• Etusivu
  • Rakentaminen

Nyt tehdään pieniä ja keskisuuria remontteja – ja haetaan energiansäästöä

Suositut Rakenna & Remontoi -messut Vantaalla aloittavat rakennusvuoden

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.11.2023
20231_80698.jpg

Rakentaja.fi selvitti kuluttajien rakennus- ja remontointisuunnitelmia. Rakennus- ja remontointibuumi ei vieläkään taitu. Eniten suunnitellaan pintaremontteja koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Rahaa ollaan valmiita laittamaan pintojen lisäksi energiansäästökorjauksiin ja energiamuodon muutoksiin.

– Remontti- tai varsinkaan rakennussuunnitelmia ei tehdä hetken mielijohteesta. Siksi suunnitelmia ei myöskään haudata heti, vaikka energian tai raaka-aineiden hinta koettelisikin, sanoo Rakentaja-tuoteperheen liiketoimintajohta Henri Härmä.

Rakentaja selvitti kuluttajien rakennus- ja remonttisuunnitelmia vuoden 2022 lopulla Omakoti-messujen yhteydessä tehdyllä kyselyllä, johon vastasi vajaat 200 kuluttajaa. Samansuuntaisia tuloksia remontointisuunnitelmista antavat Rakentaja-tuoteperheen saittien kävijäluvut. Rakentaja.fi-sivustolla kulutettiin rakentamiseen ja remontointiin liittyviä sisältöjä viime vuonna keskimäärin yli miljoonan kuukausittaisen sivulatauksen verran.

– Viime vuoden loppupuolella kuluttajat hakivat ja lukivat selvästi enemmän energiansäästöön ja energiamuodon muutoksiin liittyviä sisältöjä kuin koskaan aiemmin.

Yli 30 prosenttia viime vuoden messututkimukseen vastanneista oli tekemässä pintaremonttia. Noin neljäsosalla meneillään oli rakennusprojekti. Viidesosa suunnitteli energiaremonttia.

33 prosenttia vastaajista aikoi käyttää remonttiin tai rakennusprojektiin 5 000 – 10 000 euroa. 25 prosenttia vastaajista arvioi rakentamiseen käyttämänsä summan olevan 10 000 – 30 000 euroa.

Rakenna & Remontoi -messut tammikuun viimeisenä viikonloppuna

– Tähän kysyntään lähdemme vastaamaan tulevillakin messuilla. Sekä näytteilleasettajien että ohjelman kattaus on suunniteltu niin, että remontoijat, rakentajat ja sisustajat löytävät asiantuntevaa palvelua, kiinnostavia tuotteita ja tarvitsemaansa tietoa, sanoo Rakenna & Remontoi -messujen projektipäällikkö Jennica Ranta.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 27.-29.1. Vantaan Myyrmäki-hallissa on mukana lähes 150 näytteilleasettajaa.

– Olipa kyse älytermostaateista, keittiötrendeistä, kattoremontista, led-valoista tai maalämmöstä, niin messuilta löytyy ammattilaisia opastamaan innokkaita rakentajia ja remontoijia.

Rakenna & Remontoi -messuilla pyörii koko viikonlopun ajan runsas ohjelmatarjonta paneelikeskusteluista työnäytöksiin. Perjantaina käsitellään taloyhtiöasukkaita kiinnostavia aiheita kuten vastikkeiden nousun vaikutusta asunnon myyntiin, energiansäästöä sekä ihmisläheisen kaupunkisuunnittelun periaatteita. Lauantaina ja sunnuntaina tutustuaan muun muassa huippukokin keittiöremonttiin, pihasuunnittelun ensi kevään trendeihin ja pientalorakentamisen kustannuslaskelmiin.

Mukana messuilla nähdään ja kuullaan muun muassa arkkitehti Samppa Lappalaista, remonttipiiskuri Perttu Sirviötä, pihasuunnittelija Kati Jukaraista, bloggaaja ja asuntosijoittaja Natalia Salmelaa sekä huippukokki Harri Syrjästä.

– Yleisön kiinnostuksen voi jakaa oikeastaan kolmeen näkökulmaan: mitkä asiat on syytä tietää tuotteen tai palvelun hankintavaiheessa, miten asennus ja toimitus hoituu sekä millä tavoin hankittujen laitteiden käyttö, ylläpito ja huolto hoituu. Näihin kysymyksiin meillä on messuilla ammattilaiset vastaamassa, aiheesta kuin aiheesta.

Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
20132_33756.jpg
Valokate suojaa taimet paahteelta ja hallalta
Terassin katteeksi valittiin Icopalin valokateAntti ja Eveliina Kallio päättivät hankkia tontin ja talopaketin, jonka voisi viimeistellä juuri oman maun mukaan. Sopiva tontti löytyi Tuusulasta, päiväkodin ja koulun läheisyydestä. Talopaketin perusmallia muokattiin muun muassa nostamalla sisäkattoja ja vaihtamalla terassin päälle tulevan katteen materiaali tiilestä valokatteeksi.Tontti löytyi keväällä 2010, ja rakennusprojekti aloitettiin maaliskuussa 2011. Tällöin käynnistyi pohjan tekeminen. Toukokuussa päästiin asentamaan terassin valokatetta.- Alkuperäisessä suunnitelmassa terassin katteena oli suoraan katosta jatkuva tiilikatteinen lippa. Se olisi aikalailla pimentänyt terassin puoleisia huoneita ja koko oleskelutilaa, kertoo Antti Kallio.Antti Kallio asentaa 30 neliön valokatetta terassilleen timpurinsa kanssa.
202211_80072.jpg
Miten saat keraamiset laatat ja laattasaumat puhtaaksi?
Laatat ovat pintaominaisuuksiltaan erittäin helppoja puhdistaa. Ne kestävät hyvin erilaisia puhdistusaineita. Harhaluulo kuitenkin elää, että laattoja saatetaan pitää huolto ja puhdistuvapaina. Laatan pinta kerää likaa aivan yhtä lailla kuin mikä muukin lattia- ja seinäpinta. Näin puhdistat laatat ja laattasaumat oikein.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton