokonaisuuksia pitkin viikkoa nautittavaksi.

Kiinnostuitko ohjeista, haluaisitko ohjeet kirjallisena?
Sarjan opasvihkoa voit tiedustella Tulikiven toimipisteistä sekä Pohjois-Karjalan Martat ry:ltä.

Lue lisää takkakokkailusta >>

Leivinpaperikala ja kasviksetLeivinpaperikala ja kasvikset
Baked OatsBaked Oats

Takkaa tai kiuasta vailla?

Tervetuloa Tulikiven Takka- ja kiuaspäiville 27.-28.1.2023
Takka- ja kiuaspäivillä on tarjolla useita lämpimiä etuja.

Tule ja kysy tarjousta lähimmästä studiostasi


Tervetuloa Tulikiven Takkapäiville.Tervetuloa Tulikiven Takkapäiville.
 
Päivitetty
26.1.2023