• Etusivu
  • Talo

Mitäpä jos tänä jouluna kokeilisi jotain ihan uutta?

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 21.11.2023
202212_80476.jpg

Mitä jos valmistaisi tänä talvena herkut takassa?

Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?

Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.
Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.

Ekologista ruoanvalmistusta

Rentouttava takkatuli tarjoaa myös myöhemmin rennon kokkaushetken. Se on myös ekologinen ratkaisu, sillä hyödyntämällä jälkilämmön, säästät sähköä ja ruoka kypsyy kuin itsestään. Takassa kokkaaminen tapahtuu hiilloksella sekä sen jälkeisessä lämmössä. Varsinaista tulta et tarvitse ruoanlaittoon, sillä takan itseensä varaama lämpö riittää kypsentämään ruoan vielä pitkään tulen sammumisen jälkeenkin.

Voit valmistaa helposti niin makeita kuin suolaisia ruokia, nopeasti tai hiljaa haudutellen.
Voit valmistaa helposti niin makeita kuin suolaisia ruokia, nopeasti tai hiljaa haudutellen.
Info

Info

Voita takkaremonttirahaa!

Takoilla on tunnetusti monia etuja. Ne säästävät energiaa ja tuovat miellyttävää lämpöä pitkäksi aikaa. Näiden lisäksi ne tarjoavat monipuolisia ruoanlaittomahdollisuuksia arjen kiireitä helpottamaan. Olisiko siis aika hankkia tai uusia takka?

Tervetuloa Tulikiven studioille tutustumaan erilaisiin takkavaihtoehtoihin. Esittelyssä myös varaava Jero-takkamallisto.

Tarjolla on rahanarvoisia etuja sekä mahdollisuus voittaa jopa 2 000 euroa takkaremonttirahaa. Kampanja voimassa 30.11.2023 asti.

Voita takkaremonttirahaa

Kokkausta takkaa käyttäen, miten se onnistuu?

Kuten aiemmin mainittiin, takkakokkaus on vaivaton tapa valmistaa ruokaa. Tulikiven varaavat takat onkin suunniteltu niin että niissä lämmitys sekä ruoanlaitto onnistuvat helposti ja ruoka kypsyy kuin itsestään. Hieman tämä kokkausmuoto kuitenkin vaatii etukäteisvalmisteluja.

Kaikkein yksinkertaisimmillaan takkakokkauksessa pääsee silloin, kun tulipesään voidaan sijoittaa pelkkä paistoritilä hiilloksen yläpuolelle. Takan arinailman avulla hiilloksen voimakkuutta voidaan säätää ja samalla myös takkapesän paistolämpötilaa. Hiillosvaiheessa kokattaessa tulee hormipelti pitää aina avoinna ja takan luukkua ei saa jättää auki. Sulje hormipelti vasta sitten, kun hiillos on palanut kokonaan loppuun.

Kaipaatko kokkailuun kunnon välineitä? Tulikiven Cooking -sarja on vuolukivestä valmistettu innovatiivinen ruoanlaittotuotesarja. Materiaalina kotimainen vuolukivi. Voit tutustua tarkemmin Cooking-tuotteisiin täältä.

Lukuvinkki: Voit opetella takkakokkaustaitoja yhdessä Tulikiven ja Marttojen opastuksella. Lukaise, miten valmistuu esimerkiksi maukas meksikonpata sekä jälkkäriksi suklaa-banaanit.

Opi takkakokkauksen taito

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho taitaa takkakokkauksen niksit.
Keittiöpäällikkö Ari Ruoho taitaa takkakokkauksen niksit.

Herkullista ja maistuvaa

Haluatko rapeapohjaista ja maistuvaa pizzaa tai meheväksi hautuneita pataruokia tai uunipuuroa? Oletko kenties enemmän herkkujen perään, kuten pullat, piparit ynnä muut? Päästä mielikuvituksesi valloilleen takkakokkauksen parissa ja testaa alla oleva takkakokkausvinkki.
Muita Arin ja Pepin takkakokkausreseptejä löydät täältä.

Katso videolta, miten valmistuu esimerkiksi Brisket & BBQ:

Löydä muita maistuvia reseptejä jokaiseen makuun, tässä listana muutama esimerkki:

  • Linssi-perunasalaatti
  • Vuohenjuustolla täytetyt paprikat
  • Punajuurikiusaus
  • Kokonaisena hiillostettu siika ja kasvislisäke
  • Savukalapiiras
  • Rapeakuorinen yrttibroileri uunissa
  • Naudan Brisket
  • Joulukinkku

Tästä resepteihin

Info

Info

Voita takkaremonttirahaa!

Takoilla on tunnetusti monia etuja. Ne säästävät energiaa ja tuovat miellyttävää lämpöä pitkäksi aikaa. Näiden lisäksi ne tarjoavat monipuolisia ruoanlaittomahdollisuuksia arjen kiireitä helpottamaan. Olisiko siis aika hankkia tai uusia takka?

Tervetuloa Tulikiven studioille tutustumaan erilaisiin takkavaihtoehtoihin. Esittelyssä myös varaava Jero-takkamallisto.

Tarjolla on rahanarvoisia etuja sekä mahdollisuus voittaa jopa 2 000 euroa takkaremonttirahaa. Kampanja voimassa 30.11.2023 asti.

Voita takkaremonttirahaa

Tulikivi Oyj
Talo
asuminen
keittiö
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_55005.jpg
Herkullista ruokaa leivinuunissa
Varaava tulisija on varma lämmönlähde ja moderni ruoanlaittaja. Tulikiven uudet tulisijat on varustettu nykyaikaisella tulipesällä ja ilmansäätöjärjestelmällä, joka polttaa puun puhtaasti ja tehokkaasti, jolloin puuta kuluu vähemmän kuin vanhoissa tulisijoissa. Ekologinen kokkaaja säästää sähköä tekemällä ruokaa, paistamalla sämpylät ja pullat leivinuunissa. Leivinuunin lämmössä hautuu niin pataruoat kuin paistitkin mureiksi ja maukkaiksi. Puulämmitys antaa oman arominsa ruokaan.Lämmönlähteenä varaava tulisija antaa lämpöä pitkään ja on aina valmiina käyttöön sähkökatkoksista huolimatta, koska se on ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde. Lisäksi tulisijalla lämmitettäessä säästää sähköä huomattavasti.
202310_83222.jpg
Hyödynnä takkaasi entistä paremmin: nappaa reseptit takkakokkaukseen
Tänäänkin monessa, ellei jopa sadoissa tuhansissa kotitalouksissa lämpiää takka. Mutta kuinka monessa taloudessa takassa valmistetaan myös ruokaa? Nyt ei tarkoiteta perinteistä niin kutsuttua tikkumakkaraa, vaan kunnon rehellistä kotiruokaa. Takka tarjoaa nimittäin mahdollisuuden todella monenlaiseen ruoanlaittoon.
Tulikivi takkakokkaus Raita-takka
Huoltovarmuus: miten sinä olet varautunut esimerkiksi sähkökatkoihin?
Varaavan takan hankinnalla säästät mukavasti talven lämmityskuluissa. Sähköstä riippumaton varaava takka nostaa lisäksi tehokkaasti kodin energiaomavaraisuutta. Lämmin varaava takka on myös tehokas ilmanvaihtokone, sillä se vie huonetilasta kosteutta ja tuottaa miellyttävää lämpöä. Varaava takka tuo monia hyviä etuja arkeen ja säästät selvää rahaa.
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton