Valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva ilmavesilämpöpumppu

Energian hinnan nousu, ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus ohjaavat tänä päivänä vahvasti lämmityslaitevalintoja. Uusiutuvaa energiaa tehokkaasti hyödyntävä ilmavesilämpöpumppu onkin noussut nopeasti yhdeksi suosituimmista lämmitysjärjestelmistä. Investoimalla älykkääseen ilmavesilämpöpumppuun pysyvät kodin lämmityskustannukset maltillisina.

a17d52d8-35ba-41b5-a84f-0f8dfc1d3857

Helppoutta kodin lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden hallintaan

Lämmitysjärjestelmän luotettava toiminta sekä helppo käytettävyys takaavat mukavan asumisen ympäri vuoden. Samsungin kehittämät Split ja Mono -ilma-vesilämpöpumput tarjoavat erinomaisen ratkaisun yhdistämällä ulkoyksikön ja lämminvesisäiliöllisen sisäyksikön kompaktiksi kokonaisuudeksi.

Järjestelmä on rakennettu sisäyksikköön integroidun lämminvesisäiliön ympärille. Säiliön koon voi valita oman tarpeensa mukaan kahdesta vaihtoehdosta: 200 tai 260 l. Halutessaan järjestelmään voi myös liittää rinnalle erillisen isomman lämminvesivaraajan käyttöveden tuottoon. Modulaarinen muotoilu auttaa laitteen asennuspaikan valitsemisessa, sisäyksikön voi asentaa näppärästi vaikka keittiöön tai kodinhoitohuoneeseen.

Myös ohjauksesta on tehty helpompaa − kosketusnäytöllisellä säätimellä voi hallita eri lämpötila-asetuksia alueittain, jolloin korkean lämpötilan pattereita ja alhaisen lämpötilan lattialämmitystä voidaan hyödyntää tehokkaasti. Lisäksi säädin mahdollistaa energiankulutuksen tarkkailun, kesäaika-asetuksen sekä nopean vianhaun. Wi-Fi Kitin avulla järjestelmän eri vaiheita voi ohjata Samsung SmartThings-sovelluksella älypuhelimesta.

4f6665db-4b78-4ccf-869f-f58b4277870e

Split vai Mono?

Samsung ilma-vesilämpöpumpuissa on kaksi mallivaihtoehtoa, Split ja Mono.

Split-mallissa ulkoyksikkö kytketään kylmäaineputkilla sisäyksikköön, jossa on integroitu lämminvesisäiliö. Split toimii tehokkaasti kaikkina vuodenaikoina, sillä lämmitysteho optimoidaan tosiasiallisen käyttölämpötilan perusteella. Järjestelmä voidaan myös yhdistää älyverkkoon tai aurinkopaneeleihin käyttöpotentiaalin maksimoimiseksi.

Samsung Split -ilmavesilämpöpumppu toimii tehokkaasti kaikkina vuodenaikoinaSamsung Split -ilmavesilämpöpumppu toimii tehokkaasti kaikkina vuodenaikoina

Mono-mallin asennuksessa ulkoyksikkö ei puolestaan vaadi kylmäaineputkistoa, vaan kytkentä tehdään suoraan vesiputkilla, jolloin laitteiston asennus on helpompaa. Järjestelmä voidaan myös yhdistää älyverkkoon tai aurinkopaneeleihin.

Tehokkaasti optimoitua energiantuottoa uudella ilma-vesilämpöpumpulla

Samsungin uusin lämpöpumppujärjestelmä EHS Mono HT Quiet tuottaa energiatehokasta lämpöä (SCOP* = A+++) ja kuumaa vettä (70 °C) kodin tarpeisiin luotettavasti läpi vuoden. 75 prosenttia lämpöpumpun käyttämästä energiasta on uusiutuvaa, mikä tekee siitä erittäin ympäristöystävällisen ratkaisun.

EHS Mono HT Quiet on lämmityskyvyltään hyvä alhaisessakin lämpötilassa R32-kylmäaineen ansiosta. Laite toimii tehokkaasti kovillakin pakkasilla ja tuottaa 60-asteista vettä jopa -30 °C:ssa, mikä takaa jatkuvan mukavuuden erittäin kylmissä olosuhteissa.

Mallissa on lisäksi panostettu kehittyneeseen melunvaimennustekniikkaan ja se on sertifioitu Hiljainen toiminta -merkinnällä. Laite ei häiritse ympäristöä melutason ollessa vain 35 d(BA) käyttämällä 4-vaiheista hiljaista -tilaa.

Tyylikäs musta ulkoyksikkö voidaan integroida saumattomasti erilaisiin julkisivuihin remontoiduista rakennuksista luksusasuntoihin. Tyylikäs musta ulkoyksikkö voidaan integroida saumattomasti erilaisiin julkisivuihin remontoiduista rakennuksista luksusasuntoihin. 

Ulkoyksiköissä hiljainen käyntiääni

Ilmastointijärjestelmien meluvaatimukset kiristyvät jatkuvasti. Nämä kaikki standardit täyttyvät Samsung ilma-vesilämpöpumpuissa, jotka sisältävät 4-tasoisen Quiet Mode -toimintotilan, jonka ansiosta lämpöpumpun ulkoyksikön äänitason sääteleminen on mahdollista.

Laitteen mallista ja toiminto-olosuhteista riippuen äänitasoa voidaan rajoittaa jopa niinkin alhaiseksi kuin 35dB(A) / 3 m. Ensimmäinen hiljennystaso pienentää ääntä 3dB, toinen 5 dB, kolmas 7dB ja 4. tasolla ääni laskee jopa 35 dB:iin. Äänitasot voivat vaihdella käyttöolosuhteista sekä ympäristön akustiikasta riippuen.

Tutustu tarkemmin teknisiin tietoihin.

Ilmavesilämpöpumppu kotiisi

Ilma-vesilämpöpumpun hankintakustannus muodostuu laitteen hinnasta sekä asennustyöstä. Edeltävään vaikuttavat kohteessa tehtävien asennustöiden kesto, joka on optimitilanteessa yksi päivä. Lämmitysjärjestelmän muutos-/saneerauskohteessa, jossa on purkutyötä, voi asennusaika vaatia 2-3 päivää, mikä vaikuttaa osaltaan kokonaishintaan.

Samsung ilma-vesilämpöpumppujen asennus on tehty mahdollisimman sujuvaksi. Sisäyksikön kompaktiksi suunnitellun kokonaisuuden sekä tehdasasennetun hydraulisen elementin ja laitteen edessä sijaitsevan huoltoluukun ansiosta järjestelmä on helppo asentaa.

Ilma-vesilämpöpumpun asentamista suunnitellessa on hyvä huomioida, että Samsung ilma-vesilämpöpumpuilla voi korvata esimerkiksi öljylämmityksen joko osittain tai kokonaan. Tällä hetkellä valtio avustaa öljylämmityksestä joko kokonaan tai osittain luopuvia pientalon omistajia muun muassa ilma-vesilämpöpumpun hankinnassa 2500 €:n tai jopa 4000 €:n avustuksella.

Katso lisää: Kotitalousvähennys ja energiatuet

Oletko suunnitellut ilma-vesilämpöpumpun hankintaa?

Samsung ilma-vesilämpöpumpun hankinta onnistuu helposti − tuotteilla on hyvä saatavuus ja kattava asentajaverkosto. Tutustu tarkemmin lataamalla esite tai pyydä suoraan tarjous.

 
Päivitetty
19.1.2023