• Etusivu
  • Energia

Joulukuun pakkaset laukaisivat älykotitoimintoja 51 % enemmän

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Päivitetty 11.12.2023
20231_80576.jpg

Vaikka kuinka yrittäisit, et muista joka paikasta säätää sähkönkulutusta tai sammutella sähkölaitteita. Pitäisi melkeinpä olla taulukko ja hälytysjärjestelmä, jonka mukaan juosta ympäri taloa tiettyihin kellonaikoihin. Entäpä, kun et ole kotona? Kukas näitä sitten ottaa pois päältä tai säätää?

Älykoti kiinnostaa nyt tavallista kodinomistajaa. Kodinohjauksen tuomat mahdollisuudet muun muassa energiansäästöön osataan käyttää jo hyvin hyödyksi.

Älykotiratkaisusta löytyy vastauksia energiansäästöön

– Sähköenergian kohonnut hinta on herättänyt suomalaiset tehostamaan sähkön käyttöään perinteisin keinoin mutta myös älykotiratkaisuja hyödyntämällä. Tämä näkyy nyt selvästi älykotitoimintojen käyttömäärissä.

Joulukuussa 2022 Schneider Electricin Wiser-älykotituotteiden toimintoja laukaistiin Suomessa ensimmäisen kerran yli miljoona kertaa kuukaudessa. Lukema saavutettiin jo jouluaaton aattona. Eroa marraskuun vastaavaan aikaan on +51 %. Suurimmat käyttöpiikit ajoittuvat 7.–17.12. väliselle ajalle eli itsenäisyyspäivää seuranneille kylmälle ajanjaksolle.

– Älykotituotteiden tuomat mahdollisuudet sähkön säästämiseen kiinnostavat tällä hetkellä kaikkia. Mielenkiintoista onkin nähdä, että älykotilaitteita oikeasti käytetään tähän tarkoitukseen ja juuri silloin kun hyöty on suurin. Käyttöpiikit kertovat myös siitä, että laitteiden mahdollistamia automaatioita osataan jo hyödyntää, kertoo Wiser-älykotituotteiden kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electriciltä.

Luotettavasti toimiva langaton älykoti

Älykoti on varmasti kannattava järjestelmä asentaa energiansäätöä ajatellen, mutta toimiiko se luotettavasti kaikkialla ja kaiken aikaa?

– Jokaisella meistä on kokemuksia "tökkivästä netistä". Usein ongelman syy ei ole itse netti, vaan WiFi-verkko, kertoo Hallamaa.

Wiser-älykotitoiminnot käyttävät langatonta ZigBee-tekniikkaa. ZigBee on alun perin kehitetty äärimmäisen pienellä virrankulutuksella toimivaksi lyhyen kantaman tietoliikenneverkoksi. Langattoman ZigBee-tekniikan avulla luodaan laitteesta toiseen hyppivä ketju, jolloin järjestelmästä saadaan luotettava suureenkin asuntoon.

– ZigBeen avulla säästetään WiFi-verkon kapasiteettia, jolloin ongelmiakaan ei pääse syntymään niin herkästi. Lisäksi tämä helpottaa niin kuluttajan kuin mahdollisen asentajankin hermoja, kun laitteet ovat luotettavasti yhdistettynä ja turvallisia käyttää, Hallamaa jatkaa.

Wiser-älykotituotteet yhdistyvät luotettavasti vähän energiaa kuluttavan ZigBeen avulla nykyaikaiseen, Matter-sertifioituun keskusyksikköön.

Tutustu Wiser äkykotijärjestelmään

Katso video älykotilaitteiden toiminnoista

Osta edullinen Wiser-aloituspaketti Verkkokaupasta

  • Älykoti kätevällä aloituspakkauksella
  • Helppo asentaa ja räätälöidä
  • Ei vaadi sähköasennusta
  • Ohjattavissa Wiser-sovelluksella
  • Android- ja iOS-laitteille
Info

Info

Schneider Electricin Wise-älykotijärjestelmä

Osta edullinen Wiser-aloituspaketti Verkkokaupasta

  • Älykoti kätevällä aloituspakkauksella
  • Helppo asentaa ja räätälöidä
  • Ei vaadi sähköasennusta
  • Ohjattavissa Wiser-sovelluksella
  • Android- ja iOS-laitteille
Schneider Electric Finland Oy
Energia
sähkö
kotiautomaatio
älykoti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77708.jpg
Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet
Olet varmasti nähnyt videoita somessa verkkoihin jääneistä merieläimistä. Surullista! Joka vuosi kalastusaluksilta katoaa noin 25 000 kalastusverkkoa tai niitä poistetaan käytöstä kulumisen takia. Tästä määrästä syntyy vuosittain noin 164 000 tonnia muovijätettä meriin (World Animal Protection). Kiertotaloudesta kiinnostuneet ottavat varmasti avosylin vastaan esimerkiksi näistä haamuverkoista ja muuten läjitykseen päätyvästä kalaverkkojätteestä tehdyt uusiotuotteet.
20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
20216_71301.jpg
Tiedätkö mitä kaikkea kotiautomaatiolla voit tehdä?
Lähdetkö kotoa usein kiireessä ja murehdit päivän ajan päälle jääneitä valoja ja kahvinkeitintä? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin, kun et itse ole paikalla? Haluaisitko talosi näyttävän asutulta myös poissa ollessasi, vai haaveiletko kenties automaattisesti illan hämärtyessä syttyvistä ulkovaloista?Vastaus kaikkiin näihin on ABB-free@home -kotiautomaatio. Sen avulla ohjaat joustavasti ja helposti kotisi valaistusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, kaihtimia, sähkölaitteita ja ABB-Welcome -ovipuhelinta niin kotona kuin etänä mobiililaitteillasi. Olitpa sitten rakentamassa tai saneeraamassa, ABB:n automatisoidut tilanneohjaukset tarjoavat uudenlaista asumismukavuutta sekä vievät kotisi kohti entistä turvallisempaa ja energiatehokkaampaa asumista.
20213_69415.jpg
Sähköistys mukavuustasolle myös loma-asunnossa
Vapaa-ajan asuminen on muuttunut viime vuosina ainakin loma-asuntojen sijainnin ja varustelutason osalta. Nykyään halutaan vapaa-ajan asunnot lähelle vaikkapa laskettelurinteitä tai golfkenttiä. Myös etätyöskentely on siirtynyt mökeille Ja kaiken tasoiset mökit tekevätkin nyt kauppansa juuri etätyöskentelytarkoituksiin. Iso osa mökeistä kaipaa kuitenkin pientä päivitystä, ennen kuin ne soveltuvat etätyöskentelyyn.
äiti istuu olohuoneen lattialla ja lapsi hartioilla. molemmat katselevat tietokoneen ruutua
Kotiautomaation mahdollisuudet: Mitä kaikkea voit ohjata ja automatisoida kodissasi?
Moderni kotiautomaatio nostaa talon jälleenmyyntiarvoa, lisää turvallisuutta sekä asumismukavuutta. Siksi kotiautomaatio halutaan tuoda myös lisäarvoksi talopaketteihin. Talotehtaan pilottikohteissa on käytetty ABB-free@home-kotiautomaatiota.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton