Kylpyhuonetrendit 2023 – klassinen eleganssi yhdistyy rohkeisiin väreihin

Miltä näyttävät trendikkäät kylpyhuoneet vuonna 2023? Inspiroidu tanskalaisen stylistin ja sisustuskonsutin Katrine Rougin IDOn tuotteilla suunnittelemista kylpyhuoneista, jotka kumpikin vastaavat ajankohtaisiin trendeihin rohkeine väreineen – mutta samalla huokuvat ajatonta tyylikkyyttä.

Katrine Rougin vuoden 2023 trendipoiminnoissa leikitellään väreillä ennakkoluulottomasti. Messinkiset yksityiskohdat tuovat kylpyhuoneen sisustukseen ripauksen ylellisyyttä ja puupinnat luonnollista lämpöä.

Katrine Rougin vuoden 2023 trendipoiminnoissa leikitellään väreillä ennakkoluulottomasti. Messinkiset yksityiskohdat tuovat kylpyhuoneen sisustukseen ripauksen ylellisyyttä ja puupinnat luonnollista lämpöä.

Tanskalaiset ovat tunnettuja hyvästä trendinenästään sekä klassisesta sisustustyylistään, joka on samalla kekseliäs ja kiinnostava. Niinpä IDOlla päätettiin kääntyä trendiasiassa Katrine Rougin puoleen, ja pyytää häntä suunnittelemaan kaksi kylpyhuonetta, jotka ovat ajan hermolla juuri nyt.

– Meillä täällä pohjoisessa on pitkät perinteet klassisen tyylin saralla. Klassisen ei kuitenkaan tarvitse olla synonyymi tylsälle. Varsinkin materiaaleissa perinteiset valinnat kestävät usein aikaa niin laatunsa kuin tyylinsäkin puolesta. Yksi hyvä esimerkki on terrazzo-lattia, jota olen käyttänyt molemmissa suunnittelemissani kylpyhuoneissa, Roug kuvailee.

  

Yellow Traditions – lämmintä puuta ja yllättävä yksityiskohta

Ensimmäisessä Rougin suunnittelemassa kylpyhuoneessa kaunis tammensävy ja lämmin keltainen muodostavat yhdistelmän, joka vie ajatukset menneille vuosikymmenille. Kokonaisuus ei kuitenkaan ole tunkkainen, vaan se näyttää tuoreelta ja raikkaalta. Kullanväriset yksityiskohdat viimeistelevät viehättävän kylpyhuoneen ja tuovat mukaan myös ripauksen arjen luksusta.

Keltainen katto piristää harmaanakin päivänä. Jos ikuinen aurinko alkaa kyllästyttää, katto on helppoa maalata uudella värillä.

Keltainen katto piristää harmaanakin päivänä. Jos ikuinen aurinko alkaa kyllästyttää, katto on helppoa maalata uudella värillä.

Rohkeiden värien käyttöä arastellaan usein erityisesti kylpyhuoneessa, koska sen remontointia pidetään työläänä ja kalliina. Roug muistuttaa, että värien käytössä voi kuitenkin olla luova ja valita niitä pintoihin, joiden uusiminen käy tarvittaessa näppärästi. Maalattu katto on upea yksityiskohta, joka luo tilaan aivan erityisen tunnelman, ja se on helppo maalata uudelleen, mikäli valittuun väriin kyllästyy.

– Monet eivät valitse sisustukseen tai varsinkaan kylpyhuoneeseen rohkeita värejä, mutta tämän kylpyhuoneen kruunu on keltainen katto, joka antaa huoneelle luonnetta ja lämpöä. Maalattu pinta on myös huomattavasti helpompi ja edullisempi vaihtaa toiseen kuin vaikkapa kylpyhuoneen kalusteet tai kaakelit, Roug toteaa.

Käytetyt tuotteet:

 • IDO Sense Art -sarjan kaapistot tammen sävyssä
  • 90 cm leveä allaskaappipaketti kahdella hitaasti sulkeutuvalla laatikolla, huopaisilla laatikon pohjamatoilla sekä tason päälle asennettavalla pesualtaalla
  • Korkea kaappi yhdellä ovella, isolla peilillä ja kuudella hyllyllä
  • Seinäkaappi hitaasti sulkeutuvalla ovella ja kahdella lasihyllyllä
  • Messingin väriset vetimet IDO Sense Art -valikoimasta
 • IDO Showerama Art -suihkuseinä
 • IDO Glow 68 -seinä-wc-istuin

Green Elegance – tumman ja vaalean harmoninen liitto

Rougin suunnitelmassa toisessa kylpyhuoneessa katseenvangitsijana toimivat syvän vihreät, kiiltäväpintaiset kaakelit. Niiden pariksi valikoituivat klassisen valkoiset kalusteet ja tyylikkään mustat yksityiskohdat. Musta on noussut viime vuosina trendiväriksi erityisesti hanoissa ja suihkuissa. Kokonaisuudessa leikitellään myös kiiltävien ja mattaisten pintojen liitolla.

Klassisen valkoiset kylpyhuonekalusteet pääsevät oikeuksiinsa vihreiden kaakeleiden parina. Ripaus mustaa kruunaa tyylikkään kokonaisuuden. Klassisen valkoiset kylpyhuonekalusteet pääsevät oikeuksiinsa vihreiden kaakeleiden parina. Ripaus mustaa kruunaa tyylikkään kokonaisuuden. 

– Näen tämän kylpyhuoneena, joka sopii monen tyylisiin koteihin ja kestää hyvin aikaa. Mustat vetimet ja hanat tekevät kokonaisuudesta modernin ja viimeistellyn. Toki kokonaisuus toimisi hyvin myös eri metallin sävyjen kanssa, Roug kuvailee.

Rougin valitsemat vetimet tuovat oman tärkeän mausteensa kylpyhuoneiden toisistaan poikkeavaan tunnelmaan. Vaikka vetimet saattavat vaikuttaa pieneltä ja mitättömältäkin yksityiskohdalta, todellisuudessa ne muokkaavat kokonaisuutta merkittävästi. IDOn Sense Art -kalustesarjaan on saatavilla laaja valikoima erilaisia vetimiä, joilla voi leikitellä oman mielensä mukaan.

Lue myös: Kylpyhuoneen uusi modulaarinen kalustesarja IDO Sense Art kiehtoo väripaletillaan

IDO Sense Art -kalustesarjassa on laaja valikoima erilaisia vetimiä, joilla kylpyhuoneen tyyliä voi viedä haluamaansa suuntaan.IDO Sense Art -kalustesarjassa on laaja valikoima erilaisia vetimiä, joilla kylpyhuoneen tyyliä voi viedä haluamaansa suuntaan.

Käytetyt tuotteet:

 • IDO Sense Art -sarjan kaapistot sävyssä valkoinen
  • 90 cm leveä allaskaappipaketti kahdella hitaasti sulkeutuvalla laatikolla, huopaisilla laatikon pohjamatoilla sekä tasoaltaalla
  • Korkea kaappi yhdellä ovella, isolla peilillä ja kuudella hyllyllä
  • Seinäkaappi hitaasti sulkeutuvalla ovella ja kahdella lasihyllyllä
  • Mustat nuppivetimet IDO Sense Art -valikoimasta
 • IDO Showerama Art -suihkuseinä
 • IDO Glow 60 -lattia-wc-istuin

IDOn vuoden 2023 kylpyhuone-esitteestä löydät tarkempia tuotetietoja. Voit ladata IDOn sähköisiä kuvastoja täältä.

 
Julkaistu
5.1.2023