Rakentaminen ja remontointi maksaa, mutta jokainen investointi on vastuullinen valinta
Houkuttaisiko rakentaa unelmakoti tai remontoida vanhaa? Nappaa vinkit

Elämä tuo tullessaan lukuisia muutoksia, isoja ja pieniä. Vuodet tuntuvat lipuvan ohitsemme varsinkin ruuhkavuosien aikaan ja koti kaipaa muutosta erilaisten tarpeiden mukaan. Koti kaipaa remonttia säännöllisesti ja siksi onkin hyvä pysyä tietoisena erilaisista tavoista tehdä vastuullisia ja pitkäikäisiä valintoja. Näin säästät luontoa, energiaa ja lompakkoa.  

Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon kun alkaa rakentaa tai remontoida?Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon kun alkaa rakentaa tai remontoida?

Olemme koonneet sinua varten muutaman tärpin vuoden luetuimmista artikkeleista. Toivomme sinun saavan näistä inspiraatiota omien projektiesi toteuttamiseen. 

Kastellin uudet rinnetalot muuntuvat tarvittaessa myös paritaloiksi

Kun perheen koko kasvaa tai muuttuu oleellisesti syystä tai toisesta, on kodin muunnuttava tarpeiden mukaan ilman muuttamistarvetta. Kastelli on tuonut markkinoille upeat uudet rinnetalomallit, jotka muuntuvat asukkaiden tarpeen mukaan myös paritaloiksi. On myös monia perheitä, joiden kodin yläkerrassa asuu lapsiperhe ja alakerrassa isovanhemmat.

Lue koko artikkeli uusista rinnetalomalleista

Uudet rinnetalot hurmaavatUudet rinnetalot hurmaavat

Lasiterassi raikastaa vanhankin talon ilmettä tyylikkäästi

Lasitettu terassi lisää kodin asumismukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa. Terassilasitus suunnitellaan usein osaksi taloa jo rakennusvaiheessa, mutta yhtälailla lasitetun terassin voi rakentaa vanhempaankin taloon. Lasitus sopii kaikenlaisiin asuntoihin, niin rivitaloihin, rintamamiestaloihin kuin kesämökillekin. Viihtyvyyden lisäksi lasitus usein nostaa myös asunnon arvoa.

Lue lisää lasiterassin hankinnasta

Lumon lasiterassi on tyylikäs ja kestävä lisähuone.Lumon lasiterassi on tyylikäs ja kestävä lisähuone.

Kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa?

Tiedäthän tunteen, kun tilantarve kasvaa, tarvitset säilytystilaa harrastevälineille, erilaisille kulkupeleille ja jonkun nurkkauksen nikkarointia varten ‒ eikä harrastetilakaan olisi pahitteeksi. Valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän, joten haluat suunnitella autotallin itse. Onpa kyseessä autotalli, autokatos, halli tai jokin muu piharakennus, pätevät alla esitetyt asiat pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa piharakennusta?

Lue koko artikkeli autallin tai piharakennuksen rakentamiseen liittyen

Rakennuslupa autotallille haetaan usein valmiiksi jo talon rakennusluvan kanssa, mikä on järkevää ja kustannustehokasta, mutta yhtä lailla rakennuslupa voidaan hakea esimerkiksi pelkälle autotallille. Kuvassa autotalli Kuusamo: autotalli, autokatos, varasto, kelkka/mönkijäsuoja.Rakennuslupa autotallille haetaan usein valmiiksi jo talon rakennusluvan kanssa, mikä on järkevää ja kustannustehokasta, mutta yhtä lailla rakennuslupa voidaan hakea esimerkiksi pelkälle autotallille. Kuvassa autotalli Kuusamo: autotalli, autokatos, varasto, kelkka/mönkijäsuoja.

Sähköautoilu helpottuu talvella huomattavasti, kun kotona on oma latausasema

Säiden kylmetessä ja iltojen pimetessä kotien energiankulutus kasvaa lämmityksestä ja valaistuksen tarpeesta johtuen. Monia saattaa lisäksi mietityttää tämänhetkinen maailmantilanne ja korkeat energiahinnat, mutta sähköautoilusta ei kannata olla huolissaan. Sähköautoa ladataan pääsääntöisesti yöllä, jolloin kiinteistön muu kulutus on pienimmillään ja lataus on mahdollista ajoittaa edullisimmille tunneille. Turvallisinta lataaminen on siihen suunnitellulla laitteella.

Lue koko artikkeli sähköauton kotilatauspisteestä ja sen asentamisesta

Kylmien kelien vaatima tihentynyt latausväli ei haittaa kotilataajaa.Kylmien kelien vaatima tihentynyt latausväli ei haittaa kotilataajaa.

Jätevesijärjestelmän asennus on nopeaa haastavallekin tontille

Satakuntalaiset Johanna ja Sauli halusivat nelihenkiselle perheelleen uuden kodin metsäiseltä tontilta ja mielellään idyllisessä maalaismaisemassa. Unelma kuulostaa melkeinpä maalaukselta, mutta todellisuus oli lähempänä kuin he osasivat arvatakkaan. Tontti uudelle kodille löytyi totuttujen lähiöiden ja keskustan ulkopuolelta. Tästä on nyt aikaa kolmisen vuotta. Löytämässään tontissa he ihastuivat erityisesti sen korkeuseroihin ja kallioiseen maastoon.
Johanna ja Sauli arvostavat ekologisuutta ja kunnioittavat luontoa, joten rakennusprojekti tuli toteuttaa arvojen mukaisesti.

Lue koko artikkeli jätevesijärjestelmän asentamisesta

Perheen talossa on huikeat 148 m². Pariskunta suunnitteli hirsitalon yhdessä talotoimittajan rakennusarkkitehdin kanssa.Perheen talossa on huikeat 148 m². Pariskunta suunnitteli hirsitalon yhdessä talotoimittajan rakennusarkkitehdin kanssa.

Näin toteutettiin uudet märkätilat sekä sähköistys 75 vuotta vanhaan hirsitaloon

Vuonna 1947 valmistuneen kaksikerroksisen hirsitalon sähköistys ja käyttövesi- sekä viemäröinnin putkitukset uusittiin vastaamaan nykypäivää. Jo alussa tiedettiin, että projekti ei välttämättä tule olemaan helppo, koska talossa aiottiin asua osittain samaan aikaan remontin edetessä. Remontin tavoitteena oli käytettävän energian monipuolisuuden ja hyötysuhteen parantaminen sekä asumisviihtyvyyden nostaminen.

Miten remontti sujui? Pääsimme kurkistamaan perhe Piiraisen hirsitaloremonttia.
Lue koko artikkeli hirsitalon energiaremontista

Hirsitalon niin sanottu käyttöjärjestelmä päivitettiin vastaamaan nykypäivän määräyksiä. Vuonna 1958 tehdyn remontin yhteydessä asennetut ikkunat ja ulko-ovet uusittiin.Hirsitalon niin sanottu käyttöjärjestelmä päivitettiin vastaamaan nykypäivän määräyksiä. Vuonna 1958 tehdyn remontin yhteydessä asennetut ikkunat ja ulko-ovet uusittiin.

Tuusulalaisen rintamamiestalon keittiöremontissa uusittiin myös valaistus – sisustus esiin

Led-valaistus sopii kaiken tyylisiin ja ikäisiin taloihin, kun se suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti. Tuusulassa sijaitsevan rintamamiestalon keittiöremontin yhteydessä uusittiin myös valaistus, ja huolellisesti valitut keittiön yksityiskohdat pääsivät esiin. Edellisen kerran 90-luvulla uusittu keittiö sai enemmän tyylilleen sopivan keittiön, johon haettiin reilusti vintage-lookia.

Lue koko artikkeli rintamamiestalon valaisturemontista

Vintage-keittiöön sopii lämmin tunnelma,Vintage-keittiöön sopii lämmin tunnelma,

Kaipaatko lisää vinkkejä rakentamiseen ja remontointiin? Katso ja tilaa esitepalvelustamme kiinnostavia esitteitä ja toteuta unelmasi>>

esitetilaus_670x110
 
Julkaistu
19.12.2022