Joulukuun pakkaset laukaisivat älykotitoimintoja 51 % enemmän

Vaikka kuinka yrittäisit, et muista joka paikasta säätää sähkönkulutusta tai sammutella sähkölaitteita. Pitäisi melkeinpä olla taulukko ja hälytysjärjestelmä, jonka mukaan juosta ympäri taloa tiettyihin kellonaikoihin. Entäpä, kun et ole kotona? Kukas näitä sitten ottaa pois päältä tai säätää?

Älykoti kiinnostaa nyt tavallista kodinomistajaa. Kodinohjauksen tuomat mahdollisuudet muun muassa energiansäästöön osataan käyttää jo hyvin hyödyksi.

kodinohjaus säästää sählöä talvisin-1920x1080

Älykotiratkaisusta löytyy vastauksia energiansäästöön

– Sähköenergian kohonnut hinta on herättänyt suomalaiset tehostamaan sähkön käyttöään perinteisin keinoin mutta myös älykotiratkaisuja hyödyntämällä. Tämä näkyy nyt selvästi älykotitoimintojen käyttömäärissä.

Joulukuussa 2022 Schneider Electricin Wiser-älykotituotteiden toimintoja laukaistiin Suomessa ensimmäisen kerran yli miljoona kertaa kuukaudessa. Lukema saavutettiin jo jouluaaton aattona. Eroa marraskuun vastaavaan aikaan on +51 %. Suurimmat käyttöpiikit ajoittuvat 7.–17.12. väliselle ajalle eli itsenäisyyspäivää seuranneille kylmälle ajanjaksolle.

– Älykotituotteiden tuomat mahdollisuudet sähkön säästämiseen kiinnostavat tällä hetkellä kaikkia. Mielenkiintoista onkin nähdä, että älykotilaitteita oikeasti käytetään tähän tarkoitukseen ja juuri silloin kun hyöty on suurin. Käyttöpiikit kertovat myös siitä, että laitteiden mahdollistamia automaatioita osataan jo hyödyntää, kertoo Wiser-älykotituotteiden kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electriciltä.

Luotettavasti toimiva langaton älykoti

Älykoti on varmasti kannattava järjestelmä asentaa energiansäätöä ajatellen, mutta toimiiko se luotettavasti kaikkialla ja kaiken aikaa?

– Jokaisella meistä on kokemuksia ”tökkivästä netistä”. Usein ongelman syy ei ole itse netti, vaan WiFi-verkko, kertoo Hallamaa.

Wiser-älykotitoiminnot käyttävät langatonta ZigBee-tekniikkaa. ZigBee on alun perin kehitetty äärimmäisen pienellä virrankulutuksella toimivaksi lyhyen kantaman tietoliikenneverkoksi. Langattoman ZigBee-tekniikan avulla luodaan laitteesta toiseen hyppivä ketju, jolloin järjestelmästä saadaan luotettava suureenkin asuntoon.

– ZigBeen avulla säästetään WiFi-verkon kapasiteettia, jolloin ongelmiakaan ei pääse syntymään niin herkästi. Lisäksi tämä helpottaa niin kuluttajan kuin mahdollisen asentajankin hermoja, kun laitteet ovat luotettavasti yhdistettynä ja turvallisia käyttää, Hallamaa jatkaa.

Wiser-älykotituotteet yhdistyvät luotettavasti vähän energiaa kuluttavan ZigBeen avulla nykyaikaiseen, Matter-sertifioituun keskusyksikköön.

Katso video älykotilaitteiden toiminnoista

Schneider Electricin Wise-älykotijärjestelmä

Tutustu Wiser äkykotijärjestelmään

Osta edullinen Wiser-aloituspaketti Verkkokaupasta

  • Älykoti kätevällä aloituspakkauksella
  • Helppo asentaa ja räätälöidä
  • Ei vaadi sähköasennusta
  • Ohjattavissa Wiser-sovelluksella
  • Android- ja iOS-laitteille


Verkkokauppaan


 
Julkaistu
11.1.2023