Nyt tehdään pieniä ja keskisuuria remontteja – ja haetaan energiansäästöä
Suositut Rakenna & Remontoi -messut Vantaalla aloittavat rakennusvuoden

Rakentaja.fi selvitti kuluttajien rakennus- ja remontointisuunnitelmia. Rakennus- ja remontointibuumi ei vieläkään taitu. Eniten suunnitellaan pintaremontteja koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Rahaa ollaan valmiita laittamaan pintojen lisäksi energiansäästökorjauksiin ja energiamuodon muutoksiin.

      

– Remontti- tai varsinkaan rakennussuunnitelmia ei tehdä hetken mielijohteesta. Siksi suunnitelmia ei myöskään haudata heti, vaikka energian tai raaka-aineiden hinta koettelisikin, sanoo Rakentaja-tuoteperheen liiketoimintajohta Henri Härmä.

Rakentaja selvitti kuluttajien rakennus- ja remonttisuunnitelmia vuoden 2022 lopulla Omakoti-messujen yhteydessä tehdyllä kyselyllä, johon vastasi vajaat 200 kuluttajaa. Samansuuntaisia tuloksia remontointisuunnitelmista antavat Rakentaja-tuoteperheen saittien kävijäluvut. Rakentaja.fi-sivustolla kulutettiin rakentamiseen ja remontointiin liittyviä sisältöjä viime vuonna keskimäärin yli miljoonan kuukausittaisen sivulatauksen verran.

– Viime vuoden loppupuolella kuluttajat hakivat ja lukivat selvästi enemmän energiansäästöön ja energiamuodon muutoksiin liittyviä sisältöjä kuin koskaan aiemmin.

Yli 30 prosenttia viime vuoden messututkimukseen vastanneista oli tekemässä pintaremonttia. Noin neljäsosalla meneillään oli rakennusprojekti. Viidesosa suunnitteli energiaremonttia.

33 prosenttia vastaajista aikoi käyttää remonttiin tai rakennusprojektiin 5 000 – 10 000 euroa. 25 prosenttia vastaajista arvioi rakentamiseen käyttämänsä summan olevan 10 000 – 30 000 euroa.

Rakenna & Remontoi -messut tammikuun viimeisenä viikonloppuna

– Tähän kysyntään lähdemme vastaamaan tulevillakin messuilla. Sekä näytteilleasettajien että ohjelman kattaus on suunniteltu niin, että remontoijat, rakentajat ja sisustajat löytävät asiantuntevaa palvelua, kiinnostavia tuotteita ja tarvitsemaansa tietoa, sanoo Rakenna & Remontoi -messujen projektipäällikkö Jennica Ranta.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 27.-29.1. Vantaan Myyrmäki-hallissa on mukana lähes 150 näytteilleasettajaa.

– Olipa kyse älytermostaateista, keittiötrendeistä, kattoremontista, led-valoista tai maalämmöstä, niin messuilta löytyy ammattilaisia opastamaan innokkaita rakentajia ja remontoijia.

Rakenna & Remontoi -messuilla pyörii koko viikonlopun ajan runsas ohjelmatarjonta paneelikeskusteluista työnäytöksiin. Perjantaina käsitellään taloyhtiöasukkaita kiinnostavia aiheita kuten vastikkeiden nousun vaikutusta asunnon myyntiin, energiansäästöä sekä ihmisläheisen kaupunkisuunnittelun periaatteita. Lauantaina ja sunnuntaina tutustuaan muun muassa huippukokin keittiöremonttiin, pihasuunnittelun ensi kevään trendeihin ja pientalorakentamisen kustannuslaskelmiin.

Mukana messuilla nähdään ja kuullaan muun muassa arkkitehti Samppa Lappalaista, remonttipiiskuri Perttu Sirviötä, pihasuunnittelija Kati Jukaraista, bloggaaja ja asuntosijoittaja Natalia Salmelaa sekä huippukokki Harri Syrjästä.

– Yleisön kiinnostuksen voi jakaa oikeastaan kolmeen näkökulmaan: mitkä asiat on syytä tietää tuotteen tai palvelun hankintavaiheessa, miten asennus ja toimitus hoituu sekä millä tavoin hankittujen laitteiden käyttö, ylläpito ja huolto hoituu. Näihin kysymyksiin meillä on messuilla ammattilaiset vastaamassa, aiheesta kuin aiheesta.

Liput ja lisätiedot:

rrmessut.fi


 
Julkaistu
24.1.2023