Vesivahinko on painajainen, jota vakuutus ei välttämättä korvaa
Hanki uusi, markkinoiden pienin, vesivuotovahti

Vesivahingon sattuessa omalle kohdalle, ei mielipahalta vältytä. Vesivahinko on aina ikävä ja kallis paukku hoidettavaksi missä tahansa kiinteistössä. Valtaosa vesivahingoista johtuu putkistoissa tapahtuvista vuodoista, joiden yleisimmät aiheuttajat ovat putkiston vanheneminen, korroosio sekä materiaali- ja asennusvirheet. Huonosti tehdyt putkiliitokset eivät aina paljastu painekokeessa ja liitokset voivatkin irrota vasta muutaman kuukauden tai vuosien päästä asennuksesta.

Jos vuoto on pientä, se voi päästä jatkumaan pitkäänkin, ennen kuin se huomataan. Vesi on kiinteistön pahin vihollinen, joten mitä aiemmin vuodot huomataan, sitä vähemmän vesi saa tuhoa aikaan.Jos vuoto on pientä, se voi päästä jatkumaan pitkäänkin, ennen kuin se huomataan. Vesi on kiinteistön pahin vihollinen, joten mitä aiemmin vuodot huomataan, sitä vähemmän vesi saa tuhoa aikaan.

Varsinkin talviaikaan vesiputket ovat kovilla, ilmojen alati kylmetessä ja lauhtuessa. Jos vesiputket pääsevät jäätymään kovilla pakkasilla, se lisää merkittävästi putki- ja laiterikkojen määrää. Kun vesivuoto havaitaan ajoissa ja pysäytetään ennen kuin siitä syntyy minkäänlaista vahinkoa, säästetään rahaa, vaivaa ja ennen kaikkea hermoja.

Katso video Ruotsissa kehitetystä, edistyneellä vedenmittaustekniikalla valmistetusta, LK CubicSecuresta

Vesivahingot aiheuttavat suuria kustannuksia. Mikäli vesivahinkoa ei havaita ajoissa, se saattaa aiheuttaa ajan myötä asukkaille myös home- ja allergiaongelmia. Yli puolet vesivahingoista aiheutuu pitkään tihkuvuotoa vuotaneista putkista sekä piilovuotavista vesijohdoista. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota yli 50 vuotta vanhojen kiinteistöjen putkistojen kuntoon.

Tilastojen mukaan, peräti joka kolmas vesivahinko aiheutuu kodinkoneista. Astianpesukoneiden osuus näistä on jopa 90 %.

LK Systemsillä on jo yli 10 vuoden kokemus eri kokoisten kiinteistöjen vuototurvaamisesta ja yrityksen tuotevalikoimassa on ratkaisuja niin omakotitaloihin, vapaa-ajanasuntoihin, rivitaloihin kuin julkisiin rakennuksiin.

LK Systems Oy:n vesivuotovahdin edut

Reaaliaikainen käyttövesijärjestelmän kuntotutkimus
LK CubicSecure mittaa käyttövesijärjestelmän veden virtausta reaaliajassa ja havaitsee pienimmätkin tihkuvuodot välittömästi. Toiminto suojaa kiinteistöä ja sen rakenteita 24/7.

Hälytysilmoitukset suoraan matkapuhelimeen
Vesivuotovahdin toiminta on yhdistettävissä LK CubicSecuren wifi-verkkoon, joten voit vastaanottaa mahdolliset hälytysilmoitukset ja seurata veden kulutusta näppärästi. Vesivuotovahti toimii myös itsenäisesti ilman Internet-yhteyttä.

Vesivuotovahti on markkinoiden tarkin
Vesivuotovahdin tehtävä on havainnoida veden virtausta tarkasti ja katkaista nopeasti vedentulo mahdollisissa ongelmatilanteissa. Vakuutusyhtiöiden kannalta vesivuotovahingot ovat merkittävin kuluerä vuosittain, joten useimmat vakuutusyhtiöt tarjoavat jopa alennuksia vakuutuksista, jos kiinteistöön asennetaan LK Vuodonilmaisujärjestelmä.

Lataa esite (pdf)
AdobeStock_141261281.jpeg

LK:n vesivuotovahti LK CubicSecure on kompaktin rakenteensa ansiosta helppo asentaa ja se sopii kaikenkokoisiin jakotukkikaappeihin.

Tutustu LK Systemsin valikoimaan
Voit olla yhteydessä suoraan myyntiin tästä

Tiesitkö tätä vuotovahingoista?

Vakuutusyhtiöt korvaavat vuosittain vuotovahingoista aiheutuvia korvauksia noin 160 miljoonalla eurolla. Kappalemääränä vuotovahinkoja sattuu noin 35 000–40 000 kappaletta vuosittain. Vuonna 2021 vuotovahingot kääntyivät kasvuun ja niitä tapahtui 34 800 kappaletta. Tämä tarkoittaa noin sataa vahinkoa per päivä. Kyseisten vahinkojen korvausmäärä oli yhteensä 171 miljoonaa euroa.

Vuotovahingot olisi torjuttavissa helposti

Vuotovahingot johtuvat erityisesti käyttövesiputkistojen ja viemäriputkistojen vanhenemisesta, mutta myös vettä käyttävien laitteiden lisääntymisestä ja erilaisista rakennusvirheistä. Finanssiala (FA) on tehnyt selvityksiä vuotovahingoista vahinkokehityksen seuraamiseksi ja syiden selvittämiseksi jo vuosien ajan ja näiden selvitysten mukaan vahinkojen syyt eivät ole muuttuneet. 


Vesi- ja vuotovahinkoja pystyttäisiin torjumaan tehokkaasti
  • oikea-aikaisella putkiremontilla
  • astianpesukoneiden oikeanlaisella asennuksella,
  • eri laitteiden valvotulla käytöllä
  • laitteita uusimalla hyvissä ajoin ennen niiden käyttöiän loppumista


Monet vakuutusyhtiöt saattavat antaa hyvitystä vuotovahdin käytöstä.

Uutuus! LK CubicDetector on uudenlainen ja älykäs vuodonilmaisin kodin kaikkiin tiloihin

LK CubicDetector on vuodonilmaisin, joka havaitsee vesivuodon esimerkiksi astianpesukoneen tai vastaavan alla. Se voidaan liittää CubicSecureen tai käyttää sellaisenaan.

CubicDetector on älykäs vuodonilmaisin, joka suojaa kiinteistöä vedeltä sekä lämpötila- ja kosteusvaurioilta mittaamalla vesivuotoja/tulvimisia, sekä huoneen lämpötilaa ja ilmankosteutta.

Laite asetetaan näiden lähelle tai alle:
• pesukone
• astianpesukone
• WC-istuin
• pesuallas
• lämminvesivaraaja tai lämmöntuottolaite
• vesisäiliö
• vesipumppu
• ilmastointilaite
• jääkaappi tai pakastin
• kellari
• kylpyamme
• muu vettä käyttävä laite

Laite havaitsee ja varoittaa vesivuodoista, kun se joutuu kosketuksiin veden kanssa. Kun laitetta käytetään yhdessä CubicSecuren kanssa, järjestelmä voi myös sulkea veden syötön hälytyksen yhteydessä.


Tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella ja asiantuntija on sinuun yhteydessä pikimmiten!


 
Päivitetty
20.3.2023